Teraz mam prawo się wypowiadać? OFE, które dziś sprzedawało ma już niewiele. Widać po desperacji w pozbywaniu się akcji Jak zedzie do 2,5 to wezmę jeszcze raz tyle ale to już chyba nie nastąpi. Na to czekałem i się doczekałem.
Dnia 2012-06-12 o godz. 19:57 ~kolo napisał(a):
> Teraz mam prawo się wypowiadać? OFE, które dziś sprzedawało
> ma już niewiele. Widać po desperacji w pozbywaniu się akcji
> Jak zedzie do 2,5 to wezmę jeszcze raz tyle ale to już
> chyba nie nastąpi. Na to czekałem i się doczekałem.
Skąd wiesz , że wywalało OFE? Gratuluje decyzji.
Prosta dedukcja. Zobacz wykres TUPa i stany posiadania OFE. Dołki wypadają co pół roku, a OFE właśnie wtedy raportują. Na koniec roku miały coś około 150 tys. szt. Myślę, że już im się kończą te akcje. Dlatego kupiłem. Miałem czekać do 2.5 i dopiero brać. Dziś wziąłem 7 jak spadnie do 2.5 to wezmę jeszcze 8 i dość. Wyskakuję z tego po 4,5 może 5.
Najpierw musi się jednak skończyć to sypanie, a widać, że na koniec cały czas było to zlecenie 125 ukryte. Dlatego nie wziąłem jeszcze wszystkiego. Jak Moritz coś wywinie to i tak niewiele już można stracić. Są jakieś granice absurdu.
Planujesz wyjście pzy mojej średniej. Trzymam już ten papier ponad 3 lata. Dzis dopiero doczytałem, że rusza spzedaż pierwszych mieszkań w eko miasteczku. Może jednak coś z tego bedzie.
Sypią ci co coś wiedzą. Jak będzie oficjalne info to dopiero zobaczycie sypanie.
Lepiej sprzedajcie ten szajs, póki jest jeszcze taki drogi i chodźcie na EFH. Tam zarobicie.
Jednak za wcześnie kupiłem. Dziś odpoczynek, jutro pewnie znowu masakra. Skupu nie będzie bo zarząd nawet jeszcze nie podpisal umowy z biurem maklerskim więc nikt nie przejmie większej ilości akcji (przynajmniej tak poinformowali na pb), a widać, że sprzedający dalej jest zdeterminowany.
o skupie już pisałem. nie wiem, dlaczego to jest dla ciebie zaskoczenie.
odnośnie stanu akcji przez fundusze, to dwie sprawy:
- na moją wiedzę ofe podają szczegółowy stan akcji tylko na koniec roku. na półrocze są tylko istotne pozycje. mogę się mylić i chętnie poznam takie źródło.
- jest kilka tfi (np. noble czy quercus) poniżej progu i one również mogą być stroną podaży.
A skąd masz dane, że noble czy quercus wogóle mają te akcje skoro poniżej progu nikt o tym nie wie. Tak do waszej informacji to dziś jako jua akcjonariusz zadałem sobie trud i zadzwoniłem na numery sprzedaży domów w miasteczku Siewierz. Komórka nie odpowiada, po wysłaniu maila otrzymuje zwrot, że nie ma takiego adresu, a na stacjonarnym jakaś baba odsyła mnie na komórkę. Jak oni tak próbują coś sprzedać to dziękuję. Jak nie mają zamiaru sprzedaży czegokolwiek to po co wydają kasę na strony internetowe itd.
spójrz na sprawozdania roczne lub półroczne funduszy. tam są szczegółowe tabele posiadanych akcji.
odnośnie siewierza, to mi prezes odpowiedział, że prowadzą rozmwowy z korporacjami na śląsku i je (także bezpośrednio pracowników) chcą zachęcić. podobno mają już oferty.
proponuję abyś zgłosił problem pani Elżbiecie Andruszkiewcz, która odpowiada za relacje inwestorskie. osobiście jestem zadowolony z kontaktu.
najlepszy jest inwestor kolo-caly czas dokladal tupowi nie majac aakcjii a teraz jak kupil-to teraz pisze ze sa gdzies granice absurdu-a potem pisze ze wyskakuje po 5 zl.brawo kolego-tak trzymac-wspaniala szkola do inwestowania-nawet mentaliste zamurowalo-kibolu wychodz z nory
Dnia 2012-06-15 o godz. 20:52 ~kris b napisał(a):
> najlepszy jest inwestor kolo-caly czas dokladal tupowi nie
> majac aakcjii a teraz jak kupil-to teraz pisze ze sa gdzies
> granice absurdu-a potem pisze ze wyskakuje po 5 zl.brawo
> kolego-tak trzymac-wspaniala szkola do inwestowania-nawet
> mentaliste zamurowalo-kibolu wychodz z nory
Z tego co pamietam Kolo raz miał już akcje tupa.Poziomy do zakupu są kuszące.Też uważasz , że sypie OFE?