Mianowice nie okazałem się za mądry i dokonałem zapisu na PP po 12 gr i teraz nie wiem czy dostane akcje czy będą zwracać pieniądze bo emisja się nie udała i czy jest jakis określony termin.
Pytanie nie jest głupie.
Termin był 26 czerwca, a najpóźniej 29 czerwca. Te akcje masz na koncie, problem w tym że z jakiejś przyczyny spółka nie dopełniła jakiś formalności i twój dom maklerski je blokuje. Gdy spółka załatwi wszystkie formalności zostaną odblokowane te akcje. Dzwoniłem w tej sprawie. kazali czekać.
Dlaczego tych formalności nie załatwiono? Nie wiem. Co kombinują?
W sprawie waszych idiotycznych 5 milionów akcji - nic nie kombinują.
Kombinują w sprawie swoich dziesiątków milionów.
Zapewne chcą je upchnąć nam, póki jeszcze mają jakąkolwiek wartość - ale to łatwo się domyślić samemu ;))
Wszystko jest w porządku. Akcje na rachunku będziesz miał w momencie, gdy już będą notowane na GPW. Informację od kiedy nowe akcje bedą notowane poda Euroimplant. Będą one na początku notowane pod postacią PDA ( Prawa do akcji) i dopiero po rejestracji emisji przez Sąd połączą się ze starymi akcjami.
Wiem że ryzyko jest .. a na zyski trzeba będzie poczekać..kilka lat..? jeśli znajdą finansowanie dla swojej działalności i uruchomią produkcję w nowym laboratorium ..może inwestora branżowego? Sytuacja zmieni się diametralnie na korzyść firmy...;) Możliwe że cena wrócić w okolice...debiutu lub....wyżej..;)?Pozdro...;)
Wanad- jego posty wyjaśniają tutaj wszystko ja sprzedałem wsio w cenach 8-9 groszy straciłem wszytko i już tu nie wrócę . Od czasu do czasu zerkam z sentymentu
Ty powinieneś otrzymać swoje akcje.
Zgodnie z informacją podaną przez EUI z dnia 29/06/12:
6) Liczba akcji serii E, które zostały przydzielone w ramach przeprowadzonej subskrypcji: 5 252 200 sztuk.
9) Akcje serii E przydzielono 468 inwestorom
Jeśli nie otrzymałeś do dzisiaj akcji to Spółka nie wywiązuje się ze swoich obowiązków.