Dzięki temu jesteśmy w plecy tylko 19 mln pln co odpowiada stracie 15,7 gr na akcję. Oczywiście to opóźnienie w uchwaleniu planu to wyłącznie wynik nieszczęśliwego dla kocurka, zbiegu okoliczniości a szczęśliwego dla JWC /zysk 14 gr na akcję/.
moj@ jakie straty na akcję? rozumiem ze to skrót myslowy... Towar jest tyle wart ile kupujacy chce za niego zapłacic w momencie zawierania transakcji a nie prowadzenia negocjacji czy wstepnych ustaleń. Jasne że działka poszła taniej niz w umowie przedwstępnej ale i tak teraz jest to 155 mln do kasy funduszu. W tych ciężkich czasach to kolosalne pieniadze!!!
Mieli sprzedać za 174, sprzedali za 155. Stad ten brak przychodu w wys 19 mln, co odpowiada tym nastu groszom na akcję. Coś mi sie zdaje, że ksiegowo też to kocurek prostował, bo wycenę mieli wyższą. Jednak to, ze uchwalili MPZP w przewidywanym kształcie oddaliło utratę następnych 30 mln i dlatego kurs ma szansę trwale podskoczyć czego sobie i pozostałym, hehe towarzyszom niedoli, życzę. pozdr. moja@
no niech będzie - kazdy może liczyc to jak chce ale dla mnie póki nie ma kasy na rachunku to nie liczę zysków ani strat typu a bo rok temu mogłem sprzedać za 100 a teraz kosztuje 90...
Jak kupiłem poniżej to jednak dla mnie zysk i nie ma co się zastanawiać co by było gdyby bo liczą się aktualne warunki i ceny.