spadały... PBG spadało i to ostro, siedzę i siedziałem na PBG... tutaj będzie zjazd do ceny emisyjnej, a później wybicie ale na to długo trzeba będzie czekać, jak ktoś to kupi teraz to za kilka dni będzie miał -20% albo i lepiej
obstawiam, że nie. Kupiłem dzisiaj i to jak dla mnie bardzo dużo. Nie może być tak, że bankrut spada mniej od spółki,która ma zrobić emisje i to z prawem poboru
Nie śledzę Barlinka, wiec nie wiem co tam się wydarzyło. Ale z obserwacji wynika, że jeśli coś spadło 40 %, to odbija. Może 5 % a może 25%. Zobaczymy. Jeśli nie odbije to jestem nie żle uwalony
PBG padło, bo nie wydrukowali pod przejęcie Rafako... dali własną kasę, a banki nie udzieliły kredytów, przez to stracili płynność... tyle że Rafako to cenne aktywo, a tutaj ta emisja śmierdzi na kilometr. Szczególnie, że w czasach kryzysu budowlanka wykończeniowa dostanie ostro w dupę
Chcecie to kupcie macie to skorzystajcie z oferty. To jest giełda, nie widze tutaj nic nielegalnego. Takie rzeczy sie zdarzają a na nowej emisji tez sie wychodzi na plusie. Giełda to ryzyko mozna duzo zarobic i duzo stracic a wy we wszystkim widzicie jakąs manipulacje oszustwo i takie tam a to poprostu wolny rynek, wchodząc na gpw i robiąc zakupy trzeba liczyc sie z ryzykiem. Kto nie chciał brac udziału w nowej emisji to sprzedał. Nie wazne jest kiedy otwierasz pozycje tylko kiedy ją zamykasz.