Jutro WZA spółki . Ciekawy jestem wyników za pierwsze półrocze ale to dość odległa perspektywa bo dopiero pod koniec sierpnia . Ciekawy jestem również kiedy spółka poda informacje dotyczące jakiegoś przejęcia bo coś długo o tym cisza . Najważniejsze żeby spółka dalej tak się zachowywała w notowaniach jak do tej pory . Ale jakieś informacje mogliby podać dla wzmocnienia tego trendu .
Dzisiaj było przez chwilę 30 zeta ale ktoś się wyprzedał i spadliśmy na 29 zeta ale to i tak wzrost .Praktycznie od kwietnia mamy stałą tendencję wzrostową i to przy sporych wolumenach . Pod co tak rośniemy ? Czy po prostu rynek uznał że jest tanio i zaczął kupować ? Jak myślicie ? Odezwijcie się bo ciężko się pisze do samego siebie . :)
czasami czyta -;)) Spolka dla maratonczykow . Generalnie w 2014 - 2 mld przychodow coraz bardziej realne. Jak juz sie uspoki debile z rzadu z kobinacjami przy placach minimialnych etc (wiedza ze jest to bez sensu ale po publike robia) to przy 2mld 5% zyskownosci netto czyli 100 baniek taka spolka powinna wykrecac zysku netto patrzac chocby na benchmarki europejskie. Wezmy nawet C/z 10 to w 2014 powinnien impel byc wart 1 mld pln czyli kurs ... c,a 75 pln ....
Coś nam się ta maszynka zacięła ale i obrót śmieszny na tych spadkach . "Spokojny"wysoko mierzysz 75 zeta na impelu no,no ale kto wie . Jednak na razie przejdzmy 50 zeta a potem się zobaczy :) Ciekaw jestem wyników za pierwsze półrocze i tych przejęć co to miały być a ciągle musimy czekać na jakieś informacje bo cisza aż w uszach dzwoni że nie słyszę walących piorunów do tego stopnia dzwoni :)
Po nieudanej próbie zdołowania kursu spółki wróciliśmy na właściwe tory i myślę że w tym tygodniu przypuścimy atak na 30 zeta i powyżej . Takie jest moje zdanie . Hej napiszcie coś np. czy zgadzacie się z tym co piszę ?!
Też liczę na pokonanie 30 zl przynajmniej do dnia dywidendy a czy pozniej kurs bedzie podązal dalej na połnoc to nie jest wcale takie oczywiste. Dla mnie z kresek wychodzi ze jestesmy bezposrednio pod gorna linia kanalu spadkowego. Pokonamy 30 zl, pokonamy linie spadku.
Ja sądzę że po wypłacie dywidendy kurs troszkę spadnie ale nie na długo i nie głęboko . Wszystko będzie zależało od wyników półrocznych które będą podane w tym samym dniu (chyba)co wypłata dywidendy ,więc może się również zdarzyć że po wypłacie jeśli wyniki będą dobre to może i będziemy rosnąć kto wie . Sądzę że impel to jednak powoli przestanie żyć w świadomości inwestorów jako spółka sprzątająca ,piorąca i ochraniająca bo jest czymś więcej . Ja liczę tutaj na poważny wzrost w ciągu kilku ,kilkunastu miesięcy . Może jestem w błędzie czas pokaże .
No tak jak zwykle - udało nam się przeżyć tornado ale za to nie możemy sobie poradzić z lekkim czerwonym kolorem na rynku bo ten co łykał po 29 gdzieś zniknął ,chyba że przeniósł się niżej .
Jac przyznasz że to co robią na impelu to jakieś jaja . Ktoś wciągnął przez cały dzień tyle tysięcy akcji po czym na koniec ktoś zwalił 400 sztukami . Jaja po prostu . Impel rósł w ciągu dnia ponad 3 % żeby ktoś zwalił na koniec prawie na 0 . Jestem wkurzony już mógł być ładny przyczółek do ataku 30 a tu nici .
Impel żyje swoim życiem. dokładnie rok temu impel byl na takim samym poziomie zeby nie vtg to nic bysmy nie zarobili pieniadze lezalyby za darmo. pomijam tutaj dywidende ale tez nie wspominam o inflacji. ja bede sie wycofywal z ipl. jestem na plus razem z juz sprzedanymi akcjami vtg czekam na podbitke po dywidende. mam troche jsw wiec mam co usrednic. pozdrawiam.
No nie zupełnie . Mogłeś sprzedać akcje impela w zeszłym roku powyżej 37 zeta a nawet 38 zeta po czym poczekać kilka miesięcy i je odkupić po 22-25 zeta i to w dodatku z prawem do darmowych akcji vantage :) Oczywiście to jest teoria ale to jest kontrargument że na impelu można było zarobić jak ktoś miał wyczucie . Ja nie jestem tak wytrawnym graczem dlatego te akcje po prostu trzymam bo uważam że na impelu jest nowa jakość i te poziomy w moim odczuciu niskie to ostatnie chwile przed zwyżką . To jest moje zdanie . P.S Nie mówiąc już o tym że właśnie impel płaci całkiem ładne dywidendy .
Coś nie ma chętnych do sprzedaży akcji ,do zakupu co prawda też . Bardzo jestem ciekaw jak Biegaj zamierza kupować akcje bo z rynku to nie sposób . Biegaj to raczej nie jest facet który kupuje pkc-em akcje niestety .
Reasumując . Fakt że główni akcjonariusze przenieśli akcje na Cypr jest dla drobnego akcjonariatu informacją NEUTRALNĄ ,chęć zwiększania zaangażowania przez jednego z głównych akcjonariuszy jest informacją POZYTYWNĄ wszak raczej nie chciałby kupować akcji spółki gdyby ta była w kiepskiej kondycji na przyszłość . Teraz NEGATYWY : Nie wiemy o ile Biegaj chce zwiększyć swoje zaangażowanie ,nie wiemy jak zamierza skupować akcje oraz nie wiemy ile czasu może potrwać akcja skupowania akcji . Ja jednak sądzę że to będzie w pakietówkach zobaczcie ile akcji się przewinęło przez ostatnie miesiące a kurs stał w miejscu i to raczej będą te akcje które się wtedy tak mieliły . Nie wiem czy się ze mną zgadzacie ?
Nikt nic nie mówi wszyscy w szoku jaka ta nasza spółka jest mocna . Wróciliśmy do wzrostów . Przydałoby się jakieś mocniejsze szarpnięcie na północ żeby rynek zauważył tą perłę . Skupowanie powyżej 29 zeta trwa . Czy w tym tygodniu będzie wreszcie atak na 30 ?