• Perełeczka!!!!!! Autor: ~as [188.33.230.*]

PBS Bank w gronie najlepszych przedsiębiorstw w kraju.

Podkarpacki Bank Spółdzielczy z siedzibą w Sanoku został zaliczony do grona najlepszych przedsiębiorstw w kraju, spełniających standardy Unii Europejskiej. Nagrodę przyznano na podstawie oceny Kapituły Gospodarczej w oparciu o dotychczasowe osiągnięcia Banku.

Plebiscyt Euro-Partner organizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Gospodarki, Wicepremiera Waldemara Pawlaka, Wojewody Podkarpackiego Małgorzaty Chomycz, Marszałka Województwa Podkarpackiego Mirosława Karapyty oraz TVP Rzeszów, Polskiego Radia Rzeszów oraz regionalnych wydawnictw prasowych z terenu województwa podkarpackiego.

• Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~zoska... [77.113.149.*]
    ale perełeczka, wczoraj rosła to perełeczka, jak spada to hujowa firma... Skoro perełeczka czego nie rośnie ....,
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~do zoski [37.209.139.*]
    jak może rosnąć jak leszczyk ma 0.04 zysku i sprzedaje zaniżając kurs
    jeszcze napisze "wywaliłem",
    ten bohater nie wie, że wywalił perełke
    myślę, że takich już jest coraz mniej i powinno być dobrze
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~wiertło [95.108.67.*]
    ~do zoski nie martwa się odkupię od was po 0,4 a może niżej
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~fgh [77.115.178.*]
    zarobiłeś gdzieś w granicach 800 zł - belka. Poszalejesz. Może pakiet kontrolny przejmiesz?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~wiertło [95.108.67.*]
    ~fgh- a uważasz że to mało przy tych obrotach jakie są .
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~Wiertara [79.186.57.*]
    To chyba ty mi sypnąłeś po .049; najpierw 2500, potem 14990, potem 2500 i po dłuższej przerwie 30 zerując poziom 0.49 w arkuszu na K :-)
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~railer [89.77.115.*]
    perla wsrod spadkow ;)
    no ale przeciez sie odbije, nie ma co sie martwic, c'nie?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~zoska... [95.40.149.*]
    czego spekulantów nie ma na tej firmie teraz jak kasa mi potrzebna, niech rosnie, a nie spada.
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~Mentor [83.28.76.*]
    Pajace na tych poziomach sprzedają, ale już ich coraz mniej !!
    to czy pajac ten co sprzeda czy ten co przetrzyma to zweryfikuje przyszlosc.
    tak mniej wiecej od lutego slychac, ze co to za pajace sprzedawali "tak tanio" po 65gr, potem 63gr, potem 55gr itp, a teraz wiekszosc marzy, aby chociaz opor na 50gr przebic.
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~pako [109.196.122.*]
    Generalnie jest tak - paru skurwysynów i cwaniaków chce tu ludzi wydymać z akcji i straszą - 10% 30 tys akcji cha cha cha dobre. Panowie możecie spuścić do 20 gr i my i tak nie oddamy tych akcji - życzę wytrwałości
    bardzo mozliwe, ze jest jak mowisz drogi pako, ale czy w takim razie, skoro to takie cwane bestie to dlaczego nie zrobily konkretnej jazdy bez lipy jak na spolkach pana P? W tym czasie co pbs spadl od lutego o okolo 45% to owe spolki pana P zdazyly 2-3x tyle urosnac i spasc robiac po 2-3 kolka. jeszcze z taka plynnoscia jak tutaj to powinno o wiele latwiej pojsc.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.160.28.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~as [188.33.134.*]
    po grosiku, po dwa grosze, po cichutku proszę proszę.
    w-g książki, w myśl zasady:"tisze idiesz, dalsze zajdiosz"
    bez pośpiechu Panowie bez pośpiechu.
    może lepiej się pospieszyć. prawa strona coraz krótsza.
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: dzejkob [62.87.254.*]
    bylem tu jak bylo 32grosze:) i bede jak bedzie zlotowka:)
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~notpak [87.207.168.*]
    chyba złotówkę będzie warty cały pakiet Twoich akcji :P
    panie dzejkob to już niedługo.
    trzymaj się
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~pikuś [109.196.122.*]
    Niestety też bym chciał aby szło do góry ale wszystko wskazuje na to, że to znowu bank wyciągnął do góry bo zauważcie koniec miesiąca - na końcu czerwca też było w ostatni dzień ciągnięcie do góry sprawdźcie. Czyli mi przynajmniej wychodzi na to, że od jutra marazm i znowu brak chętnych do zakupu, przynajmniej do końca sierpnia, choć mam akcje i naprawdę chciałbym aby rosło.
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: dzejkob [37.209.137.*]
    spada - niedobrze.
    rosnie - tez niedobrze....

uwielbiam nasz naród, oplują wszystko:)

a płaczcie dalej. jeszcze bedzie czas...;)
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~pikuś [109.196.122.*]
    dzejkop ty chyba głupi jesteś czy co? Kto płacze? Przecież napisałem, że chciałbym aby rosło bo mam akcje tylko dzielę się swoimi obserwacjami - sprawdź sam - ostatni dzień czerwca i tyle w temacie
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~notpak [87.207.168.*]
    ja tez mam akcje i chce aby spadalo. Dzieki temu zawsze jestem szczesliwy bo kurs ciagle spada.
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~fred [213.134.163.*]
    czemu nikt nie zbiera tych perełeczek ?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~fgh [94.141.150.*]
    No to perła Podkarpacia przez kolejny miesiąc się pokisi...
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~redbull [87.54.48.*]
    A niech się kisi nawet i kwartał, pół roku albo i rok. Ja mam pakiet i nie oddam poniżej 2 pln!!! Skoro PBS jest tak zaangażowany w udziały w tej spółce to nie po to żeby na tym stracić. Poza tym te ostatnie transakcje pakietowe też troche dają do myślenia... Wg. mnie nadal powoli odbierają od niecierpliwych albo już poprostu zmęczonych sytuacją na tej spółce ale jak to mówią - nie wszyscy będą bogaczami, tylko cierpliwi zostaną nagrodzeni.
    Rada dla innych - nie sprzedawajcie akcji po tych cenach bo to jest zbrodnia w biały dzień. Jak nie będziecie oddawać to prędzej ruszy na północ!!!
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~fred [213.134.163.*]
    uwierz te pakiety nie dają nic do myślenia ,przynajmniej takiego jak u ciebie że niby kurs szybko wzrośnie ,nie takie pakiety tu latały i nie po takich cenach w ciągu ostatnich 2 lat ,a kurs lot ma tylko pikujący w dół ,pakiety mogą tylko świadczyć o tym że ktoś blisko związany z GA się zniecierpliwił brakiem obiecanego ruchu kursu w górę i postanowił się wycofać ,więc trzeba mu zgodnie z umową oddać ,ale oddać nie po obecnym kursie ale umówionym aby nie był stratny. Takie transakcje to nie rzadkość.bank nie interesu ani ściągać resztę akcji z rynku ma większość , ani nie obecnie pomysłu co dalej .Pchać kurs wyżej można albo pod przejęcie albo emisję .Pierwsze raczej nierealne ,drugie sensowne bo to da im kasę na rozpierdzielenie na kolejne 2 -3 lata ,ale kto kupi nową emisję ?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~Mentor [83.24.61.*]
    pomalutku w góre i ogień...
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~pb [188.33.244.*]
    jesień nasza?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~zz [89.69.50.*]
    na wykresie ładnie wyglada ,obroty tez wzrosły aby przejsc 53 bo tu wiekszosc odda myslac ze to tylko chwilowe a tu dalej wzrost , nie ,zobaczymy to tez musi kiedys ruszyc
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~kk [37.209.130.*]
    może nam się utworzy spodek!?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~~123 [89.206.41.*]
    latający?
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~do 123 [151.248.33.*]
    pomarzyć zawsze można he he
    Raport
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2012-08/Sprawozdanie_Zarzadu_z_dzialalnosci-I_polrocze_2012r._201208310000217243.pdf
    a ty czego sie spodziewałes ,kazdy wiedział ze bedzie strata teraz wszystko w rekach prowadzacego wykres jest ładny ,wiem koniec miesiaca ale moze byc inaczej,zobaczymy
  • BS - to będzie hit, cierpliwości Autor: ~as [31.175.130.*]
    Źródło: Wojciech Boczoń - Bankier.pl

Bankom rośnie poważny konkurent

Banki spółdzielcze usiłują zerwać z wizerunkiem instytucji dla klientów małych miasteczek i rolników. Inwestują w nowoczesną bankowość elektroniczną i aktywnie udzielają się na portalach społecznościowych. Bankom komercyjnym rośnie poważny konkurent.

Image licensed by Ingram Image

Już dwa banki spółdzielcze wdrożyły dla swoich klientów aplikacje mobilne na telefony komórkowe. W marcu taki produkt udostępnił swoim klientom niewielki Bank Spółdzielczy we Wschowie, w sierpniu ESBANK Bank Spółdzielczy. Można powiedzieć: tylko dwa banki. Tylko że w tym samym czasie bankowość mobilna nadal nie jest standardem nawet w bankach komercyjnych działających na ogólnopolską skalę.

» Dwie kolejne firmy udają banki?

To jaskółki nowego otwarcia spółdzielców. BS-y chcą zerwać z dotychczasowym wizerunkiem i sięgają po nowych klientów. To z myślą o nich inwestują w systemy bankowości elektronicznej, wdrażają bankowość mobilną, inwestują w nowoczesne karty zbliżeniowe. W Wielkopolskim Banku Spółdzielczym można nawet założyć konto przez internet. Zresztą sam bank działa już pod marką, która w żaden sposób nie kojarzy się z bankiem spółdzielczym. Jest internetowym neoBankiem o ogólnopolskim zasięgu.

Na Wyspach już się zbuntowali

Czy banki spółdzielcze są w stanie zagrozić pozycji banków komercyjnych? Na pierwszy rzut oka może wydawać się to niedorzeczne. Warto jednak spojrzeć na rynek brytyjski, gdzie rośnie liczba osób rezygnujących z usług wielkich banków i przenoszących się do instytucji działających lokalnie. Klienci są rozczarowani jakością obsługi w czterech głównych bankach, które zdominowały rynek - HSBC, Barclays, RBoS i Lloyds. Zjawisko przybrało na sile na początku lipca, gdy ujawniono nadużycia w Barclays Banku, a dodatkowo doszło do awarii bankomatów w sieci RBS. Klienci trzech dużych banków przez tydzień nie mieli dostępu do gotówki.

Polski rynek jest co prawda inny, ale już teraz widać zachodzące procesy konsolidacyjne. Hiszpański Santander, który działa w Polsce pod marką Santander Consumer Bank przejął już AIG Bank Polska, BZWBK i Kredyt Bank. Niewykluczone, że kiedyś połączy wszystkie biznesy pod jedną marką. BRE Bank chce połączyć swoje trzy marki w jedną – mBank. PKO BP myśli o przejęciu Pocztowego, a Raiffeisen wchłania Polbank. Z obsługi klienta detalicznego wycofują się mniejsze banki, jak HSBC czy DnB Nord, a takie, jak Citi czy Nordea ograniczają skalę działalności. Za kilka lat polski rynek może zostać zdominowany przez cztery duże grupy kapitałowe, które zaczną dyktować warunki drobnicy. Tak jak jest teraz na Wyspach.

Spółdzielcy mają atuty

» Firmy bankrutują, tysiące ludzi na bruku

Tymczasem banki spółdzielcze nadal działają na mniejszą skalę, konkurują jakością obsługi i dobrze znają potrzeby lokalnych społeczności. Angażują się w rozwój regionów, w których działają. Jednocześnie próbują otwierać się na nowych klientów i iść z duchem czasu. Coraz więcej banków otwiera swoje profile na popularnych portalach społecznościowych, komunikując swoje działania i wzmacniając świadomość marki. Na dobrą sprawę także produkty dostępne w bankach spółdzielczych są bardzo zbliżone do tych dostępnych w bankach komercyjnych.

Banki spółdzielcze działają w oparciu o polski kapitał, a udział kredytów zagrożonych jest o połowę mniejszy niż w bankach komercyjnych. Warto przy tym zauważyć, że w niektórych bankach uniwersalnych działających na naszym rynku, główne udziały mają instytucje finansowe, których korzenie wywodzą się ze spółdzielczości. To m.in. Rabobank (BGŻ, BGŻOptima), Credit Agricole czy Raiffeisen Bank. Ten ostatni kojarzony jest w Polsce przede wszystkim z zamożnym klientem.

O ile jednak banki spółdzielcze łakomym okiem spoglądają na nowoczesnego wielkomiejskiego klienta, to duże banki komercyjne planują ekspansję na tzw. Polskę powiatową. Mniejsze miejscowości już teraz szturmuje Bank Pocztowy, który wkrótce znajdzie się pod skrzydłami PKO BP, a w tę stronę coraz częściej zerkają także BGŻ czy Credit Agricole.

Wojciech Boczoń,
    analityk Bankier.pl

• Re: BS - to będzie hit, cierpliwości Autor: ~zz [89.69.50.*]
    wyglada jakby ktos chciał wybic powyzej 53
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~kk [151.248.41.*]
    obys miał racje,
    dość juz tego kiszenia
    tez sie dziwie bankowi przeciez przez to co dzieje sie na tej spólce wpływa na opinie o tym banku ,widocznie nie umie zadbac o dobre pr
    jednak to syf menda wywaliła te 60kilo co podnosła na koniec miesiaca pkc zwalajac kurs , niestety ten bank jest nie wart inwestycji i mysle ze klienci nie beda z niego korzystac bo on inwestorów ma w dup---e to klientów musi robic bardziej w konia
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~fred [87.206.189.*]
    już wcześniej pisałem że papier ograny i dajcie sobie z nim spokój
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~sc [31.174.6.*]
    dziś nie będzie rajdu na koniec miesiąca.
    nie dziwię się że mało kto tu inwestuje.
  • Re: Perełeczka!!!!!! Autor: ~sc [31.174.6.*]
    a nie mówiłem.
    Na dwa fixy z nim.
[x]
PBSFINANSE 0,00% 0,83 2026-05-14 15:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.