Dnia 2012-06-14 o godz. 09:18 ~elwira napisał(a):
> a czego dziś taki spadek -20%, coś powiedział,że aż tak
> spadło. No bo czego spada
ściągają nowy kapitał na inwestycje. akcje rozwodnią, a dla maluczkich nie będzie nic, bo dywidendy nie ma i nie bedzie, a cena akcji po rozwodnieniu i tak spadnie. przyszłość nieostra - nie wiadomo co z tych inwestycji wyjdzie i po co w ogóle one są. spółka nie utrzymuje żadnych kontaktów z inwestorami, nawet znacznymi. jednym słowem trzeba uciekać, jeżeli nie chcesz zamrozić pieniędzy na lata, bądź w ogóle je stracić.
pośrednio poprzez fundusze dyma sie również wielu porządnych śmiertelników,
najpierw troszkę popłynęli na PBG , teraz na rove oj jak tak dalej pójdzie to cos marne te nasze emeryturki będą , kto na takie coś pozwala??
Dnia 2012-06-14 o godz. 09:44 ~jerry napisał(a):
> pośrednio poprzez fundusze dyma sie również wielu
> porządnych śmiertelników,
najpierw troszkę popłynęli na
> PBG , teraz na rove oj jak tak dalej pójdzie to cos
> marne te nasze emeryturki będą , kto na takie coś pozwala??
emeryturki bedą marne, ale nie wszystkich.
ci co się obłowią na pensjach z fundów - zarząd i inne intratne stołki, a także wielcy z rovese, nie będą na brak kasy w jesieni życia narzekać ;)
Nie zgadzam się z tobą ostry. Są zarządu traktujące drobnych fair. Np. Ekoexport. Poczytaj sobie trochę o tej firmie, a zobaczysz , że można.
To jeden z wyjątków na GPW, gdzie zarząd dotrzymuje słowa i prowadzi firmę wzorowo. A progres przychodów i zysków na EEX, jest rzadkością. W 2010 r 1,5 mln zł zysku, w 2011 r 6,9 mln zł zysku, w 2012 r wstępne prognozy mówią o 15 mln zł zysku, ale EEX ma w zwyczaju podnosić je w trakcie roku. W planie na najbliższe 3 lata EEX ma osiągnąć przychód ok. 200 mln zł i 50-60 mln zł zysku. Można ???
Jak się chce to można.
sam sie zastanawilem ostatnio nad przeparkowaniem czesci kapitalu na CERSE i szczescie, ze tego nie zrobilem;
dziwie sie ze ci co odpowiadaja za kontrole naszej gieldy ostatnio nie robia nic...
Na fiksie widzieliście ile setek tysięcy na eske było wystawionych? Jutro 1zeta testować możemy.Ja jestem ponad 50% w plecy i teraz już nie sprzedam,pierd...rajdowca.Synthosa z nerwów wywaliłem dzisiaj rano(na małym zarobku jeszcze)a to gówno zachowam sobie na pamiątke.Sprzedam za rok jak będzie po 10grosików i se flaszke łiskacza kupie.