• dlaczego tak spada? Autor: ~to.ten [83.5.199.*]
    i czy zacznie rosnąć?
  • Re: dlaczego tak spada? Autor: ~Kami [78.10.58.*]
    Trudno zgadywać dlaczego, może osoby które odeszły z zarządu sprzedają swoje akcje zakupione jeszcze poniżej tego poziomu 1.5 zł. Sądzę jednak, że nie ma co panikować bo WK spółki jest w okolicach 30 mln a obecna kapitalizacja to jakaś kpina w okolicach połowy tej wartości księgowej. Jak już się ktoś wysypie to sądzę że czeka nas szybki powrót w okolice 3 zł. Przypominam, że spółka regularnie dzieli się zyskiem a ten zysk w obecnej sytuacji wynosi ok 20 % kursu. Pozdrawiam
  • Re: dlaczego tak spada? Autor: ~Kami [78.10.58.*]
    Powinniśmy się niedługo przekonać czy ktoś z ważnych akcjonariuszy tak sprzedaje ponieważ: Po przekroczeniu 10% głosów na WZA inwestor musi informować o każdej zmianie zaangażowania o co najmniej 2% głosów na WZA, a po przekroczeniu 33% - o co najmniej 1%. ( oczywiście musi informować także przy schodzeniu z akcji) Jak takiej informacji nie będzie to nie ma się czym przejmować bo ff to tylko ok 17% akcji, ja ostrożnie dokupuje po pare setek akcji i obniżam średnią.
  • Re: dlaczego tak spada? Autor: ~to.ten [83.4.5.*]
    wydaje mi się że tu nie chodzi tylko o wysypanie się.według mnie mógłby to zrobić spokojnie na wyższych poziomach.ktoś ewidętnie bawi się kursem i rysuje sobie wykres.Pamiętam któregoś dnia w czerwcu nagle znikneły wszystkie zlecenia sprzedaży, co oznacza tego nikt nie sprzedaje oprócz tej jednej osoby
  • Spadam - komentarz. Autor: ~koma [83.10.248.*]
    Co do spadania, niech moim komentarzem będzie tekst piosenki
    zespołu Coma pt. Spadam.
    Dla zainteresowanych podaję link do teledysku:
    http://www.youtube.com/watch?v=fPwy-jDXu2M&feature=player_embedded

SPADAM
    POWOLI SPADAM
    W KORYTARZE ŚWIATEŁ
    W POMRUKI ZNACZEŃ
    SPADAM
    JAKBY NIE BYŁO
    CAŁEGO ŚWIATA