• INFOOO Autor: ~Pawel [89.25.159.*]
    http://www.sportslaski.pl/amerykanie-i-szejkowie-zniwecza-plan-przenosin-polonii-do-katowic,sport-slaski,37717,info.html
  • Re: INFOOO Autor: ~siwy [83.1.81.*]
    marsjanie tez sa zainteresowani....ponoc daja duze grunty JW.
  • Re: INFOOO Autor: ~roman [217.28.252.*]
    bzdura kompletna, zaden biznesmen z glowa na karku nie zainwestuje kasy w trupa
  • Re: INFOOO Autor: ~roman [217.28.252.*]
    sypac leszcze sypac!
  • Re: INFOOO Autor: ~Bjern [83.16.45.*]
    Kilka akcji kupiłem, niestety wyżej niż zakładałem ale zostać bez niczego przed tak ważnym wydarzeniem... ;-) Wóz albo przewóz. ;-)) A z tymi arabami to niezły news. Ubawiłem się na maksa. Ustawiłem się też niżej ale nie napiszę na jakim poziomie ;-) Pozdrawiam
  • Re: INFOOO Autor: ~koleś [178.37.117.*]
    Sygnał i lecimy. A jak nie to dupa :))
  • Re: INFOOO Autor: ~mms [83.11.132.*]
    za chwile zacznie padać a jak nie to wyjdzie słońce:P

jesteś analitykiem?;)
  • Re: INFOOO Autor: ~koleś [178.37.117.*]
    A no wiesz czytają to bezmózgi trzeba jak najprościej napisać :P
  • Re: INFOOO Autor: ~raf [62.61.37.*]
    jaki tu jest teraz free float?
  • Re: INFOOO Autor: ~wąs [62.89.102.*]
    Czas na powolne zakupy, no risk no fun.
    to czemu nic nie kupiłeś?:D
  • Re: INFOOO Autor: ~luciano [62.61.37.*]
    Chłopaki nie mieli co robić i przyjechali pokopać w piłkę? hmmm

a może ten scenariusz będzie się realizował:

Józef Wojciechowski zostanie mniejszościowym udziałowcem GKS-u?

Coraz bardziej prawdopodobne wydaje się przejęcie ekstraklasowej licencji Polonii Warszawa przez GKS Katowice. Józef Wojciechowski ma plany inwestycyjne na Górnym Śląsku - wynika z naszych informacji.

Wiceprzewodniczący rady nadzorczej klubu z Bukowej, Ireneusz Król, nałożył embargo na informacje, co może tylko potwierdzać przypuszczenia, że rozmowy są w toku. W ostatnich dniach katowiczanom ubył konkurent w walce o licencję stołecznego klubu.

Wiceprezes Cracovii, Radomir Szaraniec, uciął wszelkie spekulacje na temat ewentualnej transakcji z udziałem jego klubu. - Cracovia nie jest zainteresowana kupowaniem licencji. Nie ma i nie było takiego tematu - powiedział Szafraniec.

Tym samym to katowiczanie zdają się być najbliżsi ubicia interesu. Być może cała fuzja ma związek z biznesowym zaangażowaniem Józefa Wojciechowskiego w województwie śląskim. Bodaj największy polski deweloper planuje inwestycje w pobliżu „Osiedla Tysiąclecie” i zaangażowanie w GKS może mieć swój cel - wizerunkowy i promocyjny. Spekuluje się, że Wojciechowski zostanie mniejszościowym udziałowcem.

Kolejnym akcjonariuszem GieKSy może zostać Mariusz Patrowicz. Prawie rok temu Ireneusz Król poinformował, że płocki biznesmen sondował możliwość zakupu akcji katowickiego klubu. Wówczas do transakcji nie doszło, bowiem Patrowicza interesowała inwestycja w ekstraklasowy zespół. Po ewentualnej fuzji z Polonią Warszawa katowiczanie spełnią również to kryterium.

co ma być to będzie albo rybka albo pipka
    Wpadłem na chwilę zobaczyć co się dzieje na forum ;-) Powiem tak - wszystko się może zdarzyć. Masa artykułów w internecie. A tak swoją drogą nikt nie puszcza pary z ust ! I tak powinny wyglądać negocjacje ! A kto kupi Polonie i co dalej z nią zrobi ? O tym wiedzą tylko zainteresowani ;-)) Ja trochę już zarobiłem na tej spółce i przy tej symbolicznej ilości akcji co teraz mam nie straszna mi strata nawet 100% ;-) Ale wolę kilka akcji posiadać. To moje subiektywne zdanie na ten temat poparte wyłącznie przeczuciem (taka moja wróżba). ;-))) Pozdrawiam
    ostro zaryzykowałeś z tymi wziętymi 3 akcjami:P
    To nie moje - mam trochę więcej, ale fakt ktoś "przyszalał" :-)))))
    dziwne to embargo na informacje....pewnie skladaja komunikat taki ze nam czapki z glow pospadaja;)
    a teraz racjonalne posty.......po co Krol mialby kupowac sama licencje i olac miasto i budowac nowy zespol w ekstraklasie....toz to strzal w noge dla niego.....
    po co PAtro taka Polonia co nie ma juz zawodnikow i nie ma nawet gdzie grac.......chyba ze odsprzeda wszystko komus szybko...ale komu?
    Dla JW w sumie rybka.....choc chyba lepiej dla niego jakby zniknela tez nazwa Polonia...bo niedajboze ktos zaczal by osiagac z odkupiona Polonia sukcesy to JW niezle by sie wpienil i by wyszlo ze to nieudacznik;)
    Pisarze pisza teraz wszystko bo nie maja tak naprawde informacji....wiedza ze bedzie zmiana ale nie wiedza jaka i stad 1000teorii.....
    A GKS to spolka akcyjna.......z nominalem 1pln..i do tego na ostatnim walnym klepneli ze zarzad moze wyemitowac 10,6mln papiera - 1,6mln wzielo miasto......za reszte Krol mial zalatwic ekstraklase i wzmocnienia??????
    Jesli ma byc klub ekstaklasowy w Katowicach to bedzie to GKS ewentualnie z inna nazwa na poczatek.....JW dostanie kase i czesc udzialow w nowym tworze...a skad ta kasa? I tu jest pytanie ktore mnie nurtuje...skad Krol wezie kase......
    no właśnie siwy od 3 dni o to pytam...;)
    chyba, że jakimś cudem jednak patro to weźmie...albo JW sprzeda polonie za akcje gieksy...
    niewiadomych jest duuuużo...
    dlatego ostrzegałem, że spadnie bo niewiadomych jest zbyt dużo - szczególnie jeśli jw zechce kase od razu a tej król raczej nie ma...ale w amerykańców, szejków chińczyków i marsjan to nie wierze;)
    spoko Bjern to było do Wąsa bo powiedział, że czas zacząć zakupy i jedyna transakcja po jego poście to było kupno 3 akcji:P

po co takie osły wypisują swoje żałosne komentarze skoro nie idą za tym żadne czyny?
  • Re: INFOOO Autor: 40_i_4 [89.231.69.*]
    13 piatek chyba bedzie pechowy :(
  • Re: INFOOO Autor: ~luciano [62.61.37.*]
    Polonia zostaje w Warszawie!

Dobre wiadomość dla fanów Polonii Warszawa. Jak udało nam się dowiedzieć Polonia zostaje w Warszawie, a plany sprzedania licencji i przeniesienia klubu do Katowic spaliły na panewce.

Wedle nieoficjalnych informacji, już tylko kwestią czasu jest kiedy biznesmen z Płocka Mariusz Patrowicz, oficjalnie ogłosi przejęcie Polonii Warszawa.

Patrowicz stanowczo zaznacza, że nie zamierza przenosić klubu do innego miasta.

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/polonia-zostaje-w-warszawie_268522.html
    No to tym razem przewóz :-) Sprzedane ze stratą. Podsumowując to była fajna spółka do zabawy, która dała sporo zarobić. Pozdrawiam
  • Re: INFOOO Autor: ~nc [109.243.216.*]
    38gr ostatni techniczny opor.
[x]
GKSKAT 0,00% 0,12 2025-09-24 12:18:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.