trend jest tu jeden od początku - spadkowy. ludzie sprzedają sobie nawzajem na coraz niższych poziomach. ktoś kupuje, trochę potrzyma, widzi że spada dalej to też wywala tnąc straty. kupuje następny i robi to samo. dzięki temu kurs pikuje w dół. w mojej ocenie to nawet 10 gr, o których ktos tu pisze nie jest żadnym poziomem zmiany trendu. trend może odwrócić się w każdej chwili ale wcale nie musi - równie dobrze kurs może dalej spadać do 0,01 zł. można sobie pomyśleć - 0,40 - cena atrakcyjna...ale dlaczego za 2 miesiące ma tu nie być 0,20 ? za 4 miesiące 0.10 ?
wniosek?
nie ma co tykać tego ścierwa dopóki trend jednoznacznie sie nie zmieni i tego sie trzymam. jak się trend odwróci - dokupię.
pozdr
Mam podobne zdanie co do trendu i spadków. Myślę jednak, że spadki niebawem zatrzymają się - może już w czerwcu dno będzie ubite i trend zacznie się zmieniać....obroty w piątek były wyraźnie wyższe, zobaczymy jak będzie w tym tyg...gdyby były podobne, może od lipca trend się zmieni. Kto kupuje teraz wiele nie ryzykuje.
A po co kupować taką spółkę przynoszacą straty...Na dodatek wybrani co obejmowali to po 10 groszy i tak mają 4-krotny zysk...Tu niestety nie ma żadnych fundamentów -kurs Tielani podzieli wkrótce los Viaguary i innych pereł rynku NC - będzie2- 3 grochy za papier..
To było naciągane ale teraz z takiego poziomu powolny wzrost nie będzie szokiem. Jeżeli znajdą więcej rynków zbytu, to wiadomo jaki kierunek obierze kurs. Jak na razie jest spowolnienie gospodarcze, wątpliwości inwestorów itp. takie etapy są przejściowe, zatem czekamy na lepsze czasy i zmianę trendu.
Spółka sukcesywnie się rozwija. Zwiększyła obroty o ponad 20% w stosunku do 2010 roku i wygenerowała zysk netto. Wiele śmieci z NC niestety ciągle jedzie na stratach. Nic tylko brać w takiej cenie tę perłę!
Dnia 2012-06-12 o godz. 12:08 ~Rysiek napisał(a):
> Spółka sukcesywnie się rozwija. Zwiększyła obroty o ponad
> 20% w stosunku do 2010 roku i wygenerowała zysk netto.
> Wiele śmieci z NC niestety ciągle jedzie na stratach. Nic
> tylko brać w takiej cenie tę perłę!