"Witam Czy w Państwa firmie dzieje się coś niepokojącego, piszę gdyż jestem akcjonariuszem a kurs zaczął nagle bardzo spadać, czy firma posiada jakieś należności w PBG lub innej firmie zagrożonej upadłością ???"
Przesyłam odpowiedź spółki Libet:
W spółce nie dzieje się nic co powodować mogłoby niepokój inwestorów. Oceniamy, że kurs naszych akcji pozostaje pod wpływem obecnego sentymentu wobec całej branży budowlanej.
Jeśli chodzi o drugą część Pana pytania - nie mamy zaległych należności ani ze strony spółek PBG, ani Hydrobudowy. Libet już kilka lat temu postawił na strategię sprzedaży produktów Premium (wysokomarżowych) i konsekwentnie rozwija ten segment. Dlatego nasza sprzedaż w obszarze kontraktów infrastrukturalnych (w tym drogowych) nie przekracza 20%. W tym sektorze naszymi głównymi partnerami są Budimex, Strabag oraz Skanska.
Spólka jest do kupienia przez inwestora branżowego predzej czy później. Na razie idzie chuda jesień, bo do wypłaty 20 melonów dywidendy, a w kasie pusto. Może fundusz bierze kase z dywidendy, bo warunki sprzedaży pakietu kontrolnego uzgodnione? Jeden z lepszych papierów dla tych którzy grają pod przejecia.
wszystkie linie jada na 3 zmiany a ty piszesz ze w kasie pusto?
zarty na bok.
Jedynym minusem spolki jest mizerna plynnosc.
spolka warta ok 200mln generuje zysk 40mln - wniosek - kup i trzymaj chocby dla samej dywidendy, a jak bedzie zmiana sterow to masz ekstra premie za cierpliwosc.
ja trzymam od oferty 10 lat już dostanę za 2011 w listopadzie 10% dywidendy
za 2 lata wyjde na 0 na samych dywidendach az kurs ruszy.... na pólnoc w końcu\
3,5 a 4.65 1,15 strat
3 dywidendy to 12 zl brutto..