Jak tylko zacznie się wyjaśniać ile faktycznie są warte firmy, które spółka ma kupić, rynek znowu zacznie patrzeć na wskaźniki fundamentalne spółki(np. C/WK to 0,32). Teraz firmę o wart. księgowej majątku 1.6mld.PLN rynek wycenia na ... 500 mln. Oczywiście wcale to nie znaczy, ze cena nie może jeszcze spadać(np. z całym rynkiem) ale myślę, ze warto wtedy dokupywać, a nie sprzedawać, aby zapewnić sobie średnią pakietu sporo poniżej 2 zł.
Tyle ode mnie ...
Pzdr.
Tak jak pisałem otwierając ten wątek kilka dni temu ( patrz powyżej ) - wszystko się potwierdza.
A najleprzym potwierdzeniem jest aktualna sytuacja na "arkuszu ".
Za kilka dni się znowu odezwę - Do usłyszenia
ja nie mam infa ale dwoch dobrych analitykow seniorow wypowiada sie pozytywnie o emisji i planach Solowowa :) cytuję " budzi zaufanie"
do tego silna przecena daje duże szanse na spory ruch cenowy :)
Spadek o ponad 50% w ciagu 2 dni ma budzić zaufanie? Przestań pieprzyć i ciesz się że kupiłeś po zwałce a nie przed nią.Teraz takie bohatery jak ty naganiaja na wzrosty żeby odsprzedać po zarobieniu 5 czy 7% Co maja powiedzieć akcjonariusze którzy zainwestowali w papier w dłuższym terminie jakiś czas temu i teraz są np.70% w plecy? Zaufanie...śmiech na sali!!!
proszę cię co to za spadek
popatrz na wskazniki finansowe społki jej aktywa i pasywa freefloat i liczbe akcji oraz wolumen obrotu na spadkach poczytaj o puławach i syntosie oraz o grupie kapitałowej rovese :) i wtedy sie wypowiadaj
na spadki nie naganiam bo po pierwsze analiza techniczna i fundamentalna dla spolki przemawia za wzrostami .. jedyny minus to to ze ktos spanikowal przez to ze Solowow troche zle przekazal info i tyle :)
z AT poziomy fibo i pierwszy przystanek do wzrostów 2,38 :) kolejny 2,62
ps. cena emisyjna 1,35 -> kurs akcji przed pp powinien oscylowac w granicach 3 zl :) nie nizej bo emisja nic nikomu nie wnosi wtedy. / do tego fundy trzymaja swoje 25 % ing i aviva /
"Co maja powiedzieć akcjonariusze którzy zainwestowali w papier w dłuższym terminie jakiś czas temu i teraz są np.70% w plecy?"
Takim inwestorom należy współczuć - z ludzkiego punktu widzenia, oraz odradzać inwestowanie na giełdzie - z inwestycyjnego punktu widzenia. Dpuszczenie do 70% strat jest niedopuszczalne.
Branie ale tylko leszczy, na co liczycie ???
emisja miedzy 1-1,5 zeta, 4 x wiecej akcji to jaki moze być kurs???
Patrowicz to cienias, jego spółki !!! doprowadził do ostrej jazdy w góre, a potem wyssał kasę z naiwnych, dzisiaj kursy walaja się po dnie. F aceta powinni zamknąć albo rozwalić.
Napewno będziecie zaskoczewni.
To nie jest żadna euforia."Gruby" robi kasę,a jak inaczej sobie ją wyobrazić w dzisiejszych realiach? Przy tych obrotach i kapitale na GPW? Póki co cisza i powolutku do góry....niedomówienia,niedoinformowania,pytania,niepewność.Kiedy zaczną krzyczeć m.in. tutaj,że niedługo 10 zł,a codziennie pojawiać się będzie po kilka-kilkanaście wątków na spółce,to będzie znak,że trzeba sprzedawać;) Póki co konsekwentnie i bez fajerwerkow w górę.Wartościowy papier kocha ciszę i powolne,spokojne,niepozorne wzrosty.Ja też tu póki co zarabiam łapiąc okruszki spadające ze stołu mitycznych grubasów;) A jak się pojawi "euforia" to będę pierwszy sprzedawał...pozdrawiam;)
Tak jak pisałem na początku, ( równiez kilka dni pózniej ) tak i teraz potwierdzę, wszystko ęedzie dobrze, poważne kalkulacje nt sprzedaży akcji zaczną sie przy cenie 3,12. Ci którzy kupili akcje na szczycie proponuje poczekac maksymalnie do końca roku bo do tego czasu kurs wróci do cen 4,- 4,5,-
Teraz jeszcze o bardzo tanie akcje kilka "osób" będzie się biło.
Do usłyszenia za jakiś czas :)
Dnia 2012-06-26 o godz. 08:47 ~zz napisał(a):
> po emisji bedzie spólka groszowa
Na razie nawet walnego nie było :) Spółka dojdzie do co najmniej 3 zł. Nie ważne jak ale dla nas to dobrze bo dzięki temu zarobimy. Potem wystarczy odejść a Sołowow pewnie i tak sprzeda Rovese do jakiegoś funduszu w ciągu 5 lat.
Dobry scenariusz by byl jak do 20 lipca solowow skupil z 8-10% akcji od mniejszosciowych akcjonariuszy a nie od funduszy. Zakladajac ze w najblizszym czasie fundusze nie beda chcialy sprzedawac akcji to free float na akcjach rovese moze byc calkiem niski i duza szansa na duze podbicia w przyszlosci.