Nie powiem ile zarobiłem ale powiem ze duzo i powiem czym. Rok temu kupiłem na allegro system fresh i o dziwo to działa bardzo fajnie czym jestem zaskoczony. Najpierw myslałem że nie ogarnę go, ale okazało sie że to fajny system z dobrymi sygnałami
Ja płaciłem rok temu 190 zl a widze ze teraz ma dwie ceny 200 i 279 ale nie wiem dlaczego tak jest. Ciężko napisać coś żeby nie mozna było uznać czegoś za reklame. Ja pisze co kupiłem i co o dziwno sie sprawdziło chociaż brałem pod uwagę że to będzie śmieć. Działa to od roku i na kilku parach u mnie.
W sumie gram od roku. W sierpniu zamknęło mi rachunek czyli zbankrutowalem. W listopadzie zaczlebm od nowa i zrobiłem kilkaset procent stanu początkowego. Dokładnie 1321%. Teraz gram o mniejsze stawki i mniej agresywnie. Satysfacjonuje mnie zysk 15% miesięcznie. Czy to dużo czy mało to juz kwestia własnej interpretacji.dla mnie oki. System to swingtrading. Bardzo bezstresowy w porównaniu z poprzednim, kiedy robiłem 100% w miesiąc ale czasami nie mogłem uznać z otwarta pozycją :P
Jestem Kulczyk,znudziło mi się pomnażanie pieniędzy poprzez zakładanie nowych biznesów,bo stopa zwrotu niska,kupiłem system na allegro na forex przy okazji dawali w gratisie system na lotto i muszę powiedzieć,że idzie świetnie,wrzuciłem miliard na forexa i mam stopę zwrotu 200% miesięcznie,w przyszłym roku planuję wykupić Microsoft,Apple,Facebooka,Boeinga i jeszcze kilka innych firemek,żeby coś z kasą robić,bo już banki pękają w szwach od mojej forexowej kasy i nie chcą nowych kont otwierać :(.
ja powiem tak: Nie lubie klamac,na GPW 8 lat,na forex od 1 roku ,a od 4 miesiecy staram sie zyc z Forexa,system? nie ma takiego systemu ktory da Ci zarobic na 100%,najwazniejsza dla mnie AT,i superwazny oscylator RSI,radze popracowac nad emocjami kiedy je opanujecie bedziecie zarabiac ,gram Daytrading i nigdy nie przesadzam z lewarem,przewaznie jest to od 0.20 lota do 0.50,bardzo rzadko na 1 lota,jak mam jakies nieudane transakcje po prostu robie przerwe na 2,3 godz.zeby ochlonac,bo najgorzej jest odrabiac straty na sile,nie zarabiam jakis duzych pieniedzy ale miesiecznie jest to od 2 do4 tys.zlotych,moze w przyszlosci bedzie wiecej :)jak wspomnialem staram sie zyc z forexa od 4 miesiecy,wiec to krotko ,a zdecydowalem sie na to kiedy 3 miesiace z rzedu wyszedlem na + ZYCZE WSZYSTKIM FINANSOWEJ WOLNOSCI,BEZ SZEFOW I GLUPIEJ PRACY ZA MARNE GROSZE,TERAZ WIEM ZE JESTEM WOLNY
wskaźniki i oscylatory tylko dla potwierdzenia sygnału i tylko pod dywergencje .Reszta aygnalów na osc.i wsk.to archaizm.To tak jakby złodzij obrobił chate a pies zaczal szczekac po tym fakcie.to tyle.
UFF, przeczytalem cala dyskusje, i coz, wtoper wykazujesz duzy potencjal jako dawca, wiec nie lekaj sie wplacic kase i trzepac tysiace. I dorzuce kolejna rade, pozwol rosnac zyskom.
POwodzneia
Plus500 chyba daje cos kolo 70 zl za samo zarejestrowanie sie. Powinno starczyc na otwarcie minimalnej krotkiej pozycji na Facebooka. To byłby niezły plan dla autora.
Chodzi mi o te 75zł za rejestrację. Szkoda,że tylko tyle, a nie na przykład z tysiączek. Póki co nie stać mnie nawet na 500zł, a co dopiero 2000zł na XTB...
Nie płacz ,nie narzekaj -wejdz sobie http://www.livesignals.es zaplać ile chcą i zarabiaj,sam korzystam ponad miesiąc i trzaskają ładnie na plus,wejdz sobie w dział daily results ,publikują codziennie wyniki.Pozdrawiam
Wysyłają ci sms w momencie kiedy należy kupić lub sprzedać dana pare walutową,nastepnie czekasz na wiadomość sms o jej zamknieciu i to wszystko,cała robote odwalają oni,jak dla mnie pasuje.Pozdrawiam
Bo łatwiej i bezpieczniej zarabiac na naiwnych. Niech znajda 1000 jeleni od kazdego po 95$. Po co grac na FX? Zadnych stresow, pewna kasa. To samo sie tyczy wszelikch robotów. Pozdrawiam i nie dajcie sie nabrac uszustom.
Dobre wujki czy nie dobre wujki, nazwij to jak chcesz. Ale mnie nie dziwi korzystanie z tego typu rozwiązań. Ja znam trochę inne, założyłem rachunek zarządzany, w którym kasa obracają traderzy w oparciu o strategie algorytmiczne. Ja oczywiście mam wgląd do rachunku, kasę moge wycofać w każdej chwili. I czy to są dobre wujki? Dostaja procent o zysku, żadnej kasy na wstepie, więc im się opłaca zarabiać dla mnie jak najwięcej bo sami z tego więcej mają. I nie czuje się leszczem, bo z takim rozwiązaniem mam duże prawdopodobieństwo zysku, a gdybym sam grał to mogłoby byc różnie.
Ponad milion euro. System hmmm chyba takowego nie ma utrzymuje tylko zasade odpowiedniej wielkości pozycji (nie moze byc wieksza od 0,5% w razie porażki). Sprawdzanie wykresów bo dla mnie sygnały płyna własnie z nich w 4 interwałach. Nie łapie dołków i górek bo to nie daje efektów. Poza wielkoscia pozycji godziny gry są ważne a gram 6 godzin dziennie ale trzeba wiedzieć o której. Wskaźniki tak i owszem ATR (dla obliczenia ryzyka) RSI prywatna interpretacja dywergencje + moje, ADX dla pomiaru siły, MACD dywergencje i kierunek no i oczywiscie najważniejszy PRICE ACTION.
Kto chce niech wierzy
O szczegóły nie warto mnie pytać bo ich nie podam cieżko byłoby to wytłumaczyć.
10000 euro. Od samego początku broker ECN nie bawie sie w MM i nibyECN to wszystko.
Nie wiem czego nie rozumiesz.
Sama interpretacja wskaźników to kwestia obserwacji. Godziny gry też obserwacja. Price Action możesz poczytać i pooglądać w internecie. Zarzadzanie pozycji też prosta rzecz bo przecież wiesz zawsze gdzie SL i robisz tak żeby strata nie wyniosła wiecej niż 0,5% wartosci portfela. Tak naprawde nic nowego nie wymyśliłem. Książki czytam te o strategii tylko.
Żebyś zrozumiał o co chodzi nie ważny tak naprawde jest kapitał początkowy bo microlot można grac juz od 250 dolarów na koncie a to kwota która powinieneś znaeźć. tyle ze na poczatku dopuszczasz do 2% na pozycji po 6 miesiacach powinienes miec tysiac USD (microlot 0,5% od wartosci portfela w razie porażki) i zwiekszac pozycje średnio co 3 miesiace. Łatwo obliczyć ile czasu zajmuje dojście do miliona dolarów tyle ze sa różne fale i należy to pomnożyć razy dwa.
@szuler, jeżeli to prawda co piszesz że z 10k zrobiłeś bańke to jesteś geniuszem , ciekawi mnie czy kończyłeś jakieś szkoły kursy w tym kierunku czy jesteś samoukiem, jakie ksiązki polecasz i ile czasu zajeło Ci dojscie do takiego poziomu. Napisz coś o samej spekulacji, jakieś rady dla młodzików mile widziane .Na jakich parach pracujesz i w jakich godzinach.
giełda kilkanaście lat - forex raptem 6. Kursy owszem wszystko co sie pokazuje na rynku i jest związane z praktykami rynku a nie piewcami którzy są po to żeby zarobić kase nażycie na kursach zielonych ale z marzeniami.
Ksiażki też praktycy choć bardzo często bankruci choćby Sperandeo. Zarzadzanie pozycji świetnie opisuje Van Tharp. Tak naprawde nic nowego od dawien dawna nie wymyślono.
Sama spekulacja porazka / straty minimum 2/1 ja jednak polecam 3/1 z tym ze trailing zaczyna chodzić bez topa od 2/1 można dużo wiecej wyciągnąć.
Samo granie choć na niskich interwałach wymaga rozpisania wykresu w tygodniowych i miesiecznych tam widać najlepiej ważne punkty.
Stosujac AT nie powinno sie powielać wskaźników a wielu to robi widziałem systemy które miały jednocześnie włączone po 3 wskaźniki które pokazywały dokładnie to samo PO CO?
Za duża ilość średnich jakieś wachlarze ja sie pytam kto to wymyślił.
Dużo osób gra w martwych godzinach choć fx jest aktywny 24h to jednak sa martwe okresy.
Nieznajomość rynku taki kierowca co wsiada za kierownice i chce jechac szybko a nigdy nie siedział na miejscu kierowcy - musicie poznać rynek tak naprawde to boczny ruch na fx to okolo 90% czasu impulsy sa ale % na wykresach są chwilowe.
Rady ... nie śpieszyć się i nie kombinować bo przedobrzycie rynek jest prosty a wy sobie utrudniacie. Jak nauczycie sie przyznawać rynkowi racje to będziecie zarabiać - kiedyś jeden z tzw GURU zapytany o to jak to robi że ma takie stopy zwrotu odpowiedział "NAUCZYŁEM SIE PRZEGRYWAĆ" warto to sobie przemyśleć.
a właśnie najważniejsze generalnie młody przykłada dużą uwage do tego gdzie wejść i tutaj jest pies pogrzebany. Znam piewców którzy swoim "jestem pewny" przegrali sporo pieniedzy. Młody powinien sobie zadać pytanie czy na to że rynek pójdzie np w góre jest postawić swoje życie - szczerze w to wątpie wiec powinien podejść do tego tak tyle % swojego życia (przecież na zarobienie pieniedzy na gre poświecił jakiś czas życia) jest w stanie postawić na "pewny" jego zdaniem ruch. To jak przebieganie przed pędzącym pociągiem uda sie raz, dwa... dziesięć ...dwadzieścia ...pięćdziesiąt może nawet sto razy ale wkońcu pociąg go zabije.
Tak że młody ile % na ruch to jest najważniejsze a nie w którym miejscu otworzyć
Ja gram już od około roku z www.ironfx.com - mam konto demo, więc trudno mówić o zyskach, jednak na tyle się przekonałam, żeby spróbować z prawdziwymi pieniędzmi. Oczywiście były momenty, gdy dużo traciłam, jednak pojawiały się też profity. Ostatecznie jestem na plusie, całkiem sporo od początkowej sumy, dlatego myślę, że spróbować więcej. I raczej z tym samym brokerem, bo się przyzwyczaiłam i wszystko jest w porządku.