przy spadającym szerokim można świetnie zwrócić uwagę inwestorów na walor gdy reszta traci a ten zyskuje 6-7%... wyjazd na 4 zł (od kilku lat nieosiągalny poziom) rozbudza wyobraźnię inwestorów, zrobił sie rumor... może właśnie staraja się opychać papier... zamknięcie i poniedziałkowa sesja powiedzą nam co jest grane... wzrost mamy napradę spory... pokusa realizacji zysków jest coraz większa... jestem bardzo ciekaw co to będzie się działo...
jak najbardzij się z Tobą zgadzam, myślę jednak że to jeszcze nie czas na odpał... trzeba przygotować miejsce na dzide... widłowy juz dawno nie miał tutaj nic do roboty....
na walnym chyba nic ciekawego ma nie być (przeglądając projekt uchwał) kluczowa będzie informacja o wydajności drożdżowni co przełoży sie na prognozy opłacalności produkcji
dlatego jak juz napisałem kiedyś tam wcześniej wygląda na to że wszystko będzie cacy... ale infa spodziewam sie początkiem lipca a do tego czasu mamy jeszcze 5 długich sesji podczas których moze nastąpic spadek kursu do ok. 3.30 max i dalej do góry trwale przekraczając 4zł a może i oby wyższe poziomy... coby mnie ucieszyło zeby kupić parę sztuk tego bidetowego papiera jak to słynny siem określił...
nie ze naganiam czy coś, bo czekam na koraktę, ale jak patrzę na wykres Krezusa to też było podobnie... podszedł na 6zł RSI ok 88 (1.11.2011r)a następnie poszybował w okolice 8.50... czyżby Skoti miał aspiracje na 6 zł? wg. tego porównania jednak miejsce na 50% wzrost bez korekty jeszcze jest...
ludzie moze sie zastanowcie co pisali w ostatnim raporcie odnosnie wydajnosci! maja wedlug tego raportu problem z wydajnoscia aby osiagnac skale produkcyjna,jezeli pzrez rok nie osiagneli -to maja okolo 5tygodni liczac od raportu do konca czerwca ....raczej nie osiagnal parametrow ...sprawa moze obic sie o prawne potyczki z awbudem a to potrwa....to ze skupuja to inna sprawa.wazny komunikat na koncu czerwca a tu juz co raz blizej
pewnie nachapią się teraz, potem puszczą info i zaczną wywalać... jakby miało coś iść nie tak to nie zwiększaliby zaangażowania... aczkolwiek zakupy robili w okolicy 3zł, jeśli jednak wyjdzie info negatywne, to kurs pewnie pójdzie w tym kierunku... dobiorą i w okolicach września dzida... przeparaszam że nie podaję źródła ale pamiętam że jakieś lody z Rosją chcą kręcić w temacie drożdży i właśnie wówczas ma być wiadomo czy podpiszą ten kontrakt... (NIE SUGERUJCIE SIĘ TYM, SPRAWDŹCIE ŹRÓDŁO, ale chyba pamięć mnie nie myli, młody jestem hehe)