Mi sie wydaje ze to nie fundusze. Za malo tych akcji schodzi i to troche bylaby glupota z ich strony.
Jak nie chca wchodzic w nowa emisje to moga ja zablokowac , kurs wtedy wroci do starych poziomow i wtedy dopiero sprzedawac.
Poza funduszami i solowowem jest jeszcze kilkadziesiat milionow akcji na rynku. Mysle ze czesc sprzedaje bo maja wieksza ilosc akcji i boja sie ze jak dojdzie nowej emisji to nie beda mieli kasy zeby w nia wejsc. Pewnie od takich osob solowow teraz powoli zbiera akcje.
Dobrym rozwiazanie dla funduszy by bylo teraz zebrac kilka milionow akcje,potem zablokowac nowa emisje.Kurs pewnie by wrocil w okolice 4 zlotych i na starcie sa kilka baniek do przodu:) ale to by bylo za grubymi nicmi szyte:)
no jak to kto.... ten kto ma dużo. Ten kto stawia kilka zleceń po 100-200tys. akcji na kupnie ( w razie większej podaży błyskawicznie je wycofując) i upycha 10-40tys akcji na sprzedaży, dość często z ukrytego wolumenu zlecenia. Dzięki temu kurs dramatycznie nie spada a ulica chłonie kolejne pakiety.
uciekają to zobacz dzisiejsze transakcję obserwuje i na niższych poziomach owszem ucieka ale poszło już z 4 transakcje po 100 000 akcji i z nimi nie uciekł po krótkim czasie znowu dokłada więc nie przekłamujcie a może napiszecie że takich transakcji nie było to jest skupowanie i tyle ustawiają duże pakiety ktoś sprzedaje uciekają ustawiają niższe poziomy znowu stawiają duże pakiety i ściągają parę poziomów ktoś sprzeda dużo znów uciekają i tak w kółko ale ktoś te duże transakcje kupuje. A wyobraźcie sobie sytuacje że ktoś sprzedaje dużo ci nie uciekają tylko cały czas dodają przecież wtedy sprzedający zauważyli by dobitnie że ktoś chce kupować i tego bardzo dużo wtedy już by nie sprzedawali a kupujący musieli by to robić na wyższych poziomach i tak będzie aż się wysprzedadzą ci co mają a później wyższe poziomy
ja podałem w jak czytelny sposób sprzedawali do tej pory, łyknięcie pakietu 100k (metodą z wora do wora) jest już bardziej wyrafinowane, no ale to kosztuje prowizję.
Joe skoncz ze swoimi teoriami. Moze byc tu wszystko.
Moze ktos stawia batony zeby ludzie taniej sprzedawali a on wszystko sciaga.
A moze jeszcze nie kupil tyle ile chcial i trzyma kurs.
Gadasz jak bys wszystko wiedzial.
Moze duzy sprzedaje a jeszcze wiekszy kupuje. Moze to a moze tamto.
Powiedz po ile ty kupowales a po ile sprzedales. Pewnie sprzedales po 1,64 a teraz naganiasz na spadki. Ja mam bardzo duza strate ale ani nie naganiam na spadki ani na wzrosty. Sam jeszcze nie wiem czy sprzedam te akcje czy wejde w nowa emisje ale nie gadam na forum jak to na pewno bedzie spadac.
Jak ma spadac to nie wiem po co sie interesujesz ta spolka. Widze wszystko wiesz to moze znajdz jakas spolke co "duzy" kupuje i ja tez kup.
Współczuję dużej straty, ja zalecam ostrożność potencjalnym inwestorom skuszonym niskim kursem. Starym inwestorom którzy łykneli stratę 50-70% nie doradzam bo oni wiedzą lepiej.
widzę, że jest tu wymiana pakietów po 100 i 50 kilo
fundy raczej nie zejdą za dużo mają papierów i straty a to nie bankrut jak PBG gdzie ING nie wyszło po drugie Michał powiedział, że cena będzie dyskontem a potrzebuje 540 mln przez 270mln akcji daje to 2 zł za nową akcję przy założeniu 1 akcja nowa za starą
wnioski
trochę się pomieli zrobią zamieszania i kurs jeszcze przed 30 czerwca (raporty funduszy) wróci powyżej 3 zł
Musi sciagnac 1,95zl od kazdej akcji tyle mu jest potrzebne na przejecia.
Mi sie wydaje ze jedna posiadana akcja w danym dniu bedzie uprawniala do kupna 3 nowych akcji po 0,65zl kazdej i wtedy jak wszyscy akcjonariusze wejda w emisje to osiagnie cel. Sam mowil ze bedzie duze dyskonto miedzy cena emisyjna nowych akcji a cena jaka aktualnie maja akcje.
Sam jestem ciekawy jak to rozegra.