Na porannych zajęciach katowickiej drużyny pojawiło się trzech nowych piłkarzy.
Fonfara ma 29 lat i jest wychowankiem GKS-u. W jego barwach grał jeszcze w ekstraklasie. W ostatnich siedmiu sezonach występował w GKS-ie Bełchatów.
Iwański i Sznaucner to byli reprezentanci Polski. Ten pierwszy debiutował w lidze w Szczakowiance Jaworzno, potem zdobywał krajowe trofea w Zagłębiu Lubin i Legii Warszawa. Po rocznym pobycie w Turcji, wiosną wrócił na polskie boiska i spadł z ekstraklasy z ŁKS-em. Z kolei Sznaucner to wychowanek szopienickiego HKS-u. W GieKSie grał razem z Fonfarą. Dziewięć lat temu wyjechał do Grecji, gdzie reprezentował barwy Iraklisu, a później PAOK-u Saloniki.
Udział w treningach tych trzech doświadczonych zawodników może potwierdzać plotki o zbliżającej się fuzji. Czwartkowy Sport donosi, że dzisiaj GieKSa ma przejąć Polonię Warszawę i zmienić nazwę na KP Katowice, zaś w sobotę piłkarze stołecznego klubu pojawią się na sparingu katowickiego klubu z Piastem Gliwice.
Coś musi być na rzeczy... Ciekawy scenariusz i nie jest to jeden news gdzieś w podrzędnej gazecie. Przed chwilą przeczytałem wiadomość w internetowym wydaniu dziennika zachodniego. Zobaczymy kibicuje Wam. Pozdrawiam
Na tej spółce to jaj już nic nie wiem, za bardzo ostatnio spadło w 2 sesje żeby nagle po ogłoszeniu infa o ekstraklasie przeskoczyło 1zł. Dla mnie ta złotówka będzie już dobrym poziomem, ale to dopiero początek dla ambitnych, po 1zł brało miasto, po tyle pewnie dostanie też ten tajemniczy inwestor ale jak oni mają zarobić to musi być wyskok na 2-3zł ale to tak do roku moim zdaniem.
Wolałbym dziś zamknięcie na 0,60zł a jutro wysokie otwarcie po info wieczornym. Ale to takie moje marzenia.