• INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Samosia [164.126.89.*]
    AER: Istotna informacja dotycząca spółki zależnej // Material Information on subsidiary
    21 minut temu
    Zarząd AerFinance PLC ('Emitent') informuje, iż w dniu 11 lipca 2012 roku uzyskał informacje od zarządu spółki zależnej AerFinance Ventures sp. z o.o. o otrzymaniu kolejnej transzy zaliczki z Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości w wysokości 2,69 mln zł na finansowanie działań związanych z realizacją projektu w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 3.1.

czytaj dalej

W AerFinance Ventures sp. z o.o. aktualnie trwają procedury związane z powoływaniem pierwszej spółki, która otrzyma wsparcie w kwocie 300 tys. PLN. AerFinance PLC poinformuje stosownym komunikatem bieżącym o formalnym zawiązaniu nowej spółki. Jednocześnie w AerFinance Ventures sp. z o.o. prowadzone są preinkubacje - czyli etapy poprzedzające decyzję o ewentualnym wejściu kapitałowym - dwóch innych projektów. Emitent każdorazowo poinformuje o dokonaniu inwestycji.

Transakcja ma istotne znaczenie dla Emitenta, ponieważ przekroczyła 20% kapitałów własnych Spółki.

Podstawa prawna:

§ 3 pkt 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu

• Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Bolo [83.19.39.*]
    Musze przyznac, iz spolka milo zaskakuje w ostatnich dniach. Czyzby wzieli sie w koncu za robote?
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Kacej [193.168.0.*]
    Widać, że pracowali cały czas, a teraz są tego efekty;)
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~grafit [83.23.96.*]
    śmieszy że spółka ma kasy kilkakrotnie więcej niż jej wycena na parkiecie

chyba FF odstrasza tyle, że jesli ruszy w górę to może być to tylko pozytywem
    duuuzy skok do przodu - nie chcecie zarobić na wakacje życia?
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~jkr [83.28.35.*]
    nom malo akcji na S wiec jest pole do wzrostow no i te infa ostatnie :D
    zastanawiam sie czy brac czy poczekac az ktos zacznie zasysac powoli?
    Tu jest dużo zapakowanych graczy.

Jeśli będą większe obroty (100-200K) - to duzi spekulanci. Pompują kupno do wideł (np. ok. 50K), następnie przy wyższym otwarciu i nowym ustawieniu wideł sprzedają, tak że kurs spada poniżej pierwszych wideł - tak przynajmniej było do tej pory.

Więc jak naprawdę chcesz zarobić, a nie dać zarobić spekulantom, kup teraz.

Jak się serio zacznie wzrost to już poniżej 30 groszy dłuuugo nie spadnie.
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~SA [46.112.156.*]
    Jutro+40%
    Oby to było dziś na zamknięciu;)
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~grafit [83.23.96.*]
    smutna ta spóła ale wierze że fakty zwyciężą i inwestorzy, nie spekulanci, zaczną kupować spółkę aż do jej godziwej wartości - ta obecna jest śmiesznie niska
    Spekulanci są od samego początku. Obserwuję ją od poziomu 1,6 zł. Wtedy systematycznie zrzucali ja niżej, aż do 0,19zł.

Ale długoterminowców też jest trochę. Jakiś czas temu się zgadaliśmy na forum i wrzucaliśmy na sprzedaż powyżej 4,99. Był czas, że wisiało tam pół całego FF:
    http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=7470&zl=V
    jakas slaba podaz przeciez majac 50tys mzna kurs wywindowc o 100% ale czy pozniej ktos to odkupi wyzej? ;d
    Zależy jaki przyjmiesz horyzont czasowy.

Dla mnie spółka jest wiele warta - ja swoje akcje sprzedam minimum za 5 zł. Siedzę na niej jakieś 9 miesięcy i swoje wiem.
    Myślę, że to będzie w perspektywie 2 lat.

A nawet jak ta cena zostanie osiągnięta, to chyba nie sprzedam wszystkiego.

A 50K miałem na myśli 50K akcji - i to przykładowo. Spójrz sobie na wykres historyczny i znajdź sesje z dużymi obrotami, przykładów jest dosyć. (co się wtedy działo - zobacz w tych dniach japońską świeczkę).
    dobra biore, potrzymam z miesiac zobaczymy co z tego bedzie...
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~bierz [80.48.180.*]
    bierz, bo taniej nie będzie, a jak na razie to nie widzę twojego zakupu
    bo sie boje ;] poczekam az ktos wiekszy ruszy wtedy szybko wskocze?
    Znając tę spółkę jutro może się niżej otworzyć niż dziś się zamknie. Ale reguły nie ma.
    Tylko nie patrz rano na TKO - co po niektórzy umiejętnie tym sterują.
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~andrew_ [89.230.121.*]
    Bardziej prawdopodobne jest, że nie chcą dziś poniżej 30 a jutro wezmą po 40:)
    anderw nie plec takich rzeczy ;p mam nadziej ze kupie w okolicach 25-30gr tylko niech podaz sie wieksza pojawi
    Chyba popyt, a nie podaż.
    Chyba, że masz na myśli spekulantów obniżających kurs - to się zgodzę.
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~re [164.126.66.*]
    jak sie pojawi wieksza podaz to nie zdazysz kliknac myszka :) nc to nie wig20 wystarczy kilkanscie tys, 2 min i juz widly.
    tu zawsze jest tak malo akcji na S ?
    przeciez do 30gr stoi akcji za jakies 10tys zł, a do 50gr za jakies 50tys zl a to juz jakies 100% wzrostu od tego poziomu
    Od dłuższego czasu tak.

Ale chętnych do sprzedaży, jak tylko kurs trochę urośnie, będzie bardzo dużo. Spekulanci trzymają pieczę nad tym by kurs nie rósł za wysoko.

No bo nawet jak wyłożysz 50 tys. żeby podbić do 50 gr., to im wystarczy na koniec sesji zrzucić akcje za 10 tys., żeby było z powrotem na niskim poziomie.

Żeby z nimi wygrać trzeba grać ostrożnie, bo się można naciąć.
    no wlasnie to mam na mysli, przez tak niska podaz wiekszosc niechce inwestowac bo boi sie tego szybkiego uwalenia kursu, musi sie silany popyt pojawic a takiego tu nie ma ;s
    fakt spolka jest mocno niedowartociowana, przy takich infach to chyba powinna latac w okolicach 1zl?
    jak przebie wyraznie 30gr i bedzie widac jakies konkretne obroty to wtedy wejde
    btw duza srednia macie?
    Ja mam średnią kupna 0,32.
    Ale Jacek_z_Grochowa - największy spekulant tutaj - chwali się, że ma 9 gr (wliczając oczywiście zyski z obracania tymi akcjami, bo najniżej kurs był chyba za 0,19)
    przemyslem, jutro kupie za 1/3 portfela, reszte ustawie nizej na K na wypadek jakby chcialo jeszcze kilka groszy spasc , a jak zobacze wyrazny ruch w gore to dopakuje na 70% portfela
    pozdr
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~jkr [83.28.34.*]
    tak jak mowiles Kacej prawdopodobnie dzis kupie taniej :D szybkie palce gotowe :D
  • Re: INFO!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~wujek [80.48.180.*]
    jak chcesz to zagladnij na HURTIMEX tam niedlugo odpal
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.