• zaniżanie albo ...... Autor: ~władek [46.113.133.*]
    To skandal ze tak perfidnie zanizaja. Albo ktos wychodzi z zarzadu. Niewarto.....
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~walek [83.7.246.*]
    a właśnie, że warto...
    po 0,06/0,07 warto

desperackie podnoszenie kursu jedną akcją to doprawdy
    bezsensowne i idiotyczne działanie.

nie ma sensu walczyć z tym co nieuchronne !
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~gerwazy [164.127.118.*]
    Desperacko to ty sie chytasz kazdego watku na forum błaźnie. Nie ma co waczyc z tym co nieuchronnie cie czeka... psychiatryk i dlugoletnie leczenie. Zanizaja to tacy jak ty jedną akcją i chcą dobrac bo juz dawno umoczyli. Juz kazdy ci mowi abys udpuscil to gdakanie i nie błaźnił się. Odsetki juz sa na kontach nieudaczniku wiec wszystko jest ok.
    po pierwsze:
    swoją starą obrażaj a nie mnie

po drugie:
    nigdy nie twierdziłem, że nie wypłacą odsetek

po trzecie:
    popatrz na kurs i jeżeli dla ciebie jest w porządku
    to ja nie mam już więcej pytań

po czwarte:
    coś słabo z tym szałem zakupów
    paliwa wam brakło, jutro 0,09 i dalej w dół
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Odbieraj jak pisalem wcześniej, Ja zbieram po 30-40 tys akcji dzien w dzień. Warto! Chciałbym kupić ze 200 K za 7 gr. , ale to nie jest obecnie możliwe.
    Pozdr - Jacek
    oj jacek, jacek...
    ty to naprawdę serca nie masz

ja rozumiem, że giełda to biznes indywidualny ale tak ludzi w maliny
    wpuszczać to już się nie godzi.

nie masz serca ale też nie masz wiary w ludzką inteligencję
    zbierasz codzień po 30/40 k a obroty nieraz po tysiaku dziennie

no ale cóż,
    ważne, że ludziska ci wierzą
    możesz grać swoją grę
    Walek - racz luknąć na obroty odkąd napisałem...slepy tego nie widzi, ale jak chcesz wydruk z epromak, nie ma problemu - mocno się zdziwisz
    nie, dziękuję
    po co mi wydruk ???

czyli już kupujesz
    nie uważasz, że warto się jeszcze wstrzymać ?
    wszak widać jak na dłoni, że narazie absolutny brak sił by rosło.

musiało by jakieś mega info znienacka wyskoczyć.
    na to jednak marne szanse
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~Paweł [109.243.51.*]
    Panie Jacku zerknie Pan na maila? Dziekuje.
    Pojawi się z końcem roku od ARiMR za jakieś 5 baniek. Na razie siedzi tam jeszcze prokurator i rozlicza Jasiołka. Oberwało im się za oracle, w konsekwencji Novej spółka dostanie część tortu z rozdania za (tu nie będę pisał za co), ale o tym się przekonasz pewnie jak wyjdzie info i kurs otworzy się na 30 gr.
    Może też rozwalą agenturę i nie bedzię nic (w to nie wierzę)
    Pozdr - Jacek
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~spekulant 1973 [79.163.111.*]
    ale przyzna panie Jacku że przez dwa dni dobrze ktoś sypie w rynek i to spore pakiety lecą
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~xccvbn [77.254.159.*]
    czyli jedzie na grosze
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~spekulant 1973 [79.163.108.*]
    bez dwóch zdań nie ma kto brać jest więcej sprzedających niż kupujących
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~zaniżonony [178.36.97.*]
    Czy ta spółka ma jeszcze jakies aktywa bo co pamietam to wszystko Bartel sprzedał Ciekawe skąd wzieli kase na odsetki A druga sprawa ile beda kosztowac obligacje na Catalyscie po 19-07 czy dadza za nie ze 30% wartosci bo taka jest obecnie wartośc akcji Za duzo niewiadomych co zrobi nowy prezes
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: mdr100 [77.252.115.*]
    Kolego chyba żeś na głowę upadł. Wartość obligacji ma się nijak do wartości akcji. Przy 30% czyli 300 pln za obligacje miałbyś roczne oprocentowanie prawie 50% !!! Popatrz po ile byli chętni na obligacje firm upadających typu Religa po 80% nominału przed zawieszeniem notowań na Catalyst... Powtarzam upadających!!! Tu akcje mogą być po 5 groszy ale jak będą płacić odsetki od obligacji to co z tego. Ja kupiłem akcje za odsetki które dostałem za obligacje po 9 groszy wczoraj.
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~Samosia [46.112.116.*]
    Na obligacjach zarabia sie inaczej niż na akcjach. Tu najważniejsze są dwie sprawy: oprocentowanie i gwarancja wykupu. Za niecałe już 2 lata obligacje zostaną wykupione, a do czasu wykupu dają 14% rocznie. Bez wzgledu na cenę notowań na Catalyst. Ta cena po prostu wisi osobom, które zamierzają przetrzymać obligacje do wykupu.

Tylko nie straszcie bankructwem i kłopotami z wykupem. Było już tyle straszenia, że nie warto wchodzić w konwersję, że nie będzie odsetek itp.
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~Jasiek [91.220.225.*]
    Jestem bezstronny. Nienaganiam na spadki ani na wzrosty. Ale zastanawia mnie kto od kilku dni pozbywa sie akcji po 9-10gr? Przeciez przelali odsetki z obligacji na konta osob ktore je maja a kurs dalej w miejscu. Zrobili emisje akcji po 50gr. Tylko czy to cena prawdziwa czy nominalna emisji bez zadnych przekretow?
    Do tej pory inwestując w tę spółkę trzymam się oficjalnych komunikatów i dobrze na tym wychodzę.

6.07 spółka podała informacje o sprzedazy akcji serii G:

8. Cena emisyjna po jakiej były obejmowane akcje:

0,50 zł za jedną akcję o wartości nominalnej 0,50 zł każda.

Z tego wynika, że sprzedano po wartości nominalnej - 0,50 zł akcje.
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~jasiek [91.220.225.*]
    Czyli cena nominalna 50gr a nie prawdziwa cena za jaka objeli akcje. Jesli by faktycznie objeli te akcje po cenie 50gr i ta kasa wplynela by na konto Novej to dzisiaj kurs by byl na innych poziomach. Nie sadzisz? Takie jest moje zdanie i jak mowie nienaganiam w zadna strone!
    Według mnie płacili po 0,50 zł za akcję o cenie nominalnej 0,50 zł.

Jest to zgodne z ustaleniami ZWZ o podwyższeniu kapitału zakładowego i emisji akcji serii G. Tam wyraźnie określono cenę - 0,50 zł i opłacenie wkładami pieniężnymi. Dla mnie cena akcji, tak jak cena każdego towaru to określenie ile trzeba za nią zapłacić. I tyle.

Znam teorie spiskowe, jakie pojawiły się natychmiast na forum, ale bardziej wierzę w to, co zapisano w oficjalnych dokumentach sygnowanych przez konkretne osoby, niż w wypowiedzi anonimowych forumowiczów.
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~Jasiek [91.220.225.*]
    Oby tak naprawde bylo. Ale kurs caly czas zjezdza w dol. Ktos specjalnie doluje tylko po to zeby taniej dobrac czy w innej sprawie?? I dlaczego nikt nie zbierze z prawej kilka poziomow?
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~spekulant 1973 [79.163.86.*]
    tych akcji nikt nie kupił po 0,50zł tylko zostały im przydzielone ZADARMO
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: mdr100 [77.252.115.*]
    No teraz kolejna kluczowa data to 19 lipca. Czyli start notowań obligacji na Catalyst. Zobaczymy jaki będzie obrót jakie ceny. Weźcie pod uwagę że np przy kursie ok. 877 to roczne odsetki są na poziomie 30%. No to już jest monstrualne oprocentowane w porównaniu z 6-7% na lokacie.
    Oczywiście ryzyko jest ale przecież żaden bank nigdy nie da więcej niż 3%-4% ponad inflację. Ja myślę że będą chętni kupić w granicach 900 pln za obligacje. Jak obligacje będą stabilne to i akcje powinny przestać spadać. Tu się zgadzam z opiniami że jak będzie taki kurs obligacji to wielu obligatariuszy może się zdecydować na sprzedaż obligacji i zakup akcji.
    W takiej cenie, to sama chętnie dokupię. Jeśli czegoś żałuję, to tylko tego, że tak mało akcji poddałam konwersji na obligacje.

Ciekawe, czy na Catalyst "nasze" obligacje dostaną rating- jeśli tak, może być niezły, bo nie będzie uwzględniał teorii spiskowych, tylko fakty.
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~macius [83.12.104.*]
    a pamiętasz Asbis? ;)
    Nie pamiętam
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~macius [83.12.104.*]
    to było do mdr100
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~obligacje [178.36.97.*]
    Niestety sa niezabezpieczone i co z tego że będa notowane jak tego nikt nie kupi kasa zamrozona na 2 lata czy do tego czasu spółka przetrwa watpie Bratel wiedział co robic i sprzedał akcje mimo że mógł nie skupowac akcji za obligacje a tak zminiejszył FF i tym samym było prawi 1 mln akcji mniej do wywalenia Szkoda spółki ale tak to jest ze zlodziejami na NC
    Popatrz sobie na Catalyst, ile jest obligacji zabezpieczonych, a ile nie ma żadnego zabezpieczenia, a mimo to ludzie je kupują.
  • Re: zaniżanie albo ...... Autor: ~jasiek [91.220.225.*]
    Mowicie o obligacjach a kurs akcji dołuje. Masakra jakas. A miao byc tak pieknie.....
  • to już jest stan agonalny Autor: ~macius [178.180.160.*]
    pięknie już było. Wg mnie, jest już po spółce. Teraz tylko pozostaje wam w porę sprzedać, żeby rozliczyć sobie stratę.
  • Re: to już jest stan agonalny Autor: ~spekulant 1973 [79.163.86.*]
    ktoś trzymał kurs po 0,10zł i wywalał w rynek resztę co mu zostało sypną dzisiaj i mamy taki finał
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.