Pani Syndyk się nie śpieszy i jakoś nie wnika głębiej w to co dzieje się np. z Maktu Holding Limited ? Co ze sławnym SCOR- em? Dlaczego nie powołuje się niezależnego biegłego rewidenta żeby zbadał księgowość? itd, itp :)) Co odwlecze to nie uciecze, wystarczy poczekać :) Co prawda akcje nie są notowane już na GPW ale to nie oznacza że są bez wartości, czas pokaże :))
Pytan odnosnie Techmexu nasuwa sie mnostwo, ale akcjonariat ,ktory zostal z akcjami (przypuszczam,ze bardzo nieduzy procent ogólnej liczby akcji) bedzie juz czujniejszy i drugi raz nie da sie juz tak latwo wydym...c przekretasom w "bialych rekawiczkach"!
Na forum krosna faktycznie dużo się dzieje, widać tam więcej drobnych utopiło. Tutaj raczej sytuacja jest inna, na moje papier jest w silnych rękach a niewielki ułamek u nas, co z tego będzie?
Wysłałam (w terminie) do siedziby Techmexu potwierdzenie o posiadaniu określonej ilości akcji, które otrzymałam z DM BZWBK. Dostałam jedynie podpisaną zwrotkę, czy Wy macie wiedzę w tej kwestii, jak to dalej wygląda?
Ok. Tylko nie każdy DM zrobiła to za akcjonariusza. Tu w DM BZWBK nic za mnie nie chcieli zrobić, tylko na moją prośbę wystawili mi imienny dokument potwierdzający posiadanie akcji na dzień taki a taki. I teraz cisza... Czy ktoś coś dostał, jakieś pismo, info?
cas leczyrany Co ty za rzeczy piszesz - plis wyjasnij -
-- Latwo sie pisze na forum - uzasadnij watek
INKA - ja nic nie dostalem ani z banku ani ze spolki = tylko papiery znikly
DOBYRY CZAS DLA AKCJI mysle - na fut. zarobci
duzo kasy - cykl spadkowy sie skonczyl - uwazam ze jest szansa na winde do gory moze byc szybka do wyborow w USA
POZDRO DLA AKCJONARIUSZY
To co wcześniej napisałam dot:
komunikat:
"W związku z Uchwałą Nr 277/12 Zarządu KDPW S.A. z dnia 13 kwietnia 2012 r., dotyczącą
ustania uczestnictwa spółki TECHMEX S.A. W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ w Krajowym
Depozycie oraz w związku z Art. 91 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej
i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu
oraz o spółkach publicznych, zwracamy się z prośbą o przekazanie Spółce w terminie do dnia
30 kwietnia 2012 r. danych osobowych akcjonariuszy wraz ze wskazaniem liczby akcji
zapisanych na ich rachunkach papierów wartościowych - zgodnie ze stanem na dzień
05 maja 2011 r.
Jednocześnie informujemy, że dniem zamknięcia kont ewidencyjnych w KDPW, na których są
zarejestrowane akcje ww. spółki jest 16 kwietnia 2012 r."
2,5 roku czekaja wierzyciele:) jak narazie to pani syndyk prowadzi w tej rozgrywce 1-0 . reszta czeka, co dalej? ponoc CBA cos weszy, ale ni widu ni slychu
tak, na tej podstawie teraz w spolce jestsmy w ewidencji jako akcjonariusze, ale zeby sprzedac akce musisz dostac je na papierze jak dobrze sie orientuje od pani syndyk, bo ona rzadzi teraz techmexem, dzwonil juz ktos w tej sprawie?
Ja też nie dostałem potwierdzenia ze spółki. W DM PEKAO.SA powiedzieli mi że ich temat nie interesuje , bo odesłali wszystko do spółki. W międzyczasie zlikwidowałem swoje konto w DM / bo posprzedawałem inne akcje i zakończyłem działalność / , tak więc nie mam kontaktu z DM.
Prawdziwy dokument należy odebrać osobiście tak mi się wydaje, ale może też zostać w spółce do czasu aż nie będziemy go chcieli sprzedać, wtedy musi zostać wydany, można też zadzwonić do Pani Syndyk żeby się upewnić, pozdrawiam :)