ci, ktorzy mieliby zadecydowac o wzrostach czy spadkach nie siedza tutaj wiec raczej sie nie dowiemy.
oby sie w koncu ruszylo zeby wyjsc z tego syfu bez straty.
pytam i ja bo siedzę po uszy, straty jest, więc szkoda sprzedać. Czekam na 0,70 gr, lub 0,68 ,żeby wyjść z minimalną stratą. ale kiedy to nastapi..., wszystko w górę a to obsuwa się z sesji na sesję
ja niestety mam podobny problem i nie wierze, aby jakos w niedalekiej przyszlosci kurs powrocil na poziomy 0.70.
Jedyne co mozna teraz robic to kupowac np po 0.44 10 akcji i sprzedawac po 0.48 11 akcji, wtedy sprzedajemy 10 akcju z zyskiem ale redukujemy 1 akcja, kupiona "drozej" wczesniej. Tym sposobem mozemy sie wyzbyc starych akcji i w rezultacie wszystkich. Oczywiscie te 10 to tylko przyklad, niech kazdy dopasuje sobie do wlasnych pokladow akcji, mozliwosci finansowych i tolerancji ryzyka.
mi sie wydaje, ze w najblizszym czasie nie urosnie, ale nie znaczy to, ze musze sprzedawac odrazu, co za logika? karmic tego nie trzeba, wiec moze sobie czekac w nieskonczonosc
dziecko - wracaj do piaskownicy albo idż na korepetycje z matematyki lub logiki, żeś strzelił argument: "bo koniec pólrocza a bank powinien wykazac zyski" - to nie jest żaden bank tylko spółka finansowa należąca do banku, spółka która ma raptem 4 (słownie: CZTERY) oddziały i w planach otwieranie następnych, a to wiąże się z kosztami i tylko kosztami. Zanim tu będzie pozytywny wynik finansowy to duuużo czasu upłynie a i pewnie z emisja jedna będzie na pozyskanie kapitału.
Szkoda że nie ma ostatnio na forum (albo nie chcą pisać) dwóch speców od tej spółki sadownika i marre, pierwszy w filozoficzny sposób by wam wyjaśnił że jak się posieje to trzeba czekać aż urośnie itd - on np już 5 lat czeka na plon, drugi z kolei też staż taki sam co pierwszy i nic nie robił tylko uśredniał, uśredniał i uśredniał, teraz pewnie czuje oddech komornika na karku bo skupował akcje tylko nie za swoje pieniądze
jak nie ma jak ja jestem a ze nie zajmuje sie tylko siedzeniem przed kompem to i zadko pisze... a kupowalem i urednialem za swoje :D wiec niech Cie nie martwi moj komornik ;)
czesc sie trzyma czesc obraca kto nie wierzy w spolke to tu nie siedzi moim zdaniem... a kto chce szybkich zyskow to na Habecie ostatnio milo bylo...
Dlaczego PBS nic nie pisze o sobie co robią, zrobili itp, myślę, że gdyby cos napisali to by to ruszyło. Pisanie tylko w raportach to za mało. Trzeba się reklamować, przypominać etc mieć większy kontakt z inwestorami.
Dobrze myślę?
dobrze myślisz, ale może nie mają specjalnie o czym pisać albo im w ogóle nie zależy na pro-wzrostowym promowaniu kursu.
może jest to o tyle poważna spółką, że też nie chcą karmić leszczy jakimiś fake infosami aby tylko podbić o parę groszy.