• 1 grosz Autor: jacek_z_grochowa [79.187.176.*]
    Kwestia max 12 m-cy. Potem scalenie (może nawet wcześniej). W akcjonariacie znajduje się zadłużony i w depresji P. Chmielewski. Jeżeli się pomylę, każdemu kto mi tu odpiszę i uzasadni, że nie mam racji, wysyłam po tym czasie upominek. Latarkę profesjonalną na diodzie Cree XML-T6 z ogniwami nanofosfatowymi A123 o wartości ~ 600 zł. Nie ma nic gorszego w długoletniej bessie jak przedwczesne głupie inwestycje i brak gotówki, dzięki, której rządzisz na rynku niedźwiedzia jak chcesz
    Pozdr - JAcek
  • Re: 1 grosz Autor: ~FuTuRe FuTuRiS Ok [77.237.22.*]
    Dnia 2012-06-16 o godz. 11:32 jacek_z_grochowa napisał(a):
    > Kwestia max 12 m-cy. Potem scalenie (może nawet wcześniej).
    > W akcjonariacie znajduje się zadłużony i w depresji P.
    > Chmielewski. Jeżeli się pomylę, każdemu kto mi tu odpiszę i
    > uzasadni, że nie mam racji, wysyłam po tym czasie upominek.
    > Latarkę profesjonalną na diodzie Cree XML-T6 z ogniwami
    > nanofosfatowymi A123 o wartości ~ 600 zł. Nie ma nic
    > gorszego w długoletniej bessie jak przedwczesne głupie
    > inwestycje i brak gotówki, dzięki, której rządzisz na rynku
    > niedźwiedzia jak chcesz
    Pozdr - JAcek

Oczywistym jest, że każdy kto chce tanio kupić musi tak pisać jaj Ty powyżej.Liczenie na to, że znajdą się tacy wystraszeni, którzy uznają to za pewnik nie jest pozbawione sensu.Wierzę jednak w racjonalny akcjonariat.A co do argumentu, że spadnie bo P.Chmielewski jest w depresji to napisz kiedy przeprowadziłeś badanie lub źródło jego depresji...Prosty wniosek, że dana spółka musi spaść, bo w akcjonariacie jest zadłużony akcjonariusz oznaczałby, że każda musi spaść w której znajduje się taki akcjonariusz.A wiemy, że jest inaczej.To zadłużenie samej spółki X może być problemem dla jej akcjonariuszy. Przecież wielu akcjonariuszy jest zadłużonych dlatego, że inwestuje z wiarą w sukces danego przedsięwzięcia. Na Runicom też widzę się uparłeś w tym samym czasie (link poniżej). Rozumiem, ze lubisz hurtowo postraszyć i zebrać. Tym bardziej, że chyba popłynąłeś kiedyś na Runicomie i miał bardzo mocno spaść a wzrósł.Naturalnym jest zatem chęć odrobienia i kupna na niskim poziomie.

https://www.bankier.pl/forum/temat_biada-wam-oj-biada,11446792.html

Pozdrawiam

PS.Uważam, że rynek niedźwiedzia niebawem się skończy i "przedwczesne głupie inwestycje" okażą się mądrymi
  • Re: 1 grosz Autor: jacek_z_grochowa [31.178.126.*]
    Zarobiłem drogi kolego na runicomie około 100 % - zobacz dawne wpisy, wyszedłem przy 1 zł i wiem, że znowu spadnie i to niżej jak BPC. Poczekaj prosze nie krytykuj przedwcześnie. Rok to nie jest długi okres czasu. Wiem, że mam rację bo znam do cna ten pseudo - cypryjski wehikuł
    Pozdr - JAcek
  • Re: 1 grosz Autor: ~Don Alvaro [193.150.47.*]
    taaa... a swistak siedzi i zawija w papierki....chcesz akcje to kupuj a nie naganiaj na irracjonalne argumenty ..... kontrwywiad Panie.....ludzie smiech na sali....na RUNICOM wpisales te sama bzdure....to ze sprzedajesz akcje ze strata a pozniej na rzesach stajesz by ludziom zycie zatruc swiadczy jedynie o Tobie "polaczku"...
    Setki forumowiczów wie dokładnie, że mam rację, wielu nie pisze, ale czyta, a ja postanowiłem napisać, gdyż grupa Pana z Czerniakowa jest pusta w ryj i niemiłosiernie zadłużona. Tutejsza empiria sobie sprawy nie zdaje w co wdepnęła, nie mam zamiaru brać przed scaleniami (wkrótce obowiązkowymi) ani jednej akcji. Pamiętajcie, że aport można wycenić dowolnie, tak jak jeden malarz oddał pustą kartkę i podpisał dzieło "wypadek we młynie" zgarniając pośrednio przez nagonionych na wernisażu 100 tys. dolarów we wczesnych latach 90-ych.
    Tak i z tymi spółkami: Novian, BPC, Runicom, BiomedInv, Publicia.
    Wiem, że wiele młodzieży choćby co zaczyna przygodę z giełdą widzi, że jest tanio! Nic bardziej mylnego - moi drodzy jak przeczytacie te polemiki - nie kupujcie tych akcji bo wam palce brzytewka poucina. Zaraz jesień i na listę alertów, każda jedna włącznie z runicomem bez wyjątku.
    Roztropnych pozdrawiam - JAcek
  • Re: 1 grosz Autor: ~Don Alvaro [83.10.236.*]
    Dziwi jedynie zaangazowanie i ofiarnosc w naganianiu na ....a przepraszam mialo byc ostrzezeniu tyc biednych-niesiwadomych... a ja Wam mowie ze w tym ro tu bedzie 200% podobnie jak na Runicom ujednolicaja portfel i biora sie do roboty a przy okazji... dzisiejsze info ze spolki :

Warszawa, 18 czerwca 2012 r.
    Futuris S.A. zamyka rok
    Na koniec ubiegłego tygodnia, Futuris S.A. przedstawiła raport roczny za rok obrotowy 2011 r. Przeniesienie ujemnego wyniku z pierwszego kwartału 2012 r. oraz uporządkowanie portfela inwestycyjnego, pozwoli na sukcesywne zwiększanie wartości spółki dla akcjonariuszy w 2012 roku.
    W związku z przesunięciem straty zaraportowanej za pierwszy kwartał 2012 r. na koniec roku 2011, wynikającej z przeszacowania wartości akcji spółki zależnej Novian TMT S.A. strata netto za rok ubiegły wyniosła 17,2 mln zł. W opublikowanym w ub. piątek raporcie rocznym, zarząd Futuris S.A. zobowiązał się do opublikowania korekty wspomnianego raportu za pierwszy kwartał 2012 r.
    Dzięki uporządkowaniu portfela inwestycyjnego Futuris S.A., w kolejnych kwartałach Spółka spodziewa się podniesienia wartości spółek portfelowych, m.in. w wyniku wprowadzenia części z nich na rynek NewConnect. W ciągu trzech miesięcy gotowe do debiutów powinny być dwie technologiczne spółki portfelowe - Technology Space S.A. oraz Grupa IT S.A. Podejmowane przez Futuris S.A. działania powinny w krótkiej perspektywie pozwolić na wzrost wartości spółek portfelowych, wpływając na możliwość zwiększenia wyceny Novian TMT S.A. w księgach Spółki.
    Na dalszy wzrost wartości spółek portfelowych powinien wpływać również fakt konsolidacji portfeli Futuris S.A. oraz Runicom S.A. Działając w porozumieniu, oba fundusze zwiększyły bowiem kontrolę nad częścią spółek portfelowych, w wyniku objęcia przez Runicom S.A. pakietu akcji dających 44% głosów na Walnym Zgromadzeniu Futuris S.A.

• Re: 1 grosz Autor: ~Niki [83.6.101.*]
    No widzisz kolego a jednak była duża strata Futurisu w Q1 2012 czemu usiłowałeś zaprzeczyć na forum Runicomu. No więc teraz Runicom będzie musiał w swoich księgach za 2012 rok uwzględnić to co nie pojawiło się w księgach za rok 2012 a jakby skorygował 2011 to z zysku 3,3 mln zł w zrobiłaby się mega strata. Ot i tak się kończy cała inżynieria finansowa. Ciekawe też ile wartości dodadzą Runicomowi wszystkie te znane nazwiska, obawiam się, że nie wiele bo co tak naprawdę może rada nadzorcza? Pamiętam też twoje polemiki na tym forum z mistrzuniem i niestety to ty baaaaardzo mocno rozjechałeś się z rzeczywistością. I jeszcze jedno a'propos Runicomu: do 30 czerwca miał być złożony prospekt emisyjny w związku z przejściem na główny parkiet ale jakoś nie zauważyłem, żadnej informacji. Cisza kompletna. Nie donosi ani wynajęta spółka PR-owa ani PR-owiec na tym forum. To niestety dobrze nie wróży ale po 1 grosz można będzie kupić o ile cała ta misterna-inżynieryjno-finansowa konstrukcja nie okaże się domkiem z kart.
  • Re: 1 grosz Autor: ~Don Alvaro [83.7.225.*]
    a ja tam jestem dziwnie spokojny.... milego dnia.
  • Re: 1 grosz Autor: ~Niki [83.6.101.*]
    Ja też. Nie mam Futurisa a na Runicomie kapitał zainwestowany wycofałem już dawno a i tego co zostało pozbyłem się w połowie, choć jak zwykle mogłem sprzedać jeszcze wcześniej. Pamiętam, że byłeś również spokojny w okolicach 10 gr ale mówię ci, że wyniki za I-sze półrocze 2012 i Futurisa i Runicomu będą kieeeepściuchne.
  • Re: 1 grosz Autor: ~brrrr [188.147.184.*]
    Panie Jacku,aż 12 miesięcy Pan będzie czekał żeby kupić?
    Być może kupie po 1 grosz jako amunicję do walenia po scaleniu, ale pisząc miałem na celu ostrzeżeni tych, którzy zaczęli np. przygodę z giełdą, albo tych, którzy czytają co nieco co mazną tu i ówdzie od lutego 2011. I wiem, ze wiele głównie facetów przekonać musi się na własnej skórze. Kobiety są bardziej w tym względzie roztropne. Co do inżynierii jak tu kolega ujał to żeby to jeszcze tak nazwać, Jak dla mnie rzut monetą, ale taką co wpada w kratkę, której już się nie uniesie. Darujcie sobie po prostu te balony, gdyż nie robią dosłownie nic
    Pozdr - - JAcek
  • Re: 1 grosz Autor: ~Don Alvaro [83.10.235.*]
    RUNICOM do konca wrzesnia powyzej 4 pln / akcja , futuris do konca 2012 powyzej 0,12 no chyba ze gielda ruszy w gore wtedy mozecie 30% wiecej do mojej prognozy dolozyc. Milego dnia. Za 4 tygodnie kolejna spolka portefolwa z RUNICOMA debiutuje na parkiecie a pozniej poleci seria .
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2017-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.