Witam, obecnie pracuję jako kierowca, pracuję na umowę zlecenie. Wiem, że w razie wypadku nie mam co liczyć na rentę itp. Chciałbym się prywatnie ubezpieczyć, najbardziej zależy mi na tym, żebym w razie wypadku i niezdolności do pracy w zawodzie kierowcy nie został bez środków do życia. Jaką firmę ubezpieczeniową polecacie?
Mimo, że pracujesz jako kierowca, niezdolność do pracy może powstać zarówno w wyniku wypadku ale również z powodu choroby. Dlatego też powinieneś uwzględnić również takie zdarzenie. Jest wiele firm na rynku, które oferują ubezpieczenia w przypadku wystąpienia niezdolności do pracy. Jednak jednym wystarczy do wypłaty stwierdzenie całkowitej i trwałej niezdolności do pracy a inne oprócz tego wymagają aby powstała również niezdolność do samodzielnej egzystencji.
Jeżeli chcesz pogadać na ten temat proszę o kontakt;
Pozdrawiam
Witam, specjalizuję się w ubezpieczeniach na życie, a pracując w multiagencji mam możliwość porównania ofert i dopasowania do indywidualnych potrzeb klienta.
Przygotowanie i omówienie oferty nic nie kosztuje, więc służę pomocą:)
Pozdrawiam, Anna Tel. 600 910 106
polecam konsultantkę bardzo fajna i potrafi dobrać do potrzeb i oczekiwań
współpracuje z wieloma firmami ubezpieczeniowymi i ma rozeznanie
pomogła mi przy kredycie i ubezpieczeniu samochodu
603204963
Ja posiadam ubezpieczenie w ING i jest to OCHRONA +. Umowa główna obejmuje śmierć (100%SU), trwałe inwalidztwo (100%SU) i nieszczęśliwy wypadek (ING przejmuje składki). Co miesiąc wpłacam 40zł.
A w OWU zapis umiecie poczytać, że niezdolność do pracy jest wtedy kiedy ORZECZNIK ZUS wyda opinię? Chodzi tu o trwałą niezdolność - wtedy Ubezpieczyciel przejmuje opłacanie składek lub ewentualnie wypłaca świadczenie. Dopiero wtedy można z polisy kasę wyciągnąć...
a czy orzecznicy ZUS dają takie zaświadczenia? hmmmm zastanówmy się....
HMMMMM... otóż nie dają bo wiązałoby się to z wypłatą świadczenia rentowego przez ZUS... a jak wiemy ZUS kasy nie ma więc stara się robić wszystko aby wypłacać jak najmniej... (wiem bo mam znajomą która WŁAŚNIE WYDAJE takie oświadczenia). Dochodzi do kuriozalnych sytuacji kiedy człowiek traci rękę i dostaje niezdolność do pracy na 5 lat... - bo wie Pan, medycyna posuwa się do przodu i za 5 lat może będzie miał Pan protezę i wtedy będzie Pan zdolny do pracy...
Zanim KUPISZ ubezpieczenie poczytaj Ogólne Warunki Ubezpieczenia i punkty odnoszące się do NIEZDOLNOŚCI do pracy (trwała niezdolność, czasowa lub niezdolność do wykonywania AKURAT TEGO ZAWODU).
Tak więc wszyscy wy SUPER multiagenci - na szkoleniach Wam tego nie powiedzą a czytać Wam się nie chce (bo prawda jest taka, że nawet multiagenci z wieloletnim stażem nie do końca znają OWU wszystkich swoich produktów).
Wciskacie klientom kit licząc podświadomie na to, że nigdy mu się nie przytrafi wypadek. A jak dojdzie do wypadku to chowacie głowę w piasek bo jesteście kryci przez OWU... Klient podpisał więc niech się martwi.
(P.S. Znam branżę ubezpieczeń bardzo dobrze jeśli by ktoś pytał :-)
zanim komuś zaśmiejesz się w twarz i skrytykujesz, mocno się najpierw zastanów.
Poniżej przytaczam ci zapis z owu niezdolności do pracy jednego z Towarzystw (którego, powinieneś wiedzieć jeżeli, jak piszesz znasz branżę ubezpieczeniową), proszę wskaż mi gdzie jest tam mowa o orzeczeniu zusowskim jako dokumencie od którego uzaleznia się wypłatę świadczenia.
Myślę, że wszystkie twoje rady dotyczące zapoznania się z OWU powinieneś przede wszystkim wziąć do siebie. Jak zapoznasz się z owu wielu Towarzystw, wtedy będziesz mógł obiektywnie wypowiadać się na ten temat.
Pozdrawiam
Andrzej
Przedłożone Towarzystwu orzeczenia, zaświadczenia i wyniki
badań dotyczące ubezpieczonego i związane z roszczeniem
o wypłatę świadczenia ubezpieczeniowego w razie niezdolności
ubezpieczonego do pracy nie mają charakteru wyłącznie
wiążącego. W celu obiektywnego ustalenia stanu zdrowia
ubezpieczonego Towarzystwo może wymagać, aby ubezpieczony
poddał się badaniom analitycznym i lekarskim, które wykonane
zostaną na koszt Towarzystwa i przez wyznaczonego lekarza.