• nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~wert [109.231.7.*]
    Raport bieżący "AMPLI" S.A. numer 12/2012

Tarnów, dnia 20 czerwca 2012 roku

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH
    POLSKA AGENCJA PRASOWA

Informacja o udzieleniu Spółce pożyczki pieniężnej przez Prezesa Zarządu i znaczącego akcjonariusza AMPLI S.A.
    Emitent informuje, że w dniu 20.06.2012r. Pan Waldemar Madura – Prezes Zarządu AMPLI S.A., a także właściciel 494.000 akcji imiennych, stanowiących 15,05 % w kapitale zakładowym - udzielił Spółce pożyczki pieniężnej w kwocie 450.000,00 zł.
    Zgodnie z umową pożyczki AMPLI S.A. zobowiązało się płacić Pożyczkodawcy odsetki w wysokości 7.3 % w skali roku wyliczone od rzeczywiście udzielonej kwoty pożyczki oraz zwrócić mu całą pożyczoną kwotę w terminie 6 miesięcy od dnia jej przekazania na rachunek Emitenta. Ponadto Spółka zobowiązała się ustanowić na rzecz Pana Waldemara Madury hipotekę do kwoty 480.000 zł na jednej z należących do AMPLI S.A. nieruchomości położonych w Tarnowie, objętej księgą wieczystą nr TR1T/00071336/8 - jako zabezpieczenie spłaty wierzytelności wynikających z umowy pożyczki.
    Dodatkowo należy wyjaśnić, że opisana wyżej umowa pożyczki została zawarta w związku ze złożeniem przez Pana Waldemara Madury propozycji udzielenia pożyczki na warunkach finansowych zbliżonych do warunków proponowanych przez banki, co dało możliwość pozyskania przez Spółkę dodatkowych środków pieniężnych na bieżącą działalność gospodarczą, bez konieczności przeprowadzania długotrwałej i sformalizowanej procedury uzyskiwania kredytu lub pożyczki bankowej.

Podstawa prawna:

Raport przekazywany jest na podstawie art. 56. ust.1 pkt 1) ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U.05.184.1539)
    – informacja poufna.

Paweł Kosztyła – Członek Zarządu

Maria Koszek - Prokurent
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~kumanprx [81.219.156.*]
    Jest OK, czy Madura ladowal by kase w trupa? Spokojnie, jestem dobrej mysli
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~kris b [83.21.211.*]
    witaj wert-nie wiedzialem ze interesujesz sie ampli-w miare zdrowa spolka bez zadnych chamskich emisjiii.zyski roczne na poziomie 600-800 tys.netto.wiec b.niskie marze ale info ze prezes madura udziela wlasnej spolce pozyczki na prawie pol milona zl na proceent to juz jest b.dziwne.akcje b.tanie bowiem spolke wyrzucono na 2 fixy i aby wydostac sie z tego domu pogrzebowego nalezy tylko zatrudnic animatora/pozdro
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~Piotr [83.5.135.*]
    Szybka gotówka jest potrzebna na celny strzał - czasami trafia się okazja i grzech z niej nie skorzystać . banki niestety jeśli chodzi o czas procedury są BEZNADZIEJNE
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~iop [195.138.200.*]
    co tu myslec , wszyscy widza co sie dzieje
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~Hey [79.189.106.*]
    tak sobie mysle ze jak tylko wystarczy animatora przyjac to z dnia na dzien jkais inwestor zainteresuje sie spolka . To taki zabieg wlasiciceli zeby sie nimi zainteresowac dlategfo sa na podwojnym fixie. Zatem kupuje male pakieciki i czekam cierpliwie chocby rok dwa lata.
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~Warwolf [195.20.110.*]
    A ja właśnie nie widzę co się dzieje. Kurs leży i kwiczy i nikt nie wie dlaczego, prezio pożycza kasę spółkę i jakoś od 2 lat nikt ich nie przejmuje! Firma ma zyski więc nie wiem co mają zrobić aby kurs skoczył? Może powinni upadłość ogłosić? Kurs od razu poleci do góry bo nie wiadomo czemu na GPW chętnie inwestują w bankrutów i firmy które nic nie robią .....
  • Re: nie wiem co myśleć ale coś mi tu nie tak Autor: ~Hey [79.189.106.*]
    Warwolf i tu masz racje dobre spolki marazqam i leca a bankruty do gory. Cos nei tak z tym rynkiem. Mimo wszystko pozostane przy swojej startegii i bede inwestowal w dobre spolki jak ampli i bede dokupywal pakiety male po 1000 sztuk
[x]
AMPLI 0,00% 0,95 2025-12-04 11:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.