Jeśli takie osoby które zostały oszukane przez Amber Gold i udowodnią to ze nie dostały odsetek od kapitału płacę 1000 zł .Natomiast jeśli nie otrzymały zwrotu całego kapitału i udowodnią to ZWRÓCE cały kapitał tym osobom poszkodowanych .
Tylko nie piście otym ze Amber gold to piramida ze firmie nie mozna zaufać tylko proszę i KONKRETY pozdrawiam Stasia
Człowieku! W piramidzie finansowej nigdy nie ma oszukanych pojedynczych osób. Zawsze wszystko jest w porządku aż do pewnego krytycznego momentu, kiedy braknie nowych frajerów i piramida upada. Wówczas tracą wszyscy jej uczestnicy a nie pojedyncze osoby.
Stasiu, przez którą firmę audytorską zostały sprawdzone wyniki finansowe. Papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie. Poza tym - skąd pozycja "podatki na rzecz Skarbu Państwa". Taka pozycja w sprawozdaniu finansowym nie występuje (przynajmniej nie w takiej formie). I na deser - co to jest "Skrócony bilans finansowy". W polskiej rachunkowości nie ma takiego dokumentu - a firma na swojej stronie zaprezentowała coś na kształt skróconego rachunku zysków i strat. Nie odnoszę się w żadnym stopniu do działalności operacyjnej firmy, zadaję pytania jedynie odnośnie wyników finansowych.
@bobas
Jeśli wyniki finansowe AG są nieuczciwe powinna zająć sie tym prokuratura albo samemu donieś- ona potrafi razem ze stacją TVN i gazety Wyborczej pozbawić spółkę płynności finansowych tak żeby spółka zbankrutowała - a potem pisać ze to była piramida finansowa
Ja nigdzie nie napisałem, że wyniki są "podkręcone". Pytam się jedynie, która z wielkich firm dokonała ich audytu oraz dlaczego Amber Gold używa pojęć, które nie istnieją w polskiej rachunkowości. Proszę o odpowiedź na te pytania w miarę możliwości.
Złoto w Amber Gold jest tylko i wyłącznie przykrywką i sposobem na ominięcie przez klientów podatku od zysków kapitałowych ( zgodnie z prawem ). Amber Gold zarabia krocie na pożyczkach, wystarczy spojrzeć na realne oprocentowanie pożyczek na rynku parabankowym. A że trzymają dodatkowy kapitał w złocie - jeśli robią to od wielu lat, to nie ma dla nich najmniejszego znaczenia chwilowa obsuwa kursu, z pewnością dawno ją sobie zrekompensowali, choćby na ominięciu INFLACJI
Wg tego raportu skonsolidowany ZYSK do 2012 roku wyniósł ok 96 mln zł.
Wg informacji podanych w internecie przez właściciela OLT Express (czyli AG) - zainwestowano dotychczas w OLT ok 200 mln zł.
Pojawia się zatem pytanie: z jakich środków została pokryta brakująca suma?
Pozdrawiam Wszystkich (Ciebie Stasiek również :D )
Jak już to w internecie, a raczej konferencjach prasowych olt podawano, ze PLANOWANA strata olt na rok 2012 to ok. 200 mln. OLT lata od kwietnia, a więc dopiero 3 miesiące, zatem nie mogło jeszcze zrealizować całej zaplanowanej straty. Nie rozrózniasz straty od kwoty inwestycji i myślisz terminy ich realizacji...
Proponuję abyś sam dokładnie sprawdził te informacje: koszty już poniesione + koszty planowane na najbliższe dwa lata. Liczyć potrafię, a Ty zanim skrytykujesz najpierw sam rzetelnie poszukaj informacji.
cyt."Linia lotnicza powstała w 2011 roku. Fundusz kapitałowy Amber Gold przejął dwie linie - OLT Jetair i czarterową Yes Airways. Zakupy te kosztowały 63 mln zł. Łączne wydatki funduszu na uruchomienie przewoźnika sięgnęły ok. 200 mln zł."
cały artykuł:
http://www.ekonomia24.pl/artykul/906243.html
Nie ucz mnie umiejętności czytania ze zrozumieniem jełopie.
Przeczytaj sobie baranku:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,11648916,Podroze_po_Polsce_nareszcie_tanie__Konkurencja_czyni.html
- Zakładamy, że w tym roku poniesiemy stratę sięgającą 120 mln zł, a w przyszłym 80 mln zł. W 2014 roku wyjdziemy na zero - mówił niedawno Jarosław Frankowski, dyrektor zarządzający OLT Express. - Później będziemy potrzebowali jeszcze roku, dwóch, żeby z całym projektem wyjść na plus - dodał.
Nie cytuj mi tu pismaków co to przepisywać teksty od siebie tylko potrafią.
Jak widać planują łącznie do końca 2013 stracić 200 mln. Więc jeszcze fura im rozstała.
Twoja opinia nie zadawala mnie chce konkretów nie pomówień i przypuszczeń pozatym jesteś z Frustrowany ze Oferta Amber Gold ośmiesza banki i różne maści fundusze denerwuje cie ze AG kusi swoją ofertą i daje osobom które zainwestowały uczciwe zyski
Zamnikjmy WSZYSTKIE FIRMY bo mogą być piramidą finansową chociaż NIE MA ŻADNYCH DOWODÓW NA TO. Jedyne co jest przeciwko Amber Gold jest tylko to że mają duży procent NIC WIĘCEJ. Grając na forexie można też zarabiać na spadku cen złota więc teoria że Amber Gold przynosi straty można sobie do kosza wrzucić A jak państwo robi długi wobec obywateli i zadłuża nas to CO to nie piramida finansowa -?
tylko z tego co pamiętam, jest wyrok sądu po jednej z takich piramid finansowych bodajże z 2004 roku, z którego wynika, że jeśli to się okaże piramidą finansową, to zyski tych którzy byli na początku piramidy i zdążyli wyjść - nie będą takie uczciwie, będzie to wręcz bezpodstawne wzbogacenie się, co poskutkuje oddaniem zysku dla osób które straciły swoje pieniądze wpłacając pieniądze na koniec piramidy...
Nie mart sie Stasiu. Niedlugo znajdziesz ich na peczki. Braknie ci pieniedzy zeby kazdej dac pi 1tys. Ale masz jeszcze szanse wycofac sie z AG poki jeszcze inni wplacaja. Musisz byc o krok od nich do przodu ze swoimi dzialaniami. Pare artykolow i programow na ich temat i firma lezy.
"Kilka lat temu Marcin Plichta był przestępcą i nie miał nic.
Dziś, do spółki z żoną,kontroluje Amber Gold i OLT Express. // Puls Biznesu"
Ponoć pieniądze z Amber pakuje do OLT na rozkręcenie zamiast kupować złoto dla
inwestorów-naiwniaków...
Prokurator juz w akcji ...
Amber Gold właściciele spółki zapowiadają skierowanie do sądu pozwów o naruszenie dóbr osobistych wobec autorów publikacji poddających w wątpliwość wypłacalność i rzetelność jednocześnie sami autorzy publikacji chcą żeby spólka straciła płynność i w ten sposób sieją niepewność wsród inwestorów
Ponadto informujemy, że działania Komisji Nadzoru Finansowego, kwestionujące prawne podstawy funkcjonowania Amber Gold, mają w naszym przekonaniu znamiona nękania i są jawną próbą uniemożliwienia prowadzenia rzetelnego biznesu. KNF wbrew decyzjom prokuratorów o odmowie wszczęcia i umorzeniu postępowania wobec Amber Gold ponawia wnioski do prokuratury.
Takie działanie KNF uniemożliwia zakończenie działań ze strony prokuratury. Utrudnia to realizację pozostałych projektów spółki, w tym prowadzenia bezprecedensowych i innowacyjnych przedsięwzięć biznesowych, takich jak efektywne wejście na rynek i bardzo dynamiczny wzrost linii lotniczych OLT Express. Należące do Amber Gold linie OLT Express od pierwszych dni skutecznie i z sukcesem konkurują z dużo większymi podmiotami na rynku w tym również z państwową spółką LOT.
Pytam sie co bedzie jeśli AG wygra sprawe w sądzie z KNF niewyobrażam sobie reakcji sceptyków AG bedą ustawiać sie w kolejkach do zakladania lokat złotowych a Banki zaczną bankrutować jeden po drugim pozatym odszkodowanie za pomówienia i obrażanie AG będą miliardowe
Co bedzie armagedon a tak powaznie wrozbita Maciej mowi ze procesy beda ale odwrotnie!
Na razie nie ma podstaw zeby pozwac KNF co innego z GW ktora ewidentnie im szkodzi. Kazdy rozsadny powinien traktowac AG jak piramide finansowa na ktorej mozna zarobic wystarczy tylko oszacowac kiedy nalezy wyskoczyc! Takie artykuly jak ten w GW przyspieszaja ten czas.
niedlugo nie wyplacisz sie jak od kazdego bedziesz placila 1000zl............
-----------------------------
Tomek pisze:
Lipiec 12, 2012 o 11:56 pm
No niestety potwierdzam sytuację opisaną przez „edge” 4 lipca, że AG nie robi przelewów na czas, tłumacząc się „problemami z przelewami, które nie są po ich stronie tylko po stronie banku przez który te przelewy są dokonywane”. To pierwszy minus jaki mają u mnie, oczywiście zadzwonili i przeprosili za to, co nie zmienia faktu, że obracają w tym momencie pieniędzmi jakich nie powinni mieć. Pytanie tylko jak długo to będzie trwało? Odpowiedź: w przypadku „edge” było to 4 dni w moim zobaczymy. Jak widać reklamę negatywną sami sobie robią.
Odpowiedz
Anna pisze:
Lipiec 13, 2012 o 2:55 pm
Mój wcześniejszy post- Lipiec 10, 2012 o 2:47 pm
Witam . Jak jak obiecywałam na bieżąco będę informować odnośnie pożyczki „Na Co Chcesz ” w Amber Gold. Dziś mąż zadzwonił do Amber i po raz pierwszy od dwóch tygodni uzyskał pełną ,wyczerpującą odpowiedź. Przeproszono za niedogodności związane z rzeczywistym faktem zmiany kont która to miała trwać dwa dni robocze jednakże trwała aż do wczorajszego dnia,od wczoraj popołudnia zaczęto wypłacać pieniądze jednakże zważywszy na to iż priorytetem dla firmy są lokaty- te wypłacane są jako pierwsze w kolejności , Pani nie powiedziała tak jak inni konsultanci wcześniej: ” na pewno będą jutro „tylko uprzedziła iż będzie to w pierwszych dniach następnego tygodnia , w zależności od księgowania oraz przelewu, ale pieniądze mają być. Rozmowa była rzeczowa , nieprzekombinowana jak w poprzednich wypadkach więc teraz tylko musimy zaczekać ,mam nadzieję iż koło środy będę miała dobre informacje ….
Odpowiedz
Kyziek pisze:
Lipiec 13, 2012 o 12:26 pm
Ja równiez z przykrością potwierdzam opóźnienie w przelewie kwoty z zakończonej lokaty. Należne mi środki powinni przelać 11-tego, ale jakas miła Pani zadzwoniła i poinformowała, że z powodu problemów związanych ze zmianą rachunków bankowych wystąpi 1-dniowe opóźnienie. Niestety, 12-tego pieniążki również nie zostały przelane, choć pan z obsługi infolinii zapewniał mnie w tym dniu, że je wysłali. Dzisiej – 13-tego, w dalszym ciągu nie mam zwrotu pieniędzy. Zaczynam się trochę obawiać… Myślę, że takie robienie ludzi w konia jest wystarczającym powodem do nie korzystania z usług Amber Gold. Ja w każdym razie na pewno ponownie z nich nie skorzystam, szkoda nerwów…, a w problemy z kontami po prostu nie wierzę. Mam nadzieję, że w końcu odzyskam, to co wpłaciłem i że nie będę pierwszą ofiarą naciągaczy z Abmer Gold.
Odpowiedz
Maciek pisze:
Lipiec 13, 2012 o 3:14 pm
Tomku mozesz napisac czy otrzymales juz swoj przelew ?
Odpowiedz
mały pisze:
Lipiec 13, 2012 o 4:20 pm
Kolejny minus dla Amber gold!!!Od 4 dni czekam na przelew, ponieważ skończyła mi się lokata, niestety nie mam jeszcze pieniędzy, zapewniają mnie z dnia na dzień że jutro dojdą….
Odpowiedz
Maciek pisze:
Lipiec 13, 2012 o 5:06 pm
Sluchajcie wlasnie zernkalem na swoj certyfikat/ umowe. Data wyplaty pieniedzy jest o dwa dni pozniejsza niz data zakonczenia lokaty. Do tego dochodzi jeszcze min jeden dzien na wykonanie przelewu wiec pieniadze powinny znajdowac sie na koncie min 3 dni po zakonczeniu lokaty. Czy te cztery dni o ktorych piszecie to dni od zakonczenia lokaty czy dni od ustalonej w umowie daty wyplaty?
Odpowiedz
Krzysiek pisze:
Lipiec 13, 2012 o 6:24 pm
Witam! U mnie wypłata lokaty miała być 10.07 (wtorek). W środę 11.07 sami zadzwonili do mnie, że w związku ze zmianą rachunku bankowego nastąpi opóźnienie w wypłacie i przelew do mnie będzie dopiero w czwartek 12.07. Dziś sam zadzwoniłem na infolinię, ponieważ w dalszym ciągu kasa nie doszła i poinformowano mnie, że wypłaty wszystkich lokat przypadające na dni 9-11 lipca zostały zlecone wczoraj tj. czwartek o godz.18. Tak więc kasa dziś albo w poniedziałek ma dotrzeć… zobaczymy
Odpowiedz
Arle pisze:
Lipiec 13, 2012 o 6:37 pm
Mnie też nie wypłacili kasy z lokaty, kasa powinna być na koncie 11 lipca. Ale czy przelewy są wstrzymane czy niektórzy dostają pieniądze tylko z opóźnieniem?
Odpowiedz
mały pisze:
Lipiec 13, 2012 o 7:58 pm
Krzysiek, mam dokładnie taką samą sytuację co ty, powinienem dostać pieniądze 10.07. ale dostałem dzisiaj o 17:00, jeszcze z kolejnymi zalegają, czekam do poniedziałku, zapewniają że wyszły, ale gdzie po drodze się zatrzymały??, za dni zwłoki czasowej MOŻNA DOSTAĆ ODSETKI, NALEŻY WYPISAĆ DRUK W ODDZIALE AMBER GOLD. Mają jakiś problem z systemem, dokładnie sami nie wiedzą jaki..
Maciek – rozmawiamy o dacie WYPŁATY(czyli dacie wpłynięcia pieniędzy na konto posiadacza lokaty)
Odpowiedz
Krzysiek pisze:
Lipiec 13, 2012 o 9:16 pm
Dzięki za info. Właśnie natrafiłem w internecie również na wpisy pierwszych osób, które dziś popołudniu otrzymały wypłatę która wg umowy miała przypaść na dzień 10.07.
Jako ciekawostkę podam, że dzień wcześniej 9.07 lokata mojej mamy wraz z odsetkami znalazła się u niej na koncie w ten sam dzień! Niezły zamęt tam muszą mieć.
Dokładnie jak wspomniałeś, piszemu tutaj o dacie WYPŁATY środków wg umowy a nie ZAKOŃCZENIA umowy. Przypada ona z reguły 2-3dni robocze później.
Odpowiedz
Maciej pisze:
Lipiec 13, 2012 o 8:04 pm
Wszystko pewnie wyjasni sie w przyszlym tygodniu. Oby tylko to nie byl koniec AG…
Odpowiedz
ajuha pisze:
Lipiec 14, 2012 o 12:50 am
Tak rodzą się legendy…
Spokojnego weekendu.
Odpowiedz
Stały klient pisze:
Lipiec 14, 2012 o 2:49 am
Jak pozostali, tutaj się wypowiadający, AG nie przelało kasy na czas tłumacząc się zmianą rachunku.
To chyba jakiś problem z ich systemem – tak wyjaśniała pani z AG, zapewniając że nie ma powodu do obaw. Na początku przyszłego tygodnia mają sie pojawić na koncie.
Zobaczymy.
Odpowiedz
Dociekliwy pisze:
Lipiec 14, 2012 o 9:18 am
No jak samopoczucie i pewność gwarantowanych wypłat ? Weekend będzie ciężki ? A jeśli w poniedziałek też nie będzie kasy ?
Bądźcie obiektywni.
Ile trwa w dzisiejszych czasach założenie rachunku ? Dla firm zakładane są nawet setki rachunków w ten sam dzień. Ile trwają przelewy elektroniczne między rachunkami ? dni ? tygodnie ?
Jak bardzo chcecie wierzyć w problemy związane ze zmianą rachunków ????? Otwórzcie oczy.
Wydaje się jednak, że jesteście szczęśliwcami, że teraz Wam się kończą lokaty, bo raczej kasę dostaniecie. Przecież za każdą cenę trzeba ratować kurę znoszącą złote jajka i wypłaty muszą być dla Was zrobione. Kasa jakoś się znajdzie.
Nie było by problemów, gdybyście sobie spokojnie przedłużyli lokaty na kolejny rok. Spali byście spokojnie. Naprawdę nie warto się denerwować – przedłużajcie lokaty.
Odpowiedz
wróżka666 pisze:
Lipiec 14, 2012 o 10:41 am
Kiedy AG powstało rzekłem swej małżonce – obserwuj Kochanie, będą jaja :)
Myślę, że się powoli zaczynają. Rozkręcą się po całości właśnie w przyszłym tygodniu, bo ludzie przestaną masowo odświeżać lokaty. Przez numer ze „zmianą rachunków” padł cień na działalność AG i teraz będzie już gorzej. Najpierw eksplozja AG, potem OTL. Czas obu dramatów ciężko przewidzieć, bo zależy od wartości posiadanych środków, a te nie są publikowane.Watch closely the following weeks! Strzelam, że do końca wakacji będzie po temacie. Ale to tylko ślepy strzał.
Odpowiedz
Tom pisze:
Lipiec 14, 2012 o 12:03 pm
@Dociekliwy
Nawet jeśli w przyszłym tygodniu osoby nie otrzymają swoich pieniędzy wraz z należnymi odsetkami, to komentarze typu „a nie mówiłem” z pewnością nie pomogą im ich odzyskać.
Jeżeli ktoś odczuwa misję w szerzeniu mądrości finansowej niech robi to w sposób nie obrażający innych.
Rzekome problemy z kontami bankowymi z pewnością nie wpływają korzystnie na obraz firmy, ale automatycznie jej nie dyskredytują. Jeżeli pieniądze nie wpłyną w następnym tygodniu może to oznaczać, że spółka traci płynność. Swoją drogą ciekaw jestem ich sprawozdania finansowego i cieszę się, że żadnych pieniędzy w Amber Gold obecnie nie posiadam. Może być gorąco…
Odpowiedz
Dociekliwy pisze:
Lipiec 14, 2012 o 1:42 pm
@TOM – o jakiej pomocy w odzyskaniu pieniędzy mówisz ? Jeśli Amber Gold się wyłoży, to nikt nigdy nie odzyska nawet jednej złotówki.
Zamiast ‚a nie mówiłem’ , powiem ‚a nie ostrzegałem’….
Niech moc będzie z Wami.
Odpowiedz
Tom pisze:
Lipiec 14, 2012 o 2:02 pm
@wróżka666
Biorąc pod uwagę, że około 70% firm bankrutuje w przeciągu pierwszych pięciu lat swojej działalności to stwierdzenie „obserwuj Kochanie będą jaja” jest dość bezpieczne. Obawiam się, że na wszystkie organizacje przyjdzie kiedyś czas i będą „jaja” ;) Pytanie, dlaczego akurat tym potencjalnym bankructwem tak wiele osób postronnych się emocjonuje?
@Dociekliwy
Jeśli chodzi o pomoc, to sugeruję wsparcie emocjonalne.
Odpowiedz
Dociekliwy pisze:
Lipiec 14, 2012 o 2:22 pm
Dlaczego tym bankructwem (jeśli do tego dojdzie) tak wiele osób się emocjonuje ??
No bo chyba innego scenariusza nie mogło być w tym wypadku…
Ponadto jest to niezły dowód na to, że ludzie są w stanie bez najmniejszego problemu uwierzyć każdemu (nawet diabłu :) ) i to we wszystko – jeśli tylko obieca im jakiś wyjątkowy zysk……
Odpowiedz
bezsenny pisze:
Lipiec 14, 2012 o 2:09 pm
czy ktoś był w sprawie opóźnień w placówce AG i próbował otrzymać info ponad konsultantami ?
rozumiem z wpisów, że problem powstał w dniu 10 lipca. Czy ktokolwiek otrzymał wpłatę za lokatę przy umowie uznania środków na swoim koncie 10-go ?, jeśli nie to w poniedziałek opóźnienie będzie wynosić już 6 dni.
Odpowiedz
Krzysiek pisze:
Lipiec 14, 2012 o 5:44 pm
Część osób dostała w piątek 13.07 wypłaty z 10.07. Co do informacji – zależy na jakiego pracownika trafisz. Jeden powie Ci, że wszystko zostało wypłacone w czwartek i zadowolony a inny (bardziej kompetentny) udzielił mi informacji, że nie do końca tak było. Część środków została zlecona do wypłaty w czwartek ale po godz. 19 i dlatego tylko część ludzi dostała przelew w piątek. Pozostałe przelewy zostały zlecone dopiero w piątek. Dotyczy to lokat. Nie wiem jak z pożyczkami, ale ktoś dostał info też od bardziej kompetentnego pracownika, że na pierwszy ogień wypłacają zaległe lokaty, a kasa na pożyczki w drugiej kolejności.
Odpowiedz
Arakis pisze:
Lipiec 14, 2012 o 6:18 pm
Ja byłem …
Potwierdzili sprawę ze zmianą kont bankowych, przepraszali za powstałe opóźnienia w zwrocie środków i prosili o cierpliwość, bo podobno wszystkie zaległe wypłaty zostały zlecone i powinny pojawić sie na kontach po księgowaniach w bankach odbiorców z pierwszej sesji przychodzącej.
Jednocześnie pani z obsługi poinformowała, że mam prawo wystąpić o odestki od zaległości i prawdopodobnie będą mi one przyznane i zwrócone.
Także spokojnie, poniedziałek już blisko i nie ma co się niepotrzebnie ekscytować, szczególnie przez osoby które nawet złotówki nie włożyły w AG a teraz piszą „a nie ostrzegałem”.
Odpowiedz
stasia pisze:
Lipiec 14, 2012 o 7:29 pm
Media sieją niepewnośc co do AG to oni chcą zeby kliienci byli OSZUKANI
a potem bedą pisać że to była piramida finansowa – miejcie pretesje do KNF i mediów ze chcą upadłości AG bo bankom uciekają klienci
Odpowiedz
ajuha pisze:
Lipiec 14, 2012 o 11:57 pm
Stasiu, czy oprócz mantry o uciekających z banków klientach, mogłabyś coś od siebie …? Tak z głowy jakoś…
Odpowiedz
Tom pisze:
Lipiec 15, 2012 o 12:11 am
@stasia
Możesz podać źródło informacji jakoby bankom uciekali klienci?
Patrząc na udostępnione dane finansowe AG, to skala działania jest w stosunku do banków czy nawet SKOK-ów niewielka. Można założyć, że wartość „depozytów” w AG w poprzednim roku wynosiła około 250 mln, choć bardziej obstawiam kwotę trzy razy mniejszą. Natomiast gospodarstwa domowe w bankach mają ulokowane około 490 mld. Różnica jest kolosalna.
Odpowiedz
dziennikarz pisze:
Lipiec 15, 2012 o 6:52 am
Sezon ogórkowy w pełni więc durne dziennikarzyny nie mając co pisać próbują zasiać ferment wśród klientów inwestorów Amber Gold . Ja mam tam lokaty na kilkanaście tysięcy złotych i zamierzam dalej z tą firmą współpracować , a już na pewno nie zrywać lokat przed upływem terminu , bo wiem że Amber Gold jest i będzie jeszcze długo wypłacalny.
Odpowiedz
misiek pisze:
Lipiec 15, 2012 o 8:51 am
Niektórzy piszą że czekają na przelew pieniędz 2 lub 3 dni. Ja czekam już drugi tydzień i nic. Po kilku dniach od zakończenia lokaty, sam zadzwoniłem do nich by się dowiedzieć o co chodzi wówczas pan Bartosz K. odpowiedział(cytuję): „mamy chwilowe problemy techniczney” (???). Coś długo mają te problemy i ciągle narastają. Czy ktoś jeszcze jest w podobnej sytuacji? Może trzeba już złożyć pozew zbiorowy?
Odpowiedz
stasia pisze:
Lipiec 15, 2012 o 10:09 am
Potwierdzm – jeśli AG go Oszukało nie wypłaciło należnych odsetek od kapitału i udowodni to zwróce mu 1000 zł – jeśli nie dostał całego kapitału zwróce mu cały kapitał pozdrawiam
Odpowiedz
Ja czekałem na kasę do poniedziałku godz. 11 (lokata kończyła się 10-go). Jestem wyrozumiały, rozumiem, może mieli jakieś problemy z tym przejściem do innego banku. Może trzeba było wszystkich klientów na nowo powprowadzać do listy przelewów, może coś innego... choć wydaje mi się, że wszystko można jakoś wcześniej przygotować. Szczegółów nikt nie zna i pewnie nikt nie pozna. Zobaczymy dalej czy kolejni klienci będą musieli czekać na kasę. Wydaje mi się, że do końca tygodnia wszystko powinni wyprostować. Kasę, którą dostałem i tak miałem przeznaczyć na samochód, a co do następnych które mi się kończą za jakiś czas to zamierzam przedłużać, ale pod warunkiem, że to była tylko ta jednorazowa wpadka z ich strony.
Poza tym, uważam, że są instytucje (banki, media, a nawet rząd), którym zależy na upadku AG:
Banki - ile one depozytów straciły przez AG.
Media - szukają sensacji na 1-szą stronę.
Rząd - przez nowy podatek Belki masa ludzi uciekła do AG i zakładanych wpływów z podatków NIE MA.
Z calym sceptycyzmem odnosnie mediow i motywow ich dzialania, uwazam ze tym razem zareagowali prawidlowo. Jesli to jest piramida to trzeba to przeciac jak najszybciej dopoki nie zdazylo sie rozrosnac do monstrualnych rozmiarow. Przypominam o piramidalnych przekretach w wyniku ktorych ludzie wychodzili na ulice i dochodzilo do zamieszek (jak np. albanska piramida z 1997r). Ci co wplacili zapewne straca ale uda sie uratowac rzesze innych.
Pytanie wciaz pozostaje otwarte co kryje sie pod produktami towarowymi AG? Zgodnie z tym co mowia kupuja zloto. Gdyby faktycznie depozyty byly pokryte w zlocie, to jeszcze nie byloby tak najgorzej. Ludzie potraciliby odsetki i moze czesc kapitalu (gdyby przyszlo sprzedawac to zloto ponizej ceny zakupu) ale wieksza czesc kasy by odzyskali. Z tego co jednak wiem w tych umowach sa zapisy pozwalajace AG obracac tym zlotem w tzw. miedzyczasie. jesli to jest zrodlo finansowania innych projektow (OLT?), to niestety bedziemy swiadkami dramatu.
Zobaczymy co przyniesie poniedzialek.
Gdyby nie te wszystkie wątpliwości, ostrzezenia KNF, nagonka w prasie i tv, to pewnie Amber Gold doprowadziła by do upadku kilku banków Porównując oprocentowanie AG i banków, widziamy jak banki i państwo nas okrada Idą czasy ze poszczególne państwa UE są zadłużone pod USZY każde z państw UE wróci do swojej waluty- nadchodzą czasy ze przyjdzie AMERGEDON i mieć aktywa w złocie albo dolar walute mocarstwową
Jak AG zarabia? Jak zarabia Finroyal? Ludzie, a co to jest tajemnica handlowa? Zarabianie i pomnażanie pieniędzy to sztuka, uprawiają ja finansowi artyści są tacy. My zaś dywersyfikujmy nasze środki i nie panikujmy. Ja osobiście po stokroć wolę Amber czy Finroyal od giełdy, gdzie traci się wszystko w majestacie prawa PO-stkomuny
Stasia! Radziłbym Ci zachować daleko idącą ostrożność w składaniu tego typu deklaracji.
art. 919 § 1 Kodeksu Cywilnego.
Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.
Nieraz sobie myśle ze to dobrze ze AG jest na celowniku opini publicznej to mobilizuje zarząd AG do wiarygodności w biznesie
tylko BOJĘ się co sie stanie jesli KNF wykreśli ją z listy oszczeżeń - co na to Finansiści Bankowi która Oferta Amber Gold ośmiesza ich Oferte -?
Trzeba walić gównem w zaradnych Polaków. To nic że oddał całe pieniądze przywłaszczone za co dostał zawiasy. To nic że AMBER GOLD NIKOGO NIE OSZUKAŁO. Ważne by nawrzucać komuś komu się lepiej powodzi.otto Polska....PO-stkomunistyczna
A banki jak mają problemy finansowe to państwo pierwsze żeby im pomóc kosztem podatników SKANDAL
Ani czas ani okolicznosci nie sprzyjaja ostatnio niestety budowaniu "biznesu" w oparciu o schemat Ponziego. Wczesniejszy skandal z WGI, piramidy w europie wschodniej a ostatnio skandal z Madoffem ... przy tym wszystkim szeroko dostepny internet umozliwiajacy natychmiastowa wymiane informacji. Oj nie maja dzis juz tak lekko ci wszyscy "wirtuozi" inwestycyjni :)
Opóźnienie faktycznie wynikło ze zmiany numeru rachunku. Dezinformacja w Call Center wynikała z problemamów technicznych w łączniu aplikacji pomiedzy systemem a nowym bankiem (Toyota Bank). W związku z tym do soboty przelewy definiowane były manualnie / w tytułach są tylko numery CIF. Osobom mocno zestresowanym mogę udzielić informacji pod numerem tel. 533290399 / wiadomości posiadam z centrali (członek zarządu) przekazane były rozsądnie, logicznie i wiarygodnie tyle tylko, że sporo za późno niestety;pozdrawiam prawie całe forum a frustratom, którzy podniecają się sianiem fermentu zapewne w celu zaspokojenia agrosexualnego zapędu powiem krótko coś wam w coś // amen
stasia to na 100% pracownik tej firmy a moze i sam marcin plichta czy jak mu sie tam zwie..... ale "STASIA" nie zdaje sobie z tego sprawy iz takim naganianiem daje wiele podejrzliwych mysli gdyz przynajmniej ja czuje ze teraz AMBER GOLD chce za wszelka cena zlapac jak najwiecej kasy od naiwnych i potem prysnac... a stasia swoim zachowniem to tylko potwierdza ze AMBER GOLD skupil sie teraz na tym momencie by jak najwiecej sciagnac i bye bye, chwytajac sie nawet takich podlych antyreklam tu na bankierze!!! wstyd pracownicy i prezezi AMBER GOLD !! WSTYD!!!!
droga stasiu: dobrze, że wyjaśniłaś dlaczego AG >MA< problemy z wypłacaniem ludziom kasy z kończących się lokat. Mnie lokata skończyła się w zeszłym tyg. pieniandze powinienem dostac w piatek. Nie mam ich do tej pory.
Jeśli w banku jest problem z tak wazna aplikacja to informatycy i reszta potrzebnej ekipy siedzi DZIEŃ I NOC by to rozwiązać. Coś za długo mi to trwa. A Amber stara się być firmą mega profesjonalną, nawet kilka (kilkadziesiat) razy pytacie o potwierdzneie numeru konta co mnie irytuje - na poczatek umowy, pozniej telefonicznie, pozniej w liscie jest ten numer wpisany, pozniej przy wyplacie srodkow. Po co ta szopka?