• WALNE 29-06 Autor: ~ato [95.158.96.*]
    Witam.
    Dziś walne mam prośbę do Was zapytajcie nowy zarząd czy przedstawi które kontrakty są do zrealizowania i dlaczego program opcyjny nie jest powiązany z przychodami. Czy firma ma zamiar utrzymywać się z emisji czy ze sprzedaży.
    pozdrawiam
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~anonim [188.147.10.*]
    Emisja ponoć rozeszła się na pniu, w nadchodzących miesiącach można się spodziewać dużej i perspektywicznej sprzedaży, stary prezes dostał absolutorium, niektórzy ze starej rady nie. Idzie ku dobremu :-) nawet straty mogą być zawyżone.
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~han [37.209.143.*]
    kto nie dostał absolutorium?
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~xyz [178.36.28.*]
    Chyba wypowiedź była bardziej stoowana i nie tak huraoptymistyczna (trochę mi zaleciało dawnymi czasami nie powiem :) ale mniej więcej coś takiego było. faktycznie jest szansa na domknięcie emisjii zasilenie Spółki kapitałem (po raz ostatni prawdopodobnie) faktycznie jest szansa na duży kontrakt w perspektywie następnych 3 miesięcy ale dla mnie jest co innego ważne jest szansa na sprzedaż kolejnych mosów może to i nie są największe pieniądze bo taki MOS kosztuje 500 tys (okołó) ale jest to unikat na skalę światową i firma wraca do korzeni gdyż ze wszystkich pomysłów na zastosowanie technologii ten jest najbardziej dopracowany a wrażenie swoją efektywnością robi na wszystkich
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~maciekk [109.207.159.*]
    Mnie urzekło stwierdzenie Prezesa, że nie wyklucza scenariusza, w którym do końca roku Aton będzie kosztować 10zł :)
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~mis 12 [37.225.21.*]
    to super ale czy to oznacza ze bedzie kupowal tez po 8 zl? nie widzialem jeszcze komunikatu by bral nawet po 1,7 zl , w cv widac ze to makler wiec czemu nie kupuje skoro ma byc 10 zl ,
    jakos brdziej ufam specjalistom od finansow niz od gieldy /

cos jeszcze ciekawego mowil nasz prezes?
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~maly miki [83.27.116.*]
    a mówił coś o przejściu na rynek regulowany?
    O przejściu na główny nie mówił. Nie zdziwie się, jeśli obejmie część emisji - po co ma drożej z rynku brać.
    Wychodzenie po 1,7zł, objęcie emisji po 1,65zł... wygląda na to, że ktoś korzysta na pierwszej chyba w historii NC możliwości arbitrażu ;-) Jeszcze kilka takich sesji i będzie można wrócić do "normalnej" huśtawki...
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~mis 12 [37.225.219.*]
    arbitraz za 4 grosze czyli za 2 % , czyli kupic akcje ktore beda nieplynne przez jakis czas pewnie ok 3 miesiecy to chyba trzeba byc malo rozsadnym , ale pewnie inwestorzy patrza tyko na matematyke , ciekawe co z nimi zrobia jak kurs za miesiac bedzie 1zl , beda sie przygladac pewnie?
    In'sha Allah akcje serii F i G będą w obrocie jeszcze w tym miesiącu, więc nie do końca zamrażanie na 3 miesiące. Myślę, że głównie takie rozwiązanie może interesować długoterminowych akcjonariuszy (tylko tacy podejrzewam mają możliwość objęcia G), dla których nie stanowi to problemu, a dodatkowe 2-3% to zawsze więcej niż nic.
    to super bo ja sie zapisuje , a z kad masz takie informacje , gdzie to mozna potwierdzic?
    100% potwierdzenia nie dostaniesz, a jedynie zapewnienia dołożenia wszelkich starań :) Ja też się zapisuję i pytałem w BOŚ (informacja spoza dokumentu informacyjnego, więc mam nadzieję, że można rozpowszechniać). Dużo zależy też od nas samych, tzn. kiedy spółka będzie miała $ na koncie.
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~xawery [77.253.218.*]
    Może czepianie się ortografii jest oklepane, a "z kad"? Aton ma wyraźne szczęście do takich osobników :). Co do kompetencji prezesa, to którym dokładnie funduszem Investors TFI zarządzał? Ich wyniki i profesjonalizm robią przecież niemałe wrażenie :)))).
    ja jestem ten od ortografii , przyznaje sie , malo szkol pokonczylem , ojciec gonil w mlodosci do roli , ale czy to od razu dyskwalifikacja?
    staram sie
    Dnia 2012-07-02 o godz. 15:40 ~xawery napisał(a):
    > osobników :). Co do kompetencji prezesa, to którym
    > dokładnie funduszem Investors TFI zarządzał? Ich wyniki i
    > profesjonalizm robią przecież niemałe wrażenie :)))).

Bułgaria i Rumunia
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~żegnamy [78.88.93.*]
    trzej (3) członkowie Rady Nadzorczej nie dostali absolutorium
    Tak jak poleciało w dół pod emisję, tak samo pofrunie w górę jak tylko emisja pójdzie - na teraz jakby ktoś chciał kupić 30k akcji, to kurs leci o 30% w górę. Praktycznie żadnej ukrytej sprzedaży nie ma. Krótko mówiąc nikt na tych poziomach poza desperatami i arbitrażystami się akcji pozbywać nie zamierza - i słusznie
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~xxx [89.174.230.*]
    własnie ktos dostał ponad 40 tysi akcji w prezencie, a z prawej nikt nie bierze
  • Re: WALNE 29-06 Autor: ~mis 12 [37.225.166.*]
    ktos moze rozumie co tu sie dzieje?
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.