Trudno zgadywać dlaczego, może osoby które odeszły z zarządu sprzedają swoje akcje zakupione jeszcze poniżej tego poziomu 1.5 zł. Sądzę jednak, że nie ma co panikować bo WK spółki jest w okolicach 30 mln a obecna kapitalizacja to jakaś kpina w okolicach połowy tej wartości księgowej. Jak już się ktoś wysypie to sądzę że czeka nas szybki powrót w okolice 3 zł. Przypominam, że spółka regularnie dzieli się zyskiem a ten zysk w obecnej sytuacji wynosi ok 20 % kursu. Pozdrawiam
Powinniśmy się niedługo przekonać czy ktoś z ważnych akcjonariuszy tak sprzedaje ponieważ: Po przekroczeniu 10% głosów na WZA inwestor musi informować o każdej zmianie zaangażowania o co najmniej 2% głosów na WZA, a po przekroczeniu 33% - o co najmniej 1%. ( oczywiście musi informować także przy schodzeniu z akcji) Jak takiej informacji nie będzie to nie ma się czym przejmować bo ff to tylko ok 17% akcji, ja ostrożnie dokupuje po pare setek akcji i obniżam średnią.
wydaje mi się że tu nie chodzi tylko o wysypanie się.według mnie mógłby to zrobić spokojnie na wyższych poziomach.ktoś ewidętnie bawi się kursem i rysuje sobie wykres.Pamiętam któregoś dnia w czerwcu nagle znikneły wszystkie zlecenia sprzedaży, co oznacza tego nikt nie sprzedaje oprócz tej jednej osoby
Co do spadania, niech moim komentarzem będzie tekst piosenki
zespołu Coma pt. Spadam.
Dla zainteresowanych podaję link do teledysku:
http://www.youtube.com/watch?v=fPwy-jDXu2M&feature=player_embedded
SPADAM
POWOLI SPADAM
W KORYTARZE ŚWIATEŁ
W POMRUKI ZNACZEŃ
SPADAM
JAKBY NIE BYŁO
CAŁEGO ŚWIATA
JAKBY NIE BYŁO NAWET MNIE