• Graal dla Tesco Autor: ~Thommy [79.190.119.*]
    Witam,
    chciałem podzielić się swoimi spostrzeżeniami, obserwowałem przez chwile jakie konserwy rybne wybierają ludzie w Tesco. Oczywiście większość nie brała Graala tylko najtańsze. powiało optymizmem jak odwróciłem puszkę i okazało się że Graal produkuje dla Tesco ich markę własną. Myślę że zasięg międzynarodowy tego sklepu pozwala liczyć na spore zyski. Myślę że warto mieć trochę Graala w portfelu...
  • Re: Graal dla Tesco Autor: ~nowy [194.156.48.*]
    graal to nie tylko konserwy rybne ale i trochę pasztetów i dań gotowych
  • Re: Graal dla Tesco Autor: ~Sraal [94.78.191.*]
    Konserwy rybne to podstawa. Taki produkt ma datę przydatności do spożycia 3-4 lata do przodu - kupujesz dzisiaj, możesz postawić na półce do 2016 roku:) Ryzyko zepsucia produktu jest tutaj praktycznie zerowe.
    W przypadku pasztetów czy dań gotowych ryzyko jest znacznie większe.
    Duża przebitka jest też na zupkach dla niemowlaków. Niemowlaków to tak umownie, bo jedzą to nawet 3-4 latki. Słoiczek takiej zupki (Gerber, BoboFruit) kosztuje ponad 4 zł. Koszty produkcji szacuję na 2,5 zł. W hucie można by było zgarnąć marżę brutto ok. 20%.
    w hurcie:)
    Do Tommiego:

"jak odwróciłem puszkę"
    =====================

Ja też odwróciłem puszkę ... i żadnego śladu marki GRAAL tam nie ma:)
  • Re: Graal dla Tesco Autor: ~Tommy [79.190.119.*]
    Nie na wszystkich jest ( zobacz na te z angielską etykietą ) ale kształt puszki kolor trzcionki itp mówią że to ten sam zakad.
[x]
GRAAL -2,30% 21,50 2025-06-16 12:01:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.