Witam 3.07.2012
Skotan to spółka,która w ciągu 19 sesji wzrosła ponad 70%.Na minusie była w tym czasie 1 raz
i to - 0.79%.A teraz co produkuje Skotan.To kompletna tajemnica.Poinformowani twierdzą,że
NIC.Inaczej jako spółka o profilu badawczym może wdrożono nowe produkty.NIE.Może wynaleziono nowy sposób produkcji NIE.Może spółka dostała nowe dofinansowanie z PARP.
NIE.Może Zarząd ogłosił nowy rewelacyjny komunikat.NIE.Może mają super wyniki finansowe
NIE.To dlaczego rośnie w tak oszałamiającym tempie?Od ponad roku spółka wdraża produkcję
słynnych już DROŻDŻY PASZOWYCH.OSTATNI TERMIN ROZPOCZĘCIA PRODUKCJI TO
KONIEC CZERWCA.Termin minął i spokój.A spółka ROŚNIE.To fenomen spółka chociazby dzisiaj wzrosła o 10.75% przy WIG-u +0.50%.Przy tym kursie kierownik sesji nie zarządził wideł.
CUD,ano cud.UWAŻAM,ŻE INNE SPÓŁKI GIEŁDOWE POWINNY BRAĆ PRZYKŁAD ZE
SKOTANA I NIC NIE PRODUKOWAĆ.Wtedy nasza giełda byłaby najlepiej wzrastającą
giełdą na świecie i nawet giełdy w GABONIE i BANGLADESZU byłyby gorsze od naszej.
Śmiesznie.NIE to tragikomiczne.Ta spółka to ewenement w skali światowej i nic tu po
wybrzydzaniu.Skotan musi wzrastać i wzrasta.Będzie kolejny CUD.
Pozdrowienia dla KNF.Oni nie interweniują bo maja rację.Skotan to przecież spółka o
mocarstwowych zdrowych fundamentach.
siem11
PS Jutro GWARANTOWANY WZROST bo tak ma być i będzie.
Szczere uznanie dla familii i spekuły.To wy jesteście pieprzem tej spółki.
Witaj ppp
Absolutnie nie chcę cię pouczać,ale KNF ma obowiązek interweniować,gdy jakaś spółka
bezpodstawnie wzrasta.Tak np.było z Drągowskim.Mają też obowiązek ostrzec inwestorów,ze
dana spółka wzrasta spekulacyjnie i mogą daną spółkę zawiesić w notowaniach.
Pozdrawiam siem11
Życzę szczerze wszystkim DROBNYM inwestorom zarobku na tej spółce, ale uwagi i trafne spostrzeżenia siem 11 są prawidłowe i rozsądne. Każdy przecież podejmuje decyzje sam, pokazuje tylko inny punkt widzenia a więc dobrze że na tym forum można przeczytać różne opinie zarówno na,, tak " jak i na ,,nie" !!! Jeżeli ktoś ma inne zdanie to nie obrzucajmy się błotem, bo każdy z nas chce coś zarobić. A jesteśmy w zdecydowanej mniejszości. SZANUJMY SIĘ RODACY. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych inwestycji.
siem jest..id.iotą...zadufanym w sobie malym czlowieczkiem z kompleksami......przewiduje ze przy 10 zl....siem sam dokona aktu okaleczenia....przy 20 zeta skoczy z okna...
ps.....jak juz wczesniej pisalem ze przy5 zl....zje wlasne kapcie.....oczym pajac niemiał odwagi nas poinformowac..!!!!
Do zz
Gratuluje pełnoletności.Co do KNF to drogi pełnoletni pisałem,że powinna ona interweniować gdy DANA SPÓŁKA / nie wymieniając z nazwy żadnej spółki ,a już na pewno nie Skotana/
grana jest spekulacyjnie. Choć tu absolutnie by to nie zaszkodziło .Wiemy pełnoletni,że myślenie nie boli.
Druga sprawa to tak wierzycie we wzrosty do 10.00,a nawet 100.00zł,a ty chcesz by ustawiali STOP LOSSY.
Oj pełnoletni.Myślenie nie boli.
siem jestes..id.iotą...zadufanym w sobie malym czlowieczkiem z kompleksami......przewiduje ze przy 10 zl....siem sam dokonasz aktu okaleczenia....przy 20 zeta skoczy z okna...
ps.....jak juz wczesniej pisalem ze przy 5 zl....zjesz wlasne kapcie.....oczym pajacu nie miałes odwagi nas poinformowac..!!!!
Do xxx
Kolejny raz serdecznie witam pana xxx słynnego już na całym forum MISTRZA PISOWNI
POLSKIEJ.
Może i jestem idiotą,ale jednak podziwiam Twój upór w popełnianiu błędów ortograficznych.
Piszesz OCZYM nieśmiało zwracam uwagę,że poprawna polszczyzna nakazuje pisać
O CZYM.Wybacz xxx ale to nie mój wymysł,że tak należy pisać i absolutnie nie chcę i nie
mam zamiaru Cię pouczać , boć Waść MISTRZEM PISOWNI POLSKIEJ.
Ortograficznie pozdrawiam siem11
PS Ponawiam prośbę o adres.Prześlę SŁOWNICZEK
jestes kims specjalnym kilka osób szczeka na ciebie niemiłosiernie a ty dalej swoje (juz nie pytam czy je masz wiesz o co chodzi) czy jestes w stanie założyc konkretny temat ale tylko jeden dla sensownej wymiany zdań (nie typu rada sołecka) jesli masz odpisac odpisz senownie ktos tu kiedys napisał ze ten papier jest dla wariatów tak ja go mam z zyskiem 95% jestem długo dystancowcem taka jest moja niewiedza na temat giełdy jak kilka dni temu pisałeś nara
ty durny siemie nie udzielam się tu często ale ty debilu jestes tak chory że trudno milczeć
po pierwsze skotan miał nie wzrosnąć wg ciebie powyżej 2,6 zł bo zjesz kapcie więc napisz jaki był smak
po drugie jak skotan nie rósł biadoliłeś bo podobno też miałeś akcje, teraz rośnie wzywasz knf
chłopie psychiatra czeka na ciebie. Już raz pisałem przeproś ludzi którzy stracili lub nie zarobili kasy dzięki tobie
ty bucu bez honoru miałeś już nie pisać gdy skotan kosztował 4zł i znowu tu bredzisz spieprzaj idupy ludziom nie zawracaj żałosny palancie
bedziecie sluchac siema to bedziecie gesi pasc na rowie i podniecac sie mazreniami o gpw patrzac w ekran ....dzis siem stoi na peronie z kapciami w ustach i patrzy na odjezdzajacy pociag....kiedys pisal ze kurs jest latwo przewidywalny i jak to on nie zarabia na dt...gracz od 7 bolesci z podobno dlugim stazem
Skoro z 70 zl potrafil skotan spasc na grosze i knf nie interweniował to dlaczego ma sie czepiac wzrostu z 0.70 na 5.15 w 4 lata się pytam głupi ośle? Zarabiaj na skocie jak możesz a nie pluj jadem jak nie masz już akcji bo twoje wypociny naprawdę nikogo nioe interesują.
KOLEC to kolejny KAPCIOWY.Do tego cóż za inteligencja i kultura.Licząc ilu forumowiczów
życzy mi smacznego w konsumowaniu kapci to nawet Chińczycy nie byliby w stanie wyprodukować takich ilości.Pragnę przypomnieć,że dobre wychowanie nakazuje przed
jedzeniem życzyć smacznego co z żalem zauważam w Waszych jakże błyskotliwych i pisanych
z pełną atencją do siema nie występuje.Kolec zawsze będzie kolcem i nigdy nie awansuje
do miana igły.
xxx Już wczoraj pisałem,ze nazywanie mnie osłem jest dla mnie zaszczytem,boć osioł wbrew
obiegowym opinią to mądre i pracowite zwierzę.Tylko ludzie mądrzy potrafią to zrozumieć
Wiem MISTRZU PISOWNI POLSKIEJ ,że jednak ty kwitniesz kulturą i inteligencją.
Idę spać i dziękuje wszystkim piszącym,że tak owocnie czytają moje posty.Czytają mimo zakazu.
Pozdrawiam jak zawsze z uśmiechem
siem11
zawsze piszesz na nie czy naprawde chcesz mnie przekonac ze dbasz o moje finanse i innych to ze może byc zjazd zadna nowina ale co dalej ???????? co z dotacjami każdy może napisac ze to baaaaalon jestes bardzo aktywny na forum masz wiedze wiec działaj polecam forum kghm sporo poczytałem na przełomie 2008/2009 a tutaj kazdy skacze a ten ---syf ---dalej rosnie ot tak sobie
Panowie !!! Przystopujcie troche i dajcie spokój Siemowi. Bo ja już sam nie wiem czy to jest watek dotyczacy SKOTANA czy Siema. A jak przeszkadzają wam jego wypowiedzi to ich poprostu nie czytajcie i będzie po problemie. Pozdrawiam i czekam na wiecej inf. o spółce oczywiście :)
pozdrawiam jutro nizej co do spekulacji nie dyskutuje z kims kto nie ma pojecia o giełdzie sama gra na giełdzie jest spekulacja ale to rynek ustala cene, i knf moze tylko wtedy działac jak podejrzewa przestepstwo a to co innego , to samo bedzie tutaj ktos zgasi swiatło bo wycena wczesniej czy pózniej sama sie koryguje do ceny realnej za walor nie twierdze ze nie moze byc wyzej ale schłodzenie jest wskazane
kiszenie ogórka przy 5, tak jak to było przy 3 i 4... choc kto wie może sie sypnąć... podaż widoczna... juz nie ma takiego zapału do zakupów... a poza tym czekamy na wieści o awbudzie... do bliżej nieokreślonych dni, aż łaskawie zechcą nas poinformować...
Witam 4.07.2012 NIKOGO NIE, NIE,NIE ZMUSZAM DO CZYTANIA MOICH POSTÓW.
Dzisiejsza sesja to typowa sesja SKUPOWANIA akcji.Zaczyna się to zawsze podprowadzeniem
kursu pod STOP LOSSY. To stara ,a na skotanie cykliczna zagrywka pod skup tanich akcji.
Po zebraniu SL papier szybko lekko w górę by wystraszeni z zadowoleniem z większego kursu
oddawali tanio akcje.Tak trzepie się nerwusów i " tnących straty ".Mnie tam adrenalina NIE SKACZE boć to normalne cyki familii i spekuły.Następnie zaczyna się kręciołek czyli kurs
chodzi wokół wąskiego przedziału cenowego.Oczywiście nie może obyć się bez wzrostu kursu np dzisiaj do 5.08zł.Tu daje znać o sobie spółdzielnia.Gdy tylko w dłuższym czasie nie ma chętnych na transakcje w wyższych cenach NATYCHMIAST robi się sztuczny ruch i
transakcje idą jak świeże bułeczki.Kurs dalej jest ordynarnie ustawiany i to przy dużej różnicy
między K i S,Zlecenia były ustawiane przy różnicy nawet 8 groszy i oczywiście szybko
znależli??? się chętni na kupno po wyższej cenie.DLA OPTYMISTÓW:Pewne jest ,że
jest tu za duże zaangażowanie finansowe familii i spekuły.Oni jeszcze nie odpuszczą jeszcze
pograją i nie stracą,Dzisiaj to nie był spadek.Nie była korekta To był skup bo przecież przy
tych wzrostach się wyprzedali i muszą tanio odbudować portfele.
No i jak uczeni WYSTĘPUJĄ OPÓŻNIENIA PRODUKCJI DROŻDŻY i co ,ano NIC.
siem11
PS serdecznie pozdrawiam pana o nicku "zz",który jawi się jako wybitny znawca spekuły
Teraz od siema> DZIĘKI familii i spekule za umożliwienie gry na DT.Jutro powtórzę.
Dziękuję serdecznie za zrozumienie mej prośby.Nie cieszcie się ja i tak będę pisał bo to jest
wolne forum.Nawet siem może tu pisać co niektórych mocno boli
Z uśmiechem siem11
Do tego piszącego powyżej.
Oj ty mój WIELKI MYŚLICIELU.
Kolejne twoje rewelacyjne stwierdzenie.Że co,że jak gram DT to nie mam papiera.
Nie będę Cie pouczał o inwestowaniu boć tyś człowiek o niebywałej wiedzy giełdowej.
Tyś pełen zasady,choć ja twierdzę,żeś ty nie zasada tyś KWAS.Tyle pamiętam ze szkoły Powszechnej.Chłopak przestań już sadzić te banialuki boś mało rozumny.
Tyś wzorem UPIERDLIWOŚCI.I tak wiem,ze twoja mułowatość nie pozwoli ci zrozumieć
mojego pisania.Dla Ciebie ty i tylko ty możesz mieć rację.
siem11
PS NA NIC SKRZYDŁA SKORO MÓŻDŻEK PTASI.
człowieku jak skotan kosztował 4 zł napisałeś że nie masz papiera i plułeś na skt że to nadęty balon i z pewnością spadnie, w tym czasie bez wiekszej korekty urósł do 5 zł a ty nadal plułeś i plujesz a teraz insynuujesz że jednak kupiłeś ten nadęty balon... i to w jakiej cenie....
nie uwazam sie za zadnego guru ale twój wpis o knf i spekulacji mnie rozbroił czy dzisiaj kupujac pbg zeby jutro wywalic nie spekuluje aqle jezeli uraziłem ciebie to przepraszam juz nie pisze wiecej
siem jakim cudem przy tych wzrostach się wyprzedali .obroty powyżej pięciu jak na warzywniaku i od kogo odkupili bo za bardzo nie było chętnych do oddawania . wątpię żeby z forumowiczów tu piszących ktoś wywalił w tej cenie pozdrawiam
Witaj zz
Jeżeli myślisz,że się obraziłem na Twoją wypowiedż to odpowiadam,że jaki tam ja obrażalski.
Jam chłop z chłopa i twardy my ci naród.Cenię Twoją otwartość i twoje myślenie.
Pewnie to wiesz,ale przypomnę,że nawet na poszczególnych sesjach kierownik tej sesji ma prawo
zawiesić notowania danej spółki i nie dopuścić do GRY SPEKULACYJNEJ.Nikt nie jest wtedy
władny zmienić jego decyzji.
Co do KNF nie interesuje jej normalna sprzedaż i kupno akcji.Natomiast gdybyś twoimi
transakcjami podniósł kurs o bardzo,bardzo dużo i udowodniono ,że to umówione zagranie spekulacyjne np z Twoją żoną mógłbyś być pociągnięty do odpowiedzialności karnej.Były już takie przypadki na giełdzie choć ja twierdzę,że za rzadkie.
siem11
Witam 5.07.2012
Bardzo ciekawa spekulacyjna sesja.Pograliśmy.
Uprzejmie ,najuprzejmiej proszę GŁÓWNEGO NAPADACZA,ośmieszacza i opluwacza
pana o nicku " SOWA " oraz jego klakierów panów " Macieja ", XxX, gg oraz xxx o
skomentowanie dzisiejszej sesji.
Prawda,ze to takie proste.
siem11
PS Że co,że to już koniec kociokwiku i tylko wzrost.No to zobaczycie.
Panowie wy wszystko wiecie najlepiej zapraszam do KOMENTARZY.
Do XxX
Dzięki za nazwanie mnie głąbem,bo inaczej nie mógłbym napisać o tobie,że jesteś
wyjątkowo tępym kmiotem.
Wiesz ty mądralo po ile były największe transakcje pakietowe ? No to nie bądż taki pewny,że 3.00zł ochroni cię przed stratami.
Aleś popisał o dzisiejszej sesji.No,no to ci wpis i merytoryczny i analityczny.Śmieszna ta
twoja pisanina,
siem11
Ponawiam prośbę o komentarz do sesji panów " sowa ,Maciej,XxX,gg ,xxx
Panowie tacy jesteście rozmowni.Tak pięknie opisujecie tego głupola siema,a nagle
zamilkliście.Wiem,że wasz wiedza jest dużo warta,wprost bezcenna,ale choć troszeczkę
zdradżcie swoje mądrości giełdowe dotyczące zwłaszcza dzisiejszej sesji.
Wasze wskazania będą dla mnie wytycznymi do osiągnięcia przyszłych dużych zysków.
Prawda,że wy macie z inwestowania na skotanie zysk , tylko zysk i gracie na DT
siem11
Ale prosze cie bardzo - całą sesje mieliśmy zbijanie kursu przez sprzedaż liczących na szybki wzrost i zarobek.. Wskoczyło troche narybku na walor i widząc druga sesje bez zainteresowania przez popyt oddawali akcje a nikt specjalnie im w tym nie przeszkadzał i cierpliwie duży gracz czekał do ostatniej własciwie chwilizeby zebrać spory kosz akcji na zamknieciu sesji. Patrząc na ostatnia swiece w interwale 20 inut widac ze ciagu ostatnich 5 sesji mieliśmy najmocniejsze uderzenie kupujących w dniu dzisiejszym zapewne za kilka dni dowiemy sie kto złapał ten papier.
Zrozum jedna rzecz kupiłem duzo nizej i nawet jak zrealizuje 70% obecnego zysku bede miał realny zarobek. Skotan kilka sesji temu wybil sie ponad max z 2009 roku i dlatego czesc długodystansowców realizowała zyski po wczesniejszym zjezdzie. Teraz wsiadają nowi i ich familia bedzie chciala wciagnać w gierki a żeby to zrobić musza ich połechtać a że jest sporo osób niezdecydowanych łechtanie potrwa jeszcze troche czasu.
Skotana czeka jeszcze ponad miesiac wzrostu czyli lipiec dla skotana i sierpień na 99% tez a co dalej zobaczymy
No właśnie, ja jestem długoterminowcem, kupowałem skotana w 2008 roku, ze średnią ok. 5,60, sprzedałem we wtorek po 4,95, ale odkupiłem dzisiaj po 4,75, chyba długoterminowcy tacy jak ja nie potrafią już żyć bez skotana :)
ja tu widzę zagrywki karkosików . przerzucanie akcji z ręki do ręki. te większe pakiety pewnie było wrzucane na konto grażynki a przy okazji spanikowani wyrzucali .początek sesji ,,uśpienie,, cykanie powyżej 5 pożniej powolny zjazd robiony przez słupy karkosika , przerzucenie na inne konto i zebranie nawisu podażowego . ot i cała tajemnica bo papier jest akumulowany i kto ma kasiorkę to śmiało dobierać . możecie się nie zgadzać ze mną ale nie bluzgać na mnie