akurat jest to jeden z najgorszych fundow w pl.jednak to oni reprezentuja w pl intersy norweskiego fundu rzadowego inwestujace dochody z ropy i gazu na gieldach.norwedzy sa w tesgasie i byli w abm-solid-utopieni przez bph tfi.miejmy nadzieje ze w relpolu bedzie inaczej/pozdro
dałem na msze żeby w końcu udało się uwolnić od największego nieudacznika na naszej giełdzie jakim jest IDM bez tego balastu relpol już by kosztował co najmniej 10 zeta
tylko kto sprzedał? wychodzi na paribas bo nie mają obowiązku raportować już zmian, szkoda bo myślałem że supernowa się sypie, i ludzie ich opuszczają ale niestety nic z tego bo już by musieli raportować. no nic to siedzimy i czekamy na rozwój sytuacji, byle tylko przeskoczyć 6,6 i technicznie rakieta na dwucyfrówkę, do raportu za 2 kwartał nie oddam pakieta swego. pozdrawiam
do ufo-ja zaczynam skubac farmacol-wrocil na ciagle.prawie 5 mln przychodow i kiladziesiat mln zysku netto.cwk pol.ale dlaczego nie placva dywidendy.to oczywiscie w ramach dywersyfikacji.ludzie chorowaloi i beda chorowac.to jest oczywiscie propozycja/pozdro
gorzej jak ten poważny inwestor będzie chciał kupić tanio i sie na rynku ustawi, to tu możemy nierealnie niskie poziomy zobaczyć. mam tylko nadzieje że w supernovą inwestowali poważniejsi ludzie i nie będzie masowego umarzania jednostek, ale muszę powiedzieć że słabo mi idzie to podtrzymywanie się na duchu. do dywidendy wytrzymają na pewno ale później może być słabo bo teraz nazwisko Pana Leszczyńskiego i jego magia działa raczej "czarno"
oprócz tych co wymieniłeś (fasinga, zetkamy i relpola) to jeszcze sanok, aplisens i graal - te też są warte uwagi z punktu widzenia fundamentów.
Sanok po prostu robi swoje i widać to w kursie,
Aplisens mega rozwojowa, zobacz na jakich marżach pracują,
Graal, przeszedł restrukturyzację poukładali spółki zależne, żeby to miało ręce i nogi, a ponadto seco z wilbo się nie dogadały i graal został królem rynku rybnego w Polsce no może oprócz Morpolu Jerzego Małka ale ona jest notowana w Norwegii i głównie robi łososie więc to nie konkurencja bezpośrednia.
Jednak Fasing i Relpol są z punktu widzenia fundamentów najlepsze moim zdaniem. Fasing jednak bardziej rozwojowy niż Relpol ze względu na Chiny, chociaż niby Relpol ma w planach zdobywanie USA. Trudno wybrać dlatego mam 50% portfela i tego i tego.
Ogólnie widzę bezsens widzę bezsens polskiej giełdy ::))) Automatami przekładają sami swoje akcje w nieskończoność i ustalają kurs jaki im się podoba ( z kosztami i stratami nie liczą się ),to co przerzucą, to automat znowu po minucie ustawiana sprzedaż i tak w koło !!! Na wymienionych i naszych spólkach z fundamentami to samo. Ciagle liczę ,że na Fasingu zbraknie jemu akcji,ale jednak roluje i po minucie znowu wskakują na S ,ha,ha chyba przeliczę się ::)))