Może jestem naiwny, ale mam zamiar uśrednić nową emisją.
Mam 3000 akcji - średnio po 4,5 zł
Kupię 9000 akcji po 1 zł
12000 akcji sprzedam po 2 zł i będę na zero
Czy na tym forum jest jeszcze jakaś osoba wierząca w Rovese i myśląca o zakupie nowych akcji, a nie tylko płacząca. Może trend się odwróci? i akcje pójdą w górę.
pytanie: czy jak kupię np."dziś" ten papier to musze podjac decyzje do jakiegos czasu ze chce wykupic akcje z prawem poboru czy moge to olac ichandlowac tylko akcjami ktore mam???
Ciężka sytuacja. Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy chcesz pakować w tę spółkę kolejne pieniądze czy też nie.
Jeżeli jeszcze włożysz tu kolejne pieniądze, to możesz długo czekać aż odrobisz.
Nie doradzam, ale rozważ po męsku ucięcie straty, odzyskasz prawie 5 tyś zł, co jest niezłą sumką, wydaj część na siebie, rodzinę itp, a jak masz inne pieniądze oprócz tych, to wrzuć je na lokatę i odpocznij trochę od giełdy.
Pozdro
Ja dzisiaj kupilem. Uwazam, ze akcje pojda w gore. Ale niestety sam deal nie ma sensu.
Dlaczego?
Bo nie wplywa na sprzedaz! Bedzie taka sama jak wczesniej. Sam Solowow to powiedzial.
Czyli co sie stalo?
Solowow chce konsolidacji branzy. Tylko zamiast robic akwizycje przez Rovese kupil sam te spolki i potem sprzedal swojej firmie. Moim zdaniem to bezsensu oraz swiadczy o braku zaufania do kadry kierowniczej Rovese.
That being said, mysle, ze przecena jest zbyt ostra. Na dzisiaj przecena zdaje sie wkalkulowac emisje akcji, ale wycenia nowe spolki na zero. Na pewno beda warte wiecej niz zero i mysle ze z czasem jest potencjal ze wzrostu i polaczen.
Solowow pokazal, ze umie to robic przy Synthosie....