I to jest na razie pierwszy efekt działań nowego(starego Zarządu) i mnie się to podoba, teraz czekamy na podpisanie pierwszej umowy sprzedaży wczorajszy komunikat daje szansę iż może się to udać w niezbyt odległej przyszłości
nie tylko , do mnie dotarly informacje ze niedlugo beda sprzedawc nowa emisje i zainteresowanie na rynku jest bardzo , a nowy prezes jak oceniam nie wyda tych srodkow na wycieczki tylko na rozwoj , chetnych do wspolpracy ze spolka jest masa podobno
do mnie też takie wiadomości dotarły, myślę że nowy prezes posiada wystarczające umiejętności aby się pozytywnie odróżnić od poprzedniego. Jak emisja zostanie uplasowana to będzie miał i środki.
patrzac po uchwalach wza to to jest emisja prywatna , gdyby cena byla dobra to chetnie bym uczestniczyl , nie wiesz jak to zrobic? pewnie my szaraki mozemy sie tylko oblizac
Tak to jest skonstruowane jak emisja prywatna, ale na walnym prezes wstał i powiedział że jeżeli któryś z akcjonariuszy sobie życzy wziąć udział, to proszę się zgłosić do Spółki tak więc kontakt do biura Zarządu i o szczegóły możesz się tam pytać,
Dokładnie tak powiedział, mam nadzieję, że dotrzyma słowa (a nie jest już prezesem). mA co do polityki informacyjnej to niestety nie widzę żadnego progresu.
A na marginesie nieźle wygladają te batony na 2,69 i 2,7. Jak rozumiem mają zapewnić, iz kurs nie przekroczy tego poziomu. Obecne poziomy będą zapewne punktem odniesienia dla ceny za jakie będzie można kupić nowy papier. Wydawałoby mi się, że zarządowi winno zależeć, żeby te poziomy były jak najwyższe (że o przejściu na rynek regulowany nie wspomnę)
Co do zmiany polityki informacyjnej to miałem na myśli dzisiejszą informację prasową
Spółka ATON-HT informuje, że w maju b.r. rozpoczął się proces uruchamiania urządzenia
ATON MOS 20/9/3.
Podpisanie kontraktu na sprzedaż urządzenia ATON MOS 20/9/3 nastąpiło w lipcu ub.r. (Raport
19/2011). Spółka, wraz z jednym z współpracujących kontrahentów brała udział w przetargu
ogłoszonym przez jeden ze śląskich instytutów badawczych w wyniku którego dokonano wyboru m.in.
urządzenia ATON MOS 20/9/3. Urządzenie wyprodukowane przez Spółkę jest jednym z elementów
linii technologicznej układu odpylania zamontowanego w miejsce istniejącego odpylnika oraz instalacji
do neutralizacji substancji szkodliwych pochodzących z gazów odlotowych z linii spiekania. Wybór
oferty złożonej przez ATON-HT był wynikiem działań marketingowych oraz był poprzedzony
szeregiem badań i testów przeprowadzonych w Centrum Badawczo Rozwojowym ATON-HT.
A co do ceny to się nie wypowiadam, Myslę że Prezes obecny będzie się musiał skupić na wygrzebaniu Spółki z Shitu jaki zostawił po sobie poprzednik (i nawet nie chodzi o potencjalne trupy z szafy tylko parę milionów zobowiązań kt na już) jak to będzie zrobione to wtedy będzie się mógł skupić na podopinaniu sprzedaży a opcji na to podobno cały czas jest wiele
Obecna cena akcji nie daje podstaw do uzyskania w miarę wysokiej wartości emisji.
Mam wrażenie że karty już dawno zostały rozdane, a nowy prezes tylko przyklaśnie i puszczą akcyjki za śmieszną wartość.
Za śmieszną nie puszczą ale za jakąś bardzo wysoką też pewnie nie a co do sytuacji to wiadomo komu dziękować i ja bym się nie obrażał na nowy układ tylko poszukał osób odpowiedzilnych wśród tych które ponoszą bezpośrednią odpowiedzialność za to że jesteśmy zmuszenie sprzedawać akcje w słabej cenie
Zawsze warto się starać i sprzedać akcje jak najwyżej, a obecny kurs nie daje dobrej pozycji do negocjacji. Przecież to Technologia unikatowa na skalę światową. Nie rozumiem dlaczego taki pesymizm i niechęć. Trzeba myśleć co można zrobić teraz, a przeszłość jest taka jaka jest i już nic tego nie zmieni. Myślę, że dobry marketing i mocne zaangażowanie nowego składu powinny dać godziwą cenę i satysfakcję akcjonariuszy.
Nie ma pesymizmu jest realizm niesetety stary rządy nam jescze chwilę pociążą czyli do pospidania pierwszej umowy sprzedaży oraz realizacji emisji w całości bądź w znaczącej części. A że technologia jest unikatowa to dlatego tu tyle osób kiblusje 3,4 a nawet 5 rok :)
Godziwa cena będzie wtedy, kiedy zainteresowani kupią swoje akcje :) Idealistyczne pierdy o super technologii zostawmy nowo-przybyłym. Technologia bez wątpienia jest OK, ale to Giełda, a nie sklep z cukierkami. Ja poczekam, przyrosłem k...wa do pokładu.
Dało mi to do myślenia - emisyjna raczej nie będzie odbiegać od rynkowej, bo w przeciwnym razie pokusa do sprzedaży na parkiecie i dokupienia w emisji byłaby zbyt duża :)
Nabywcy nowych akcji mają interes w tym, aby obecna cena akcji była jak najniższa, dlatego też obawiam się, że aż do emisji pojawiać się będą na S balony zaporowe po 100 K i więcej. Żadnych istotnych newsów też się w tym okresie nie spodziewam, stąd też i cena też będzie się kisić w tym przedziale jaki mamy obecnie.
Jeden baton zniknął, drugi przeniósł się na 3,08zl, więc nie jest źle. Mówicie o dyskoncie w stosunku do rynku - ok, pytanie czy mówimy o rynku z dn. 14 maja i kursie 2,32zl, czy 3 kwietnia po 4,08zł. O emisji mówiło się już wtedy, więc punktem odniesienia może być cokolwiek w tych granicach. De facto emisja po kursie 3zł jest paradoksalnie dyskontem w stosunku do rynku (pisze to przy 2,63), bo spróbuj chociaż 100-200k kupić bez przebijania 3zl, a tu mowa o 8mln akcji...
Rolą prezesa jest wynegocjować i sprzedać akcje jak najwyżej. Jeśli ciężko jest kupić 8mln papieru nie podbijając kursu nawet może do 10zł to taki argument może być istotny dla wartości emisji.
Natomiast obecna cena jest w czyimś interesie i może mieć wpływ na efekty nowej emisji.
Zapytam przewrotnie. Logiczne jest, że trudno skupic wiekszy pakiet bez wybicia ceny, ale co stoi na szali zainteresowania spolka, aby walczyc o te 8 mln akcji z dyskontem? Dlaczego teraz warto sie bic o tanie akcje? Jaka jest propozycja nowych wladz spólki?
Dnia 2012-05-29 o godz. 12:41 ~mis 12 napisał(a):
> a co to za retoryczne pytania ?
moze napisz maila do spolki
> i odpowiedzi daj na forum , myslisz ze tu na forum sie
> prezes udziela?
Jesli sie nie udziela i skupi sie na komunikatach oficjalnych podwanych w miare często, to ograniczy nasze spekulacje, i bedzie to konkretny dowód na zmianę polityki informacyjnej spółki.
Ale przyznasz, że warto takie rzeczy wiedziec, zanim włoży sie w spółke kolene, wcale niemałe środki. Prawda?
Wczoraj złożony został rządowy projekt ustawy o odpadach
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=PROJNOWEUST&NrKadencji=7&Kol=D&Typ=UST
niestety na stronach sejmowych nie ma wersji elektronicznej - wie ktoś coś więcej na temat tego projektu?