• EMPERIA Autor: ~PTAKK [46.204.38.*]
    PRZEPRASZAM ALE JESTEM "NOWY" I JESLI MOZNA PROSIC O SWIATELKO W SPRAWIE MAGII CENY EMPERII? CHODZI MI O TO ZE WYCZYTALEM ZE DNIEM DYWIDENDY JEST DOPIERO 30.05 A CENE WSKOCZYLA DZISIAJ.
  • Re: EMPERIA Autor: ~artchi [178.37.169.*]
    W dużym skrócie:
    Na GPW obowiązuje 3dniowy termin rozliczenia transakcji giełdowych: tzn 3 dni transakcje są rozliczane w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych.
    Czyli pomimo, że Dniem prawa do dywidendy jest 30.05. by ją otrzymać trzeba najpóźniej 3 dni robocze (sesje) wcześniej zrealizować zlecenie kupna.
    30 - środa
    29 - wtorek (1)
    28-poniedziałek (2)
    27 niedziela (dzień bez sesji)
    26-sobota (dzień bez sesji)
    25 piątek OSTATNI DZIEŃ ZAKUPÓW AKCJI Z PRAWEM DO DYW. (3)

Odpowiadając na Twoje pytanie:
    Odcięcie nastąpiło dziś, bo dziś kupione akcje nie załapują sie juz na dywidendę - zostaną rozliczone dopiero 31.05 w czwartek czyli po dniu prawa do dywidendy.

Mam nadzieje, że rozjaśniłem, sam jestem początkującym inwestorem, więc jeżeli coś zamieszałem, liczę iż poprawi mnie ktoś z większą wiedzą i doświadczeniem
    pozdrawiam
  • Re: EMPERIA Autor: ~sd [83.28.140.*]
    ... za to co robicie z akcjonariatem , to liczba pozwów do sądu was zaskoczy , gdzie te wiążące oferty na sprzedaż Detalu za min 900 mln złotych ???

Na prawdę , cisną się na usta najgorsze obelgi za taką parszywą manipulację ...
[x]
EMPERIA 0,00% 99,80 2018-05-10 16:49:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.