Mnie martwi że te pakiety przewalają mniej więcej w jednym przedziale cenowym . Tyle tego przeszło że już dawno powinien się ktoś ujawnić . Dziwię się funduszom ze jeszcze nie mają akcji impela . Impel płaci dywidendy co roku i to całkiem niezłe a fundusze bawią się w firmy budowlane które nie dość że ostatnio dywidend nie płacą to w dodatku inwestorzy potężnie tam tracą z funduszami na czele .
Nie wiedzieć czemu ale impel bardzo dobrze zachowuje się przy słabych a nawet mocno czerwonych sesjach szerokiego indeksu natomiast ma problemy by ruszyć zielonym torem gdy na giełdzie jest dobra sesja . Sądzę jednak że z tego mielenia coś będzie dla nas pozytywnego. Ja trzymam a Wy ?
Pierwszego pażdziernika wypłata dywidendy . Ciekawe co to z tego będzie . Obrotu brak . Niedługo kończy się pierwsze półrocze i zobaczymy jakie wyniki nam spółka przedstawi a może wreszcie ruszą te zapowiadane akwizycje albo inne ekspansje :)
Coraz pewniej te 27 zeta się pojawia . Pokuszę się o prognozę : Moim zdaniem impel będzie chodził pod koniec wakacji no może w połowie września po 34 zeta . Kto da więcej ,kto da mniej ? Taka zabawa zobaczymy kto ma rację ,zapraszam do prognozowania :)
Co ciekawe utrzymaliśmy na dziennym maksie do końca sesji i to na niezłym wolumenie 27.90 zeta . Wreszcie impel zaczął się zachowywać tak jak rynek na wzrostowych sesjach rośnie ,na spadkowych może także..... rosnąć nie mam nic przeciwko temu :)