KCSP jest jedną z wielu zapomnianych i zdołowanych w chwili obecnej spółek z NC, która jednak odróżnia się od większości tym, że maja w swojej ofercie ciekawe, innowacyjne produkty, prowadzi działalność badawczo-rozwojową i przede wszystkim niedługo spodziewane są informacje mogące radykalnie odmienić sytuację spółki.
Jako jeden z nielicznych akcjonariuszy regularnie uczestniczę w walnych i w związku z tym nie opieram swoich opinii wyłącznie na oficjalnych informacjach z ESPI/EBI albo forum.
KCSP wystąpiło o dwa duże dofinansowania na kwotę blisko 4 i 7mln PLN. Całkowita kapitalizacja spółki to ok. 2 mln PLN, a wartość wszystkich akcji znajdujących się obecnie w obiegu to zaledwie 350 tys. PLN :wink: Po przedłużających się procedurach i zakończonym sukcesem odwołaniu do WSA od pierwotnie negatywnej opinii (dotyczącej jednego z dofinansowań), szanse na ich przyznanie są bardzo duże. Decyzje zapadną w te wakacje.
Trwają zaawansowane rozmowy dotyczące komercjalizacji dwóch najnowszych linii produktowych KCSP przez jeden z największych międzynarodowych koncernów elektro-energetycznych. Nie muszę tłumaczyć, co oznaczałoby dla tak małej firmy nawiązanie współpracy i wykorzystywanie ich rozwiązań przez takiego potentata. Ostatnio rozwiązania KCSP (moduły WiMAX) znalazły zastosowanie w tabletach, które niedługo pojawią się na polskim rynku.
Powyższych informacji nie znajdziecie póki co na ESPI/EBI, ale kiedy zaczną się pojawiać, wspomnicie moje słowa.
Spółka dostarcza również stacje bazowe WiMAX (rozwiązanie konkurencyjne do LTE) operatorom telekomunikacyjnym oraz rozwija bardzo przyszłościowe, bezprzewodowe rozwiązania do zarządzania oraz inteligentnego opomiarowania zużycia mediów - smartmetering.
Oceniam, że spółka jest w chwili obecnej wyjątkowo niedoszacowana - na swoich historycznych minimach, a mające pojawić się w nieodległej przyszłości bardzo dobre informacje spowodują wyraźny wzrost kursu i jego powrót przynajmniej w okolice z początku notowań.
Kilka miesięcy temu liczyłem głównie na spekulacyjne wzrosty pod dofinansowania. Te pewnie też będą (bo szanse na nie są coraz większe) ale teraz jestem przekonany, że za wzrostami w dłuższej perspektywie, będą stały fundamenty. Byłem na dwóch ostatnich walnych (jako jedyny akcjonariusz) i naprawdę są podstawy, by tak uważać. Na tych, którzy nie wierzą w potencjał spółki, czekam z lewej strony arkusza ;-)
Nie idioto, dbam o swój i twój kapitał, pisząc o tym, o czym spółka dotychczas nie poinformowała.
A historia moich transakcji na kcsp jest udokumentowana na forum parkietu, więc przestań pieprzyć bez sensu, bo niedobrze mi się robi jak po raz kolejny czytam te bzdury. To ty mnie pouczałeś jak czytać komunikaty (powołując się na KOV) gdy sprzedałem ci resztkę swoich akcji po 50 groszy. Teraz odkupuję je kilkadziesiąt procent taniej.
Najbardziej wkurza mnie takie ciągłe krytykanctwo i przysrywanie. Nie piszę niczego, co nie jest zgodne z prawdą. Interesuje się tym, co się w spółce dzieje i dzielę się swoimi spostrzeżeniami. Jak komuś spółka nie pasuje i w nią nie wierzy, to ma do wyboru ponad 800 innych.
A co do dalszego wzrostu, to trzeba trochę stonować oczekiwania. Ze spółki do tej pory nie było żadnej oficjalnej informacji, więc nie ma co oczekiwać, żeby ustawiały się kolejki chętnych po akcje. Pojawią się wyczekiwane informacje na Emitencie, to pojawią się i chętni do kupna. Póki co, obstawiam, że przynajmniej uklepaliśmy twarde dno i pojawiły się sprzyjające warunki do wzrostów.
Ja nie kupowałem akcji po 33 grosze, bo nie zależy mi na stwarzaniu pozorów. Na konkretne wzrosty musimy poczekać do pojawienia się informacji na Emitencie. Dlatego napisałem o tonowaniu oczekiwań.
A zebrałem większość akcji w okolicach 30 groszy, bo wierzę, że kupowałem w dołku. Obstawiam, że zarówno w krótkim (kilka tygodni/miesięcy) jak i dłuższym (rok-dwa) terminie będzie to bardzo dobra lokata. Kto uważa inaczej tego zapraszam do pozbycia się papieru.
Za to ty jesteś najmocniejszy we wszystkim. Mi na wzrostach bez informacji ze spółki nie zależy, bo wiem, że się nie utrzymają. Wolę na nie poczekać, a dopóki ich nie ma, może coś jeszcze tanio zebrać.
do zł?
to 50 gr a nie zlotówka!!! jużjakby co
aczy bedzie złotówka? może bedzie a może nie będzie,
poki co na to się nie zapowiada
jak na razie jest to balonik,który może pęknąć dziś w poniedziałek lub kiedykolwiek
... mistrzu, nic nie wiesz o tej spółce. Ja się w sumie nie dziwię i nie mam pretensji, że tak piszesz, bo oficjalnie nie było ostatnio wielu dobrych informacji ... ale tak się składa, że ja się trochę spółką interesuję i wiem jakie informacje są w drodze. Zaręczam, że niektórym mogą tutaj jeszcze laczki pospadać z wrażenia ;-)
Więc na razie spokojnie, 1PLN to będzie dopiero początek ...
Emitent w okresie objętym raportem otworzył w siedzibie KCSP S.A. w Gliwicach laboratorium pokazowe rozwiązań Meteros Pico Energy oraz Meteros Smart Light. Wyżej wymienione zdarzenie może mieć istotne skutki dla wyników finansowych Emitenta, z uwagi na odbywające się i planowe spotkania wraz z prezentacją rozwiązań KCSP S.A. potencjalnym Klientom biznesowym oraz samorządowym.
Meteros Pico Energy (zdalny odczyt liczników) oraz Meteros Smart Light to najnowsze i jedne z lepiej rokujących produktów KCSP. Tym drugim zainteresowany jest wspomniany wcześniej międzynarodowy koncern.
Ale żeś się wstrzelił! Inwestorzy przeczytali, że kolejny miesiąc nic się w spółce nie wydarzyło szczególnego, gadają o tym samym od miesięcy, to jak uzbierało się trochę akcji do 38 gr to wywalili dziś ile mogli. I już wróciliśmy do normalności, a nie pitolenie że już 50 gr a zaraz złotówka. Kiedyś marzyliście o 2 zł i więcej, teraz złotówki już nie zobaczycie.
WY Nie zobaczycie złotówki - powiedział ten, co najbardziej umoczył i ma kilkadziesiąt tys. wirtualnej straty. On - ze spółką nie ma nic wspólnego. Jednego dnia przechwala się, że ma 200K akcji, a kilka dni później twierdzi, że już akcji nie ma. Tylko tak się składa, że te akcje były zarejestrowane na walne i mam to na papierze. Pieprzenie bez sensu każdego dnia to jego specjalność .....
zostało mu 190k - dzisiaj spuścił ok 10k aby "udowodnić" swoje racje
Każdy wzrost będzie zasypywany przez parkietowca vel technika dopóki nie
odda wszystkiego i wtedy przestanie może wypisywać te wybitnie motywujące do kupna akcji posty.
nikt nic nie spuścił.
Po prostu ktoś wysypał ok 8000 akcji za chwilę postawił na sprzedaży kilka tysięcy .
Podstawił koszyk kilka groszy niżej niż wysypał i wpadło mu kilkaset akcji więcej za tą sama gotówkę za którą kilka minut wcześniej sprzedał. Po czym zdjął swoje akcje ze sprzedaży i wszystko wróciło do normy poza kilkoma tysiącami wystraszonych w przedziale 0,42-0,47. Przy tak mało płynnych akcjach i wyczekiwaniu na info takie zagrywki to bardzo prosta sprawa, ale też łatwa do wychwycenia. Dziwię się tylko naszym forumowym" specjalistom" ,że tego nie zauważyli tylko nawzajem szczekaja a to tutaj a to na parkiecie.
To jedna z bezpieczniejszych spółek jeżeli chodzi o NC, a obecny kurs akcji to lekkie nieporozumienie. Prace których finał ( podpisanie umowy ze specjalistycznym odbiorcą branżowym) zobaczymy w połowie wakacji to tylko część rozwiązan nad jakimi spółka pracuje od przeszło dwóch lat. Nastepne projekty zapowiadane są również w tym roku.
Szkoda tylko że na giełdzie praezentuje się tak mizernie.Mam nadzieję, że wspomniane projekty odbiją się szerokim echem w mediach specjalistycznych, ale również wywoła to powrót do własciwej wyceny giełdowej spółki. Zresztą wyniki spółki za rok 2012 to może być dla niektórych naprawdę wielki szok.
Pozdrawiam,
Jeszcze raz brawo dla pan'a za bezbłędne rozszyfrowanie ostatnich rozgrywek.
Jak nie sypią, to trzeba takie cuda robić jak dzisiaj żeby coś kupić. Ale chyba się ktoś przeliczył. Przy okazji i mi trochę jeszcze wpadło - za co dzisiejszemu sternikowi dziękuję.
Zamknięcie na zero, a z prawej po zabraniu straszaków, znowu pusto ;-)
Emitent w okresie objętym raportem otrzymał informację o uprawomocnieniu się wyroku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w sprawie skargi NCBiR dot. wniosku o dofinansowanie w ramach działania 1.4 POIG, która uznaje stronę Emitenta.
KCSP S.A. nawiązała ścisłą współpracę z dwoma operatorami telekomunikacyjnymi oraz firmami technologicznymi, których wynikiem mają być stosowne umowy współpracy lub/i kontrakty handlowe w przyszłości.
Dzisiejszy komunikat jest dla firmy bardzo dobry, bo oznacza bardzo prawdopodobny zastrzyk kilku milionów PLN tylko z tytułu tego jednego wniosku, a niedługo może pojawić się przecież informacja o kolejnym dofinansowaniu i bardziej szczegółowe informacje o nawiązanych relacjach handlowych, które mogą wiele osób na rynku zaskoczyć.
Informujemy iż w KCSP S.A. prowadzony jest projekt realizowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego „Staż Sukcesem Naukowca” w którym bierze udział stażysta dr nauk technicznych. Projekt unijny programu operacyjnego Kapitał Ludzki wykonywany jest pod patronatem Poznańskiego Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości.
Udział w projekcie wzmocni nowe obszary w działalności badawczo-rozwojowej KCSP S.A.
Po co ktoś codziennie wystawia ten baton (3k-4k) ok 0.36 gr blokując potencjalne wzrosty ? Parkietowiec czy News-trader ? ;)
Przecież i tak nie zbierze taniej bo nikt już nie oddaje na tych poziomach. Brak jakichkolwiek transakcji.