To info z 18 czerwca odnośnie: Odwołanie powództwa... Zaskarżona uchwała Walnego Zgromadzenia dotyczy przedłużenia upoważnienia Zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego w granicach kapitału docelowego i emisji warrantów subskrypcyjnych oraz zmiany Statutu.
Pytanie do ludzi w temacie: Chcieli/chcą doprodukować akcji po groszu, czy miało/ma to jakiś inny sens?
Tu masz uchwałę Nr 18 z zeszłorocznego WZ
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Black-Lion-NFI-Uchwaly-podjete-na-Walnym-Zgromadzeniu-w-dniu-29-sierpnia-2011-roku-2397281.html
a to uzasadnienie z 2008 r.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/PROGRESS-Wniosek-Akcjonariusza-w-sprawie-projektow-uchwal-objetych-porzadkiem-obrad-NWZ-1818823.html
Chodzi mniej więcej o to, że gdy odpowiednio zwiększą się aktywa netto kocurka to osoby strategiczne dla spółki, przyznają sobie darmowe akcje /oczywiscie będzie to następowało niezależnie od wyceny firmy na giełdzie/. Bez tego nie będą mieli odpowiedniej motywacji do roboty a tak po pewnym czasie te darmowe akcje mam sprzedadzą poprzez GPW i dzięki temu będziemy posiadać wiecej cennego waloru.
Tak na marginesie, ten gość co się odwoływał ma parę mln akcji. Skoro jego mają w głębokim poważaniu to nas, hehe, mają jeszcze w głębszym.
Czyżby to Władysław Knabe zskarżył ??
A swoją drogą to warto miec spólke akcyjną... drobny inwestor za wszystko zapłaci nawet pokryje koszt premii dla zarządzajacych (darmowe akcje)
takie działania nie mogą wnieść nic dobrego
kiedyś liczyłem ile mogą wziąźć tych darmowych i nie było to specjalnie dużo, tak się zastanawiam czy nie wejdą w HARDEX, Zientara jest i tu i tu, byłby to dobry zakup, pozyskali by sporo gotówki na inwestycje
na BLI agonia...
Perspektyw ZERO... płynność marna
jakie to szczescie, ze nie mam tego smiecia duzo... intuicja dobre rady mi dawała
a prezes na Spitsbergenie (blog).. pojechał chyba zamrozic akcje lwa :-)))
Ciekawe co napisze za pare lat o przygodzie z BLI oczywiście "bez ściemy" :-))
Wszyscy inwestorzy czekają na to drogi prezesie !!! haha
nie czytałem ale czy niby to info ma miec przełożenie na wycene akcji BLI ????
skoro pozbycie sie rocznego kosztu ok 10 mln zł w postaci utrzymania dzialki VIS oraz ok 150 mln zł ze sprzedazy tej dzialki nie zrobilo wrazenia to powyzszy link mozna sobie
delikatnie mówiąc włozyc w....d..