• DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    W poniedziałek odwieszą chyba notowania DSS-u. Będzie zwała na początku, a potem powinno nastąpić fajne odbicie. Całkiem prawdopodobne jeszcze w końcówce sesji.

Oczywiście to tylko moje przypuszczenie, ale radzę się przyglądać. Obroty też mogą być niczego sobie, bo dużo ludzi będzie chciało wyjść z papieru po miesięcznej kiszonce bez możliwości zbycia akcji.

Trzeba dobrze wyczuć moment na wejście.
  • Re: DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    :)
    Chodzą ploty że PBG dostało kredyt 2 mld od PKOBP.
    Wygląda prawdopodobnie, ale w komunikacie PKOBP nie pisze konkretnie komu udzielają kredytu.
    Ale w komunikacie jest taki zapis po którym ktoś kto umie liczyć może domniemywać komu udzielili kredytu.
    "
    Łączna wartość zaangażowania Banku z tytułu umów o charakterze kredytowym zawartych przez Bank z Klientem i podmiotami powiązanymi z Klientem w ciągu ostatnich 12 miesięcy wynosi 2.679.000.000 zł
    "
    Niezły kalambur :))

Ale jest jeszcze lepszy zapis dla mniej kumatych że kredyt w części 600 mln jest przeznaczony na finansowanie pomostowe :)))

To chyba nie ma wątpliwości że chodzi o PBG

Co o tym sądzisz ?

• Re: DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Ta informacja nie dotyczy, niestety, PBG. A szkoda.
  • Re: DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~lewy [217.212.230.*]
    pomostowe nie oznacza na most.Żaden bank nie da bankrutowi 1 pln...
  • Re: DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~Piotr [195.136.33.*]
    Nooo szkoooda ...
    Trochę za stare info żeby to dotyczyło PBG.
    Wciąż jesteś optymistą jeśli chodzi o losy tej spółki ?
    Jeśli sytuacja PBG będzie długo utrzymywać się w tym stanie, spółka może popadać w prawdziwe kłopoty. Faktycznie to z bankami nie ma żartów mogą załatwić nawet bardzo dobrą spółkę.

Od początku jestem zdania, że zarówno PBG, jak i DSS, wyjdą z problemów. Jestem chyba jednym z nielicznych, który od samego początku jest praktycznie pewien, że DSS wyląduje - koniec końców - w upadłości układowej.

Szykuje się też kolejny upadły anioł: Rovese... Upadły, nie ze względu na możliwość złożenia wniosku o upadłość, ale ze względu na poziom kursu względem maksimów historycznych. I to po wzięciu pod uwagę dodatkowych emisji w międzyczasie, a także tej planowanej...

Fajne wolumeny, fajne spadki, możliwość sporego odbicia... :)))
  • Re: DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~Michał [178.181.214.*]
    ..tak wyszło , że obecnie przebywam w Piławie Górnej..mam tu ogrom znajomych którzy b ciekawie rozprawiają o przeszłości , terazniejszości i przyszłości DSS..o b prezesie , o sytuacji i klimacie wokół DSS ..zgodność wszystkich jest jedna..DSS nie padną i oczywiście wymieniają dlaczego..w zasadzie konkretny powód jest jeden o którym nie będę tu rozprawiał.. co do jutrzejszej sesji to znalazłem ok 30 spółek które powinny jutro wzrosnąć z OIL na czele , a takie jak ATMGrupa z racji że zarząd pochwalił się o zakupie swojego papieru i to po kursie sporo większym o tarazniejszych notowań..mam tam pakiet tak że spoko..))
    I jak tam, udało się komuś zarobić na DSS-ie...?? :)))
  • Re: DSS - odwieszenie notowań. Autor: ~pxm? [87.105.237.*]
    Dnia 2012-06-21 o godz. 23:04 ~chłop z mazur napisał(a):
    > I jak tam, udało się komuś zarobić na DSS-ie...?? :)))

pzy takim wolumenie to ty sam moglbys zrobic_+/- 50% w jeden dzień...:)
[x]
REGNON -9,66% 0,80 2020-09-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.