Dziś w Pradze znowu wzrost kurs 6920korony.20 halerzy a u nas jakaś menda się uparła i 113,60 zł,szukanie jelenia kto to po tej cenie sprzedaje /??? pewnie ktoś z Pragi taki kurs kreuje no niestety jak tak ma być to tu się tymi akcjami w Warszawie nie pochandluje.
Sprostowanie co do kursu w Pradze miało być 692 korony i 30 halerzy gdzieś się zero wkradło nie zauważyłem.Nawiasem mówiąc moze by tak dać 80 zł pewnie sie jeleń znajdzie żeby podpuścić zjazd kursu .
fajnie jesteśmy tu chyba we dwójkę. A obroty takie , jak w mojej firmie...tyle dobrze ,że tanio to kupiłem i siedzę tu z małym zyskiem (wliczając dywidendę)
Podobnie ja spólka defenzywna więc za bardzo nie rośnie ale na te niepewne ciężkie czasy w miare stabilna i ta dywidenda.Po za tym CEZ ma te elektrownie jadrowe czy inne ciekawe aktywa porozrzucane i w miare zdywersyfikowane w Europie i Turcji.Więc dokupuje od czasu do czasu.Pohandlować tym CEZ-em teraz ciężko marne obroty jak jeszcze wchodził w skład WIG-20 szło nawet zarobić.Może wróci zainteresowanie tą spólką.Nasze spólki energetyczne musza sporo zainwestować więc ich atrakcyjność w porównaniu do CEZ jest mniejsza choć i CEZ odnotował spadek zysku ale zdaje się że ten rok powinien być lepszy z racji większego zapotrzebowania mocy energetycznych z Niemiec.Pozdrawiam- xxx
Znowu mamy 115 zł kupił bym to z pocałowaniem ręki ale ta niska płynność turdność wyjscia z inwestycji mnie przeraza po prostu na CEZ obecnie się nie da pohandlować ,CEZ fundamentalnie i do akumulowania pod dywidende jako zabezpieczenie inwestycji jest dobry.Jest jeden mankament obecnie nie da sie tym papierem pohandlować a szkoda bo papier ciekawy płynny i z dobrym perspektywami.