• Ubezpieczenie samochodu-jak to zrobić bez nerwów. Autor: ~kuba [195.69.82.*]
    W tym miesiącu muszę wykupić ubezpieczenie na swój samochód. Od kilku dni "siedzę" w internecie i czytam opinie o różnych ubezpieczycielach. Aż włos się jeży na głowie jak czytam komentarze,wypowiedzi,opinie ubezpieczonych i mających to nieszczęście skorzystania z odszkodowania. Jeden wspólny głos to złodzieje oszuści,naciągacze,cwaniacy.... .
    Powiedzcie , któremu ubezpieczycielowi możne choć trochę zaufać i tam ubezpieczyć samochód ?
  • Re: Ubezpieczenie samochodu-jak to zrobić bez nerwów. Autor: ~uhh [193.0.242.*]
    to zależy czy chcesz oc czy ac i oc ;]. Jak samo oc to najtańszy a jak ac to najdroższy ;]
  • Re: Ubezpieczenie samochodu-jak to zrobić bez nerwów. Autor: ~jurek [195.69.82.*]
    Tylko gorzej będzie jak już wszyscy sobie wykupimy to najtańsze OC w tym najbardziej podłym TU. A z OC korzystamy wcale nie rzadziej niż z AC.
  • Re: Ubezpieczenie samochodu-jak to zrobić bez nerwów. Autor: ~Supper [89.76.150.*]
    Nie no, lepiej jednak z AC. Spróbuj Generali. Marka sprawdzona, oni mieli dobre AC, tam były np. autoszyby czy ubezp. bagażu za złotówkę. W ogóle najlepiej to też assistance od razu przy okazji wziąć jeśli dużo będziesz jeździł po świecie.
  • Re: Ubezpieczenie samochodu-jak to zrobić bez nerwów. Autor: ~kuba [195.69.82.*]
    Tak,oczywiście cały pakiet. Byłem ubezpieczony w PZU .Gradobicie bardzo zniszczyło mi blacharkę . muszę powiedzieć , że absolutnie żadnych problemów z odszkodowaniem nie było / ponad 13,0 tys. zł/. Ale w tym roku zażyczyli sobie o 700zł więcej za ubezpieczenie i dlatego myślę o zmianie ubezpieczyciela. Do tej pory nigdy nie czytałem opinii w internecie - wybierałem TU w "ciemno" , aż tu nagle zachciało mi się poczytać opinie o ubezpieczycielach i niestety włos na głowie mi się zjeżył.