• vedia Autor: ~DAW CH [89.70.147.*]
    Zastanawia mnie aktualna sytuacja na tej spółce, zachowanie kursu wskazywałoby że zaraz wysypią się "trupy z szafy", ale jedyne negatywne infa jakie sobie aktualnie wyobrażam to ten raport roczny ( bo zamiast 60% w NDEL-u u mają 48% jeśli dobrze pamiętam i mogą mieć niższy zysk ostatecznie) no i ewentualnie jakaś nieduża emisja akcji jeśli się okaże że nie mają kasy na zbudowanie tego centrum badawczego(choć liczę że nie będzie potrzebna), z tego co pamiętam to miało to kosztować 3,5mln zł a 1,5mln dostali dofinansowania, z drugiej strony mamy zamówienia na jakieś 40mln przez pierwszych 5 miesięcy (czyli tyle co przez cały rok poprzedni), wysoki kurs USD, i plany odnośnie inteligentnych liczników a kurs na dnie, na każdej innej spółce już bym dawno zmniejszył bym swój udział ale tutaj dokupuję bo już raz widziałem jak przy dynamicznym rozwoju kurs spadł do 0,30 po czym chwilę później mieliśmy rewelacyjny raport za II kwartał i wzrosty o ponad 100% w krótkim czasie.
  • Re: vedia Autor: ~Baca z Gór [83.7.32.*]

.......dokupuj......

dzisiaj w promocji po 50 groszy.....:)
  • Re: vedia Autor: ~DAW CH [89.70.147.*]
    Najpierw poczekam na ten raport roczny, jak będzie ok :) to jutro na pewno coś dokupię.
  • Re: vedia Autor: ~węszyciel [89.68.148.*]
    FAKTY:

"...VEDIA po pełnych 5 miesiącach tego roku, ma już zrealizowane lub zakontraktowane przychody na 40 mln zł !!!!!!. Czyli 85% wszytkich zeszłorocznych przychodów. A najlepszt dla branży jest dopiero IIIQ i IVQ.

Realizacja prognozy na 2012 prawie pewna!!

Łączna wartość zamówień otrzymanych po 31.III.2012 wynosi ponad 21mln
    + 4 505 000 = MAMY 25 505 000 !!!!!! ..."

to powyżej to fakty, a jeszcze cisza o oprogramowaniu do zarządzania energią, inteligentnych licznikach, nowym chińskim partnerze, budowie centrum rozwoju, itp.

jak to wszystko wypali to co ?????????!!!!!

wywiad z członkiem zarządu:
    http://www.stockwatch.pl/artykuly/post/2012/02/01/Vedia-Zrodlem-sukcesu-jest-dobry-partner.aspx

i dlatego ja trzymam i jak mogę to dokupuję :) kurs kiedyś odjedzie i mam nadzieje moja cierpliwość zostanie wysoko nagrodzona...
  • Re: vedia Autor: ~sie pytam [79.187.15.*]
    kto to sprzedaje i dlaczego?
  • Re: vedia Autor: ~odpowiadam [79.191.41.*]
    Między innymi ja, a dlaczego? Dziś o 10:27:37 kupiłem 4691szt. po 0,50 a 20min później ten sam pakiet 4691szt wystawiłem na sprzedaż też po 0,50. Spytasz po co, ano po to żeby uwalić kurs jak jest okazja bo tak naprawdę chcę kupić po 0,30gr! Nie wierzysz to zobacz historię dzisiejszych transakcji - tak samo zrobię z 0,49gr (jak łosie pozwolą oczywiście) Aha zacząłem tak robić przy 0,68 i na razie działa perfekcyjnie bo jestem stratny tylko i wyłącznie prowizję od jednej transakcji a to jest pikuś przy kursie 0,30 i zakupach jakie planuję !!!
  • Re: vedia Autor: ~się pytam [79.187.15.*]
    Dnia 2012-06-11 o godz. 12:45 ~odpowiadam napisał(a):
    > Między innymi ja, a dlaczego? Dziś o 10:27:37 kupiłem
    > 4691szt. po 0,50 a 20min później ten sam pakiet 4691szt
    > wystawiłem na sprzedaż też po 0,50. Spytasz po co, ano po
    > to żeby uwalić kurs jak jest okazja bo tak naprawdę chcę
    > kupić po 0,30gr! Nie wierzysz to zobacz historię
    > dzisiejszych transakcji - tak samo zrobię z 0,49gr (jak
    > łosie pozwolą oczywiście) Aha zacząłem tak robić przy 0,68
    > i na razie działa perfekcyjnie bo jestem stratny tylko i
    > wyłącznie prowizję od jednej transakcji a to jest pikuś
    > przy kursie 0,30 i zakupach jakie planuję !!!
    A lile zamierzasz kupić tych akcji po te 0,30 i do ilu wytrzymasz

• Re: vedia Autor: ~odpowiadam [79.191.41.*]
    Dnia 2012-06-11 o godz. 13:10 ~się pytam napisał(a):
    > Dnia 2012-06-11 o godz. 12:45 ~odpowiadam napisał(a):
    > > Między innymi ja, a dlaczego? Dziś o 10:27:37
    > kupiłem
    > 4691szt. po 0,50 a 20min później ten sam
    > pakiet 4691szt
    > wystawiłem na sprzedaż też po 0,50.
    > Spytasz po co, ano po
    > to żeby uwalić kurs jak jest
    > okazja bo tak naprawdę chcę
    > kupić po 0,30gr! Nie
    > wierzysz to zobacz historię
    > dzisiejszych
    > transakcji - tak samo zrobię z 0,49gr (jak
    > łosie
    > pozwolą oczywiście) Aha zacząłem tak robić przy 0,68
    > > i na razie działa perfekcyjnie bo jestem stratny
    > tylko i
    > wyłącznie prowizję od jednej transakcji a
    > to jest pikuś
    > przy kursie 0,30 i zakupach jakie
    > planuję !!!
    A lile zamierzasz kupić tych akcji po te 0,30 i
    > do ilu wytrzymasz

Chciałbym tak co najmniej ze 300k tak jak brałem w zeszłym roku po 0,3x (100% zysku pewne do końca roku) Ludzie są beznadziejnie głupi i wywalają czytając wpisy takich mistrzów spekulacji jak gallendor czy konjo... ale z drugiej strony właśnie dzięki ich głupocie ktoś może zarobić te 100% w kilka miesięcy. Vedia jest swietną firmą do robienia łatwej kasy i właśnie zatacza kolejne kółko, ale docelowy kierunek jest tylko jeden!
  • Re: vedia Autor: ~się pytam [79.187.15.*]
    dzięki za szczerość ja mam średnią po 0,78 poczekam
  • Re: vedia Autor: endriu prawdziwy [79.186.222.*]
    odpowiem... ustaw tak z 20k po 50gr
  • Re: vedia Autor: ~odpowiem [79.191.30.*]
    Dnia 2012-06-11 o godz. 13:45 endriu prawdziwy napisał(a):
    > odpowiem... ustaw tak z 20k po 50gr

No i co endriu, kiepsko coś wyszło, nie? 50k stało 2godz na 0,51 i prawie nikt nie liznął nawet (może poza członkiem zarządu, który dzisiaj pewnie znowu dokupił pare kilo). Dlatego znowu będę uwalał kurs aż tak na 0,10 chociaż miało by to trwać i rok, bo akcjonarjat na tej dobrej spółce to żenuuuua i nawet oldboy z ekipą niewiele mogą (no chyba że planują kupić właśnie po 0,10? tylko wtedy ja na to nie pozwolę! :)
  • Re: vedia Autor: ~GREEG [83.30.164.*]
    A ja nie pozwole na 10 pasożycie
  • Re: vedia Autor: ~uwalacz [31.60.229.*]
    Dnia 2012-06-16 o godz. 08:37 ~GREEG napisał(a):
    > A ja nie pozwole na 10 pasożycie
    No chłopaki lepiej zassijcie to co po prawej, bo dziś wam pokażę kolejną lekcję w uwalaniu kursu pakiecikami żędu kilku kilo :) początek tuż przed otwarciem...
  • Re: vedia Autor: endriu prawdziwy [83.11.104.*]
    Dnia 2012-06-15 o godz. 20:08 ~odpowiem napisał(a):
    > Dnia 2012-06-11 o godz. 13:45 endriu prawdziwy napisał(a):
    > > odpowiem... ustaw tak z 20k po 50gr

No i co
    > endriu, kiepsko coś wyszło, nie? 50k stało 2godz na 0,51 i
    > prawie nikt nie liznął nawet (może poza członkiem zarządu,
    > który dzisiaj pewnie znowu dokupił pare kilo). Dlatego
    > znowu będę uwalał kurs aż tak na 0,10 chociaż miało by to
    > trwać i rok, bo akcjonarjat na tej dobrej spółce to
    > żenuuuua i nawet oldboy z ekipą niewiele mogą (no chyba że
    > planują kupić właśnie po 0,10? tylko wtedy ja na to nie
    > pozwolę! :)

...

EP:-)))

PS
    Rozbawiłeś mnie... zachowujesz się Franek Dolas z jak rozpętałem II wojnę św.
    Rozumiem, że serenity, szar, psw itd i 90% z NC to ty załatwiłeś.

Trendowi nie trzeba pomagać - jak się odwróci to ...
  • Re: vedia Autor: ~uwalacz [79.191.28.*]

...

EP:-)))
    > PS
    Rozbawiłeś mnie... zachowujesz się Franek Dolas z jak
    > rozpętałem II wojnę św.
    Rozumiem, że serenity, szar, psw
    > itd i 90% z NC to ty załatwiłeś.

Trendowi nie trzeba
    > pomagać - jak się odwróci to ...

No i jak tam Endriu podobają się zlecenia od 13:25-14:02 po 0,51? A może masz ochotę na 0,48? Jesteście cienkie bolki i tyle w tym temacie, a ja zrobię z kursem to co będę chcał i jak zechcę kupić vedię po 0,10 to kupię bo wy nawet nie jesteście w stanie utrzymać wzrostów 2% dłużej jak kilka godzin, ja zaś uwalam już od 0,68 i jak narazie nieźle mi idzie, prawda? :P
  • Re: vedia Autor: ~LOP [77.255.141.*]

VEDIA SA Raport roczny skonsolidowany 2011 r.

4.2. Przewidywana sytuacja finansowa.
    W 2012 roku wartość sprzedaży realizowana przez VEDIA SA i jej spółki zależne będzie
    dynamicznie wzrastała, już w pierwszym kwartale 2012 roku wartość sprzedaży przewyższa
    30% wartości sprzedaży w roku 2011.
    Zarząd Emitenta oczekuje bardzo istotnego wzrostu sprzedaży realizowanego przez spółkę
    NEW DRAGON ELECTRONIC LIMITED dzięki dotychczasowym i nowym kontraktom
    handlowym. Spółka prowadzi rozmowy z klientami, dla których będzie przygotowywała
    produkty elektroniki użytkowej. Emitent szacuje, ze rentowność sprzedaży będzie
    systematycznie wzrastała. VEDIA szacuje, że wartość sprzedaży przez tę spółkę będzie
    głównym źródłem przychodów Grupy Kapitałowej VEDIA SA.

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/EBI/info/393092,vedia_sa_raport_roczny_skonsolidowany_2011_r.
  • Re: vedia Autor: ~DAW CH [89.70.147.*]
    Czyli tak jak stawiałem, raport roczny ogólnie gorszy od tego co wynikało z raportów kwartalnych... ale tego akurat można było się spodziewać skoro kurs spadał i spadał. Dobrze ze przynajmniej to jest już z głowy :) mam nadzieję że niedługo zaczną się infa o licznikach, ponoć do końca pierwszego półrocza mieli dostać pierwszą transzę dofinansowania :)
  • Re: vedia Autor: ~GREEG [83.29.111.*]
    Przez takich jak ty ta spółka zawsze będzie śmierdzieć groszem. Jak teraz zejdzie a 30 to juz pozamiatane jeszcze ten NDEL ..
  • Re: vedia Autor: ~RARE [37.225.34.*]
    Obroty są tak mizerne że namówie babcię , jak dostanie emeryturę to ruszy to gówno
  • Re: vedia Autor: ~10 zeta [195.116.183.*]
    spoko.jest pilnowanie i łykanie-hej
  • Re: vedia Autor: ~rare [89.167.9.*]
    Ale dziwne nikt dzisiaj nic nie napisał o tym gównie .
  • Re: vedia Autor: ~re [193.239.37.*]
    Dnia 2012-06-19 o godz. 19:47 ~rare napisał(a):
    > Ale dziwne nikt dzisiaj nic nie napisał o tym gównie .
    Widocznie tylko ty byłeś w kiblu -swoją drogą interesować się "gównem" jak to piszesz-dziwne??
  • Re: vedia Autor: ~zetor [77.222.255.*]
    swoja droga to wprowadzenie Dragona coś im nie idzie pewnie znów bedzie opóźnienie.
    Giełda mimo przychylności dla spółki to jednak teraz tak łątwo nie dopuszcza do obrotu
  • co to k..a jest! rynek rośnie a Vedia jak spadała, tak spada Autor: ~glina [46.204.104.*]
    ktoś wie co tam się dzieje? Ktoś jest zalewarowany pod te akcje?
  • Re: co to k..a jest! rynek rośnie a Vedia jak spadała, tak spada Autor: ~DAW CH [89.70.147.*]
    Ja tez jestem w szoku, nawet informacje o zakupie akcji przez członków zarządu nie ruszyły kursu, dzisiaj przynajmniej obroty są przyzwoite ale widać że ktoś sprzedaje i sprzedaje... Mam nadzieję że jak zapowiadano w czerwcu pojawi się info dotyczące centrum badawczego i vedia otrzyma pierwszą transzę dofinansowania :), na PSW też kurs spadał i spadał i nagle dzisiaj prawie +30%, mam nadzieję że tu też w końcu przyjdzie info, które przechyli szalę :)
  • Re: co to k..a jest! rynek rośnie a Vedia jak spadała, tak spada Autor: ~Mac [89.69.136.*]
    Tu nie ma przyjść info tylko kupujący
  • Re: vedia Autor: ~GALLENDOR [78.8.51.*]
    Oby tak dalej animator kogo ty chcesz zrobić w bambuko sam od siebie kupujesz kierunek znany
    Następny przystanek 40gr potem 30gr 15gr i cena nominalna 10gr
  • Re: vedia Autor: ~uwalacz [79.191.34.*]
    Ten spadek na koniec to moja zasługa. Robię tak już od 0,68 i nikt naprawdę nikt nie potrafi mi stanąć na przeszkodzie nawet sam zarząd wraz zekipą oldboya. Firma naprawdę jest bardzo dobra i dlatego postanowiłem ją kupić ale po 0,10 a wtedy bez problemu zarobię min. 500% a najlepsze jest to że to co robię czyli delikatnie mówiąc uwalam kurs kiedy pojawia się dobre info nie jest zabronione :) Zdziwili byście się jak małym nakładem finansowym można w ten sposób ustawić sobie pożadany kurs zakupu.. hej, czekam na kolejne świetne info a wtedy mały pakiecik na koniec sesji i kończymy na czerwono a następnego dna wszyscy ci którzy dali się ubrać będą wywalać z minimalną stratą na wyścigi, a potem znowu mała stagnacja, następnie dobre info i moja kolej dzialania i tak powolutku od 0,68------------>0,10 :))))
  • Re: vedia Autor: endriu prawdziwy [213.25.18.*]
    ...powtórz ... !!!
    ...bo widzę, że lubisz się powtarzać :-))

EP

PS
    Wystraszony akcjonariat , że aż hej !-))
    Czekam na 30gr,20,10 ...
  • Re: vedia Autor: ~rare [89.167.9.*]
    Przepraszam wyżej pisałem o Vedii jako o gównie , to nieprawda to łajno . Mam to trzy lata , wyniki w porównaniu z tamtym okresem wielokrotnie lepsze , a kurs wielokrotnie gorszy. Jak tu sie nie wk...wiać , jak nikt nic nie robi aby było lepiej .Nie czujecie się molestowani przez tą kur..ską firmę i jej zarząd . Dobre informacje były i są po to by nam wepchnąć to ścierwo . Oni mają czas , zejdziemy do 10 groszy zrobią podbitkę zarobią 500% , a my nadal w kiblu ( a przynajmniej ja )
  • Re: vedia Autor: ~RARE [31.62.145.*]
    Pogrążamy się w tym gównie juz po uszy ............jeszcze nigdy tak się nie czułem
    ...w kupie cieplej

PZDR akcjonariat

EP
  • Re: vedia Autor: ~RARE [89.167.9.*]
    Trzymajmy się kupy , kupy nikt nie ruszy . Przesyłam super śmierdzące pozdrowienia..........
    dziwne, że gó.no po 50gr jest be, a po 30gr cacy... prima będzie od 1,50,- .
    .. wtedy większość chętnie nazwie się ka.owcami.

EP

PS
    Dziś pierwszy dzień lata :-))
  • Re: vedia Autor: ~RARE [89.167.9.*]
    Jak Vedia wzrośnie do 1,50 to nazwę się żukiem gównojadem
    http://makrodrogi.blogspot.com/2010/08/gownojad-pospolity.html
[x]
VEDIA 0,00% 0,04 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać