zapraszam do lektury oficjalnej informacji prasowej dot. wprowadzenia na rynek tabletów myTAB przez myPhone - spółkę z Grupy Kapitałowej TelForceOne:
http://old.telforceone.pl/Dlainwestorów/Stronagłówna/Aktualności/tabid/356/TabId/356/newsid/404/Default.aspx
Korzystając z okazji chciałbym poinformować, iż od dnia 2 czerwca br. reprezentuję zarząd spółki TelForceOne w zakresie relacji inwestorskich. W związku z tym proszę o kierowanie bezpośrednio do mnie wszelkich pytań dot. działalności spółki. Jednocześnie w imieniu Zarządu TelForceOne dziękuję pani Joannie Siedlaczek za dotychczasowe pełnienie tej funkcji.
Pozdrawiam serdecznie,
w imieniu TelForceOne S.A.
Paweł Płócienniczak
Niech Nam Akcjonariuszom Pan Pawel wytlumaczy, co sie dzieje z kursem tej spolki, bo takiego zeszmacenia co do ceny dawno nie widzielismy na bananowej GPW...?
Tak zeszmaccie to scierwo do konca, -20% prosze, a jak wejdzie to -30%, naprawde mi odbilo, ze postawilem na tych nieudolnych durni, walnijcie sie tym tabletem w lep jeden z drugim..zalosne!!!!
Odpowiem Ci za Pana Pawła:
Rok temu akcje kosztowały 7 zł, dziś kosztują 1,40 zł. Czy zatem jest sens teraz kupować??? Nieeeee, to bez sensu. Zaczekaj aż znowu będą po 7:)
tablety pojawiły się i według mnie powinno to"złapać" trochę wolumen sprzedaży. Po pierwsze słyną z dobrego stosunku ceny do jakości, a po drugie po prostu są dobre (sam jestem uzytkownikiem takiej zabawki od 2 tygodni). Tylko jak tutaj pokazac przeciętnemu kowalskiemu, który slysząc tablet ma przed oczami jedynie Galaxy i iPada, że myTab również jest ciekawą alternatywą...?
akurat w tym zakresie zarząd się wypowiadał i żadnego skupu nie planuje. Tak na marginesie to zejdź na ziemie. Kurs jest taki jakie są wyniki i polityka informacyjna spółki - czyli całkowite dno. Kto śledzi branżę szybciej dowie ze specjalistycznych portali się o jakiś nowościach, o projektach które zostały wdrożone (choć wcześniej były zawieszone) niż ze strony samej spółki.
Zarząd wynagradza siebie emisjami akcji za dobre zarządzenie, a jak to jest dobre zarządzenie, wystarczy prześledzić wyniki i szumne zapowiedzi. O rozmowach z jednym z trzech dużych operatorów słyszę od momentu startu myphona, a efektów brak. Podobnie jak w wielu innych tematach po za słuchaniem o ograniczonym rozwoju nic, zero.
Mam w związku z tym pytanie do reprezentanta zarządu - w jaki sposób chce wynagrodzić cierpliwość akcjonariuszy, którzy skuszeni ambitnymi planami kupili akcje kilka lata temu? Wy o siebie potraficie zadbać, a może nas akcjonariuszy w jakiś sposób byście wsparli?
"Możliwy jedynie odbiór osobisty na punktach w całej Polsce!!!"???
http://allegro.pl/tablet-mytab-7-nowosc-polecam-teletorium-i2600464915.html
Rozumiem argument pt. aktywizacja sieci Teletorium, ale dlaczego nie można zamówić sprzętu w internecie z dostawą do domu? Przecież dzisiejsza młodzież to lenie ;) i czy będzie się takiemu chciało ruszyć 4 litery, a nawet jechać do innego miasta, bo przecież punkty nie są we wszystkich większych miastach w Polsce?
Chyba dlatego weszli w układ z jeronimo martins i sprzedają tablety w biedronkach, swoją drogą nie trafiłem jeszcze na półce żadnego, chyba już wyszły.
Popełniasz błąd próbują zrozumieć postępowanie spółki, to jak za przeproszeniem próba dogłębnego zrozumienia kobiety - po prostu się nie da. Powtórzę i dodam to co już pisałem wcześniej:
1. spółka już sprzedaje tablety choć nie informuje o tym oficjalnie;
2. mysafe również uruchomili wcześniej, a potem coś tam sobie napisali;
3. Pojawiły się jakieś nowe smartfony i tylko czujność forumowicz poskutkowała jakimś tekstem ze strony spółki;
4. Z operatorami tak sobie gadają od dobrych 3 lat itd. i pewnie będą rozmawiać przez następne 3.
Za przeproszeniem czego oczekujesz? Cały zarząd ma w szerokim poważaniu inwestorów i zwisa im i powiewa nasza opinia. Osoby zarządzające mają się świetnie, będą dyskontować program motywacyjny za świetne zarządzenia z lat poprzednich, spółka rozwija się organicznie i w ogóle czego my tu chcemy?
Proponuję mimo wszystko zachować czujność na tych poziomach, wg mnie jesteśmy bardzo blisko odbicia.
To musiałby być super tablety o super możliwościach i z super reklamą. Wtedy istniałaby szansa na sukces rynkowy a przy takich specyfikacjach to będą mogły się równać z innymi tanimi chińczykami obecnymi na rynku od pewnego czasu.
Niestety ale odpowiedzialni za reklamę wykazują kompletny brak planu wejścia przebojem na rynek. Skutkuje to tym, że zainteresowanie nowymi produktami jest praktycznie zerowe. Obserwuję od tygodnia na allegro zainteresowanie mySafem i pomimo średnio 10 otwartych aukcji nie zauważyłem by sprzedało się choć jedno urządzenie. A teraz HIT pan zapytany w teletorium nie wie kiedy wejdą one do sprzedaży i nie był w stanie odpowiedzieć na podstawowe pytania odnośnie ich funkcjonowania.
Czekamy na pierwsze recenzje myTabów jestem ciekawy na ile sprawne jest to urządzenie i czy nie zniechęci ludzi do korzystania z androida oferując niby dużo jednak w znajomym chińskim wydaniu.
pewnie coś wkrótce wypuszczą. teraz była cisza odnosnie nowych produktów, bo zdecydowanie skupili sie na budowie dystrybucji dla dotychczasowych produktow - m. in my Tab był w Biedronce przed świętami w grudniu