• Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~kolo [77.253.241.*]
    Teraz mam prawo się wypowiadać? OFE, które dziś sprzedawało ma już niewiele. Widać po desperacji w pozbywaniu się akcji Jak zedzie do 2,5 to wezmę jeszcze raz tyle ale to już chyba nie nastąpi. Na to czekałem i się doczekałem.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~hol [188.146.64.*]
    Dnia 2012-06-12 o godz. 19:57 ~kolo napisał(a):
    > Teraz mam prawo się wypowiadać? OFE, które dziś sprzedawało
    > ma już niewiele. Widać po desperacji w pozbywaniu się akcji
    > Jak zedzie do 2,5 to wezmę jeszcze raz tyle ale to już
    > chyba nie nastąpi. Na to czekałem i się doczekałem.
    Skąd wiesz , że wywalało OFE? Gratuluje decyzji.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~kolo [77.253.241.*]
    Prosta dedukcja. Zobacz wykres TUPa i stany posiadania OFE. Dołki wypadają co pół roku, a OFE właśnie wtedy raportują. Na koniec roku miały coś około 150 tys. szt. Myślę, że już im się kończą te akcje. Dlatego kupiłem. Miałem czekać do 2.5 i dopiero brać. Dziś wziąłem 7 jak spadnie do 2.5 to wezmę jeszcze 8 i dość. Wyskakuję z tego po 4,5 może 5.
    Najpierw musi się jednak skończyć to sypanie, a widać, że na koniec cały czas było to zlecenie 125 ukryte. Dlatego nie wziąłem jeszcze wszystkiego. Jak Moritz coś wywinie to i tak niewiele już można stracić. Są jakieś granice absurdu.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~hol [188.146.74.*]
    Planujesz wyjście pzy mojej średniej. Trzymam już ten papier ponad 3 lata. Dzis dopiero doczytałem, że rusza spzedaż pierwszych mieszkań w eko miasteczku. Może jednak coś z tego bedzie.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~keno [188.33.90.*]
    Sypią ci co coś wiedzą. Jak będzie oficjalne info to dopiero zobaczycie sypanie.
    Lepiej sprzedajcie ten szajs, póki jest jeszcze taki drogi i chodźcie na EFH. Tam zarobicie.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~hol [188.146.74.*]
    Raz juz miałem EFH i na szczescie udało mi się wyjśc na malej stracie.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Za wcześnie
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~barc [87.99.3.*]
    Piszesz OFE.
    Możesz podać, jakie ?
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~tup [79.189.75.*]
    http://stooq.pl/n/?f=559967&search=aegon
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~icm [195.8.97.*]
    poziom notowań z 2004 roku.
    Jednak za wcześnie kupiłem. Dziś odpoczynek, jutro pewnie znowu masakra. Skupu nie będzie bo zarząd nawet jeszcze nie podpisal umowy z biurem maklerskim więc nikt nie przejmie większej ilości akcji (przynajmniej tak poinformowali na pb), a widać, że sprzedający dalej jest zdeterminowany.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~hossa1993 [87.205.248.*]
    o skupie już pisałem. nie wiem, dlaczego to jest dla ciebie zaskoczenie.

odnośnie stanu akcji przez fundusze, to dwie sprawy:

- na moją wiedzę ofe podają szczegółowy stan akcji tylko na koniec roku. na półrocze są tylko istotne pozycje. mogę się mylić i chętnie poznam takie źródło.

- jest kilka tfi (np. noble czy quercus) poniżej progu i one również mogą być stroną podaży.
    A skąd masz dane, że noble czy quercus wogóle mają te akcje skoro poniżej progu nikt o tym nie wie. Tak do waszej informacji to dziś jako jua akcjonariusz zadałem sobie trud i zadzwoniłem na numery sprzedaży domów w miasteczku Siewierz. Komórka nie odpowiada, po wysłaniu maila otrzymuje zwrot, że nie ma takiego adresu, a na stacjonarnym jakaś baba odsyła mnie na komórkę. Jak oni tak próbują coś sprzedać to dziękuję. Jak nie mają zamiaru sprzedaży czegokolwiek to po co wydają kasę na strony internetowe itd.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~hossa1993 [87.205.248.*]
    spójrz na sprawozdania roczne lub półroczne funduszy. tam są szczegółowe tabele posiadanych akcji.

odnośnie siewierza, to mi prezes odpowiedział, że prowadzą rozmwowy z korporacjami na śląsku i je (także bezpośrednio pracowników) chcą zachęcić. podobno mają już oferty.

proponuję abyś zgłosił problem pani Elżbiecie Andruszkiewcz, która odpowiada za relacje inwestorskie. osobiście jestem zadowolony z kontaktu.
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~kris b [83.21.208.*]
    o jezu kolo na polkadzie moritzow-dlaczego wiec nie slychac dzwonow w kosciolach.bedzie numer jak jeszcze mentalista skubnie tupa-niele jaja
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~kris b [83.21.208.*]
    najlepszy jest inwestor kolo-caly czas dokladal tupowi nie majac aakcjii a teraz jak kupil-to teraz pisze ze sa gdzies granice absurdu-a potem pisze ze wyskakuje po 5 zl.brawo kolego-tak trzymac-wspaniala szkola do inwestowania-nawet mentaliste zamurowalo-kibolu wychodz z nory
  • Re: Jestem już akcjonariuszem. Autor: ~hol [188.147.43.*]
    Dnia 2012-06-15 o godz. 20:52 ~kris b napisał(a):
    > najlepszy jest inwestor kolo-caly czas dokladal tupowi nie
    > majac aakcjii a teraz jak kupil-to teraz pisze ze sa gdzies
    > granice absurdu-a potem pisze ze wyskakuje po 5 zl.brawo
    > kolego-tak trzymac-wspaniala szkola do inwestowania-nawet
    > mentaliste zamurowalo-kibolu wychodz z nory
    Z tego co pamietam Kolo raz miał już akcje tupa.Poziomy do zakupu są kuszące.Też uważasz , że sypie OFE?
[x]
ALTA 0,53% 1,91 2025-10-01 10:29:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.