Plan na najbliższe 2 lata - sternik zgnoi kurs do 2zł wtedy boryszew wykupi reszte akcji za mniej niż by musiał spłacić długów dla impexa więc szansa na wzrost wynosi ???%
Co wy na to - jak się wam podoba plan ?
A może macie jakieś lepsze scenariusze???
Re: obligacje Autor: ~bo to dobry czas [95.40.231.*]
piszesz bzdury.
Pomyśl 2 razy zanim coś napiszesz.
Ja oczekuję jeszcze w tym roku ciekawych informacji o zagranicznych akwizycjach ......, he he, tak, tak - już nie Boryszewa ale Impexmetalu.
Teraz Romek rusza z lewej flanki - Impexmetal rusza do gry.
Kolego "bo to dobry..." możliwe że piszę bzdury, ale jeżeli tak jest to nie wynika to z bezmyślności ale z niewiedzy - spółka nie mówi za wiele o potencjalnych planach, inwestycjach a nawet strategii.
Zalecasz mi myślenie a jednocześnie piszesz bezmózgowy post bez żadnych argumentów gdzie wyrażasz jedynie swoje pragnienia.
Zachęcam do dyskusji, podaj jakieś argumenty dlaczego moja teoria jest błędna a twoja prawdziwa...
Boryszew już się nakupił różnych spółek - teraz je restruktyzuje. Romek wie, że Boryszew już dalej nie może rosnąć w segmencie automotive bo to wiąże się ze sporym ryzykiem - branża motoryzacyjna jest wrażliwa na wahania globalnej koniunktury na świecie. Teraz postawi wszystko na Impexmetal. Mam takie przeczucie, że już niedługo usłyszymy bardzo ciekawe info.
A odnośnie obligacji Boryszewa - nie widzę nic złego w tym, że Impexmetal je kupuje.
Bo jeśli Boryszew będzie miał jakieś kłopoty, to Impexmetal też " popłynie " ....