Chyba magiczne 2 zł. pęka dziś na dobre. Mam wrażenie, że możemy do końca roku się nie podnieść do tego poziomu. Szkoda, ale z drugiej strony zawsze to szansa na tanie zakupy.
Złotówki na pewno nie będzie, myślę że chętni do sprzedaży poniżej 2 złoty się kończą. Ja od pewnego czasu staram się skubać w okolicach 1.90- 1.75. Te poziom mnie satysfakcjonuje i nie mam nic przeciwko żeby to potrwało jeszcze pare tygodni.
Bardzo dynamicznie rosną zyski firmy Eko Serwis należącej do grupy Black Point. Bardzo dobrze sprzedają się tonery laserowe, nie ma co panikować, nawet dla samej dywidendy warto brać po takiej cenie.
Wg mnie warto, ale to jak zwykle zweryfikuje samo zycie (no i inwestorzy). Ja zbieram akcje BlackPointa do koszyka. Np za cała dywidendę znów zakupię akcje. I tak pomalutku, polmalutku co roku jestem bogatszy - przynajmniej o dywidenda ;)
Poczytaj raporty i porównaj je z poprzednimi. Niczego więcej nie potrzebujesz.
Faktem jest, że spada marża i do tego sprzedaż kartridży maleje, ale Eco faktycznie ruszyło Bardzo Dynamicznie z obrotami i nawet zyskiem.
Jedyny problem to spadek marży, sprzedaż kartridży laserowych trzyma się mocno jedynie atramenty trochę kuleją ale myślę że jeśli EKO utrzyma dynamikę wzrostu to pokryje straty, 3 i 4 kwartał powinny być lepsze.