Desperacko to ty sie chytasz kazdego watku na forum błaźnie. Nie ma co waczyc z tym co nieuchronnie cie czeka... psychiatryk i dlugoletnie leczenie. Zanizaja to tacy jak ty jedną akcją i chcą dobrac bo juz dawno umoczyli. Juz kazdy ci mowi abys udpuscil to gdakanie i nie błaźnił się. Odsetki juz sa na kontach nieudaczniku wiec wszystko jest ok.
Odbieraj jak pisalem wcześniej, Ja zbieram po 30-40 tys akcji dzien w dzień. Warto! Chciałbym kupić ze 200 K za 7 gr. , ale to nie jest obecnie możliwe.
Pozdr - Jacek
Pojawi się z końcem roku od ARiMR za jakieś 5 baniek. Na razie siedzi tam jeszcze prokurator i rozlicza Jasiołka. Oberwało im się za oracle, w konsekwencji Novej spółka dostanie część tortu z rozdania za (tu nie będę pisał za co), ale o tym się przekonasz pewnie jak wyjdzie info i kurs otworzy się na 30 gr.
Może też rozwalą agenturę i nie bedzię nic (w to nie wierzę)
Pozdr - Jacek
Czy ta spółka ma jeszcze jakies aktywa bo co pamietam to wszystko Bartel sprzedał Ciekawe skąd wzieli kase na odsetki A druga sprawa ile beda kosztowac obligacje na Catalyscie po 19-07 czy dadza za nie ze 30% wartosci bo taka jest obecnie wartośc akcji Za duzo niewiadomych co zrobi nowy prezes
Kolego chyba żeś na głowę upadł. Wartość obligacji ma się nijak do wartości akcji. Przy 30% czyli 300 pln za obligacje miałbyś roczne oprocentowanie prawie 50% !!! Popatrz po ile byli chętni na obligacje firm upadających typu Religa po 80% nominału przed zawieszeniem notowań na Catalyst... Powtarzam upadających!!! Tu akcje mogą być po 5 groszy ale jak będą płacić odsetki od obligacji to co z tego. Ja kupiłem akcje za odsetki które dostałem za obligacje po 9 groszy wczoraj.
Na obligacjach zarabia sie inaczej niż na akcjach. Tu najważniejsze są dwie sprawy: oprocentowanie i gwarancja wykupu. Za niecałe już 2 lata obligacje zostaną wykupione, a do czasu wykupu dają 14% rocznie. Bez wzgledu na cenę notowań na Catalyst. Ta cena po prostu wisi osobom, które zamierzają przetrzymać obligacje do wykupu.
Tylko nie straszcie bankructwem i kłopotami z wykupem. Było już tyle straszenia, że nie warto wchodzić w konwersję, że nie będzie odsetek itp.
Jestem bezstronny. Nienaganiam na spadki ani na wzrosty. Ale zastanawia mnie kto od kilku dni pozbywa sie akcji po 9-10gr? Przeciez przelali odsetki z obligacji na konta osob ktore je maja a kurs dalej w miejscu. Zrobili emisje akcji po 50gr. Tylko czy to cena prawdziwa czy nominalna emisji bez zadnych przekretow?
Czyli cena nominalna 50gr a nie prawdziwa cena za jaka objeli akcje. Jesli by faktycznie objeli te akcje po cenie 50gr i ta kasa wplynela by na konto Novej to dzisiaj kurs by byl na innych poziomach. Nie sadzisz? Takie jest moje zdanie i jak mowie nienaganiam w zadna strone!
Według mnie płacili po 0,50 zł za akcję o cenie nominalnej 0,50 zł.
Jest to zgodne z ustaleniami ZWZ o podwyższeniu kapitału zakładowego i emisji akcji serii G. Tam wyraźnie określono cenę - 0,50 zł i opłacenie wkładami pieniężnymi. Dla mnie cena akcji, tak jak cena każdego towaru to określenie ile trzeba za nią zapłacić. I tyle.
Znam teorie spiskowe, jakie pojawiły się natychmiast na forum, ale bardziej wierzę w to, co zapisano w oficjalnych dokumentach sygnowanych przez konkretne osoby, niż w wypowiedzi anonimowych forumowiczów.
Oby tak naprawde bylo. Ale kurs caly czas zjezdza w dol. Ktos specjalnie doluje tylko po to zeby taniej dobrac czy w innej sprawie?? I dlaczego nikt nie zbierze z prawej kilka poziomow?
No teraz kolejna kluczowa data to 19 lipca. Czyli start notowań obligacji na Catalyst. Zobaczymy jaki będzie obrót jakie ceny. Weźcie pod uwagę że np przy kursie ok. 877 to roczne odsetki są na poziomie 30%. No to już jest monstrualne oprocentowane w porównaniu z 6-7% na lokacie.
Oczywiście ryzyko jest ale przecież żaden bank nigdy nie da więcej niż 3%-4% ponad inflację. Ja myślę że będą chętni kupić w granicach 900 pln za obligacje. Jak obligacje będą stabilne to i akcje powinny przestać spadać. Tu się zgadzam z opiniami że jak będzie taki kurs obligacji to wielu obligatariuszy może się zdecydować na sprzedaż obligacji i zakup akcji.
Niestety sa niezabezpieczone i co z tego że będa notowane jak tego nikt nie kupi kasa zamrozona na 2 lata czy do tego czasu spółka przetrwa watpie Bratel wiedział co robic i sprzedał akcje mimo że mógł nie skupowac akcji za obligacje a tak zminiejszył FF i tym samym było prawi 1 mln akcji mniej do wywalenia Szkoda spółki ale tak to jest ze zlodziejami na NC