• Po WZA i decyzji WSA Autor: ~Gecko [217.153.90.*]
    Byłem wczoraj na walnym i w sądzie i mam dobre wiadomości.

Co do wczorajszej rozprawy (dotyczącej wniosku POIG 1.4.), to spółka odniosła sukces, gdyż w ocenie sądu cyt. "Ocena projektu (przez NCBR) została przeprowadzona w sposób naruszający prawo i przekazana do dalszego rozpatrzenia." To oznacza, że jeśli NCBR od tej decyzji nie złoży odwołania, to będzie musiało wypłacić KCSP wnioskowaną kwotę dofinansowania (około 7mln PLN). Pewnie się odwołają, ale w tej instancji -pełen sukces.

Jeśli chodzi o wniosek POIG 4.5.2 - wszystko jest na dobrej drodze - wczoraj prezes - Bartek Gawron był w min. Gospodarki na kolejnej rozmowie i twierdzi, że komisja jest do tego wniosku bardzo pozytywnie nastawiona - więc szanse są naprawdę spore. Końcowa decyzja ma zapaść dopiero w sierpniu.

Według moich informacji, spółka w razie przyznania jednej lub dwóch dotacji nie planuje przeprowadzenia dodatkowej emisji gdyż ma na taki wypadek podpisane umowy kredytowe z bankiem.

Jeśli chodzi o walne, to będą dwie emisje : E - bez prawa poboru dla pojedynczego inwestora po 25 groszy (jeden duży inwestor obejmie całą emisję - spodziewam się lock-upu) i emisja F z prawem poboru i ceną emisyjną 30 groszy. W tej puli (po 30 groszy) akcje obejmie również Platinum Capital - czyli Krawczyk. To znaczy, że nowe akcje po 30 groszy będą mogli objąć jedynie akcjonariusze, którzy na dzień ustalenia prawa poboru (18 czerwca 2012 (D-3 - 13 czerwca)) będą posiadali na rachunku akcje KCSP (w stosunku 2,8:1). Każde 2800 dotychczasowych akcji da prawo do zapisania się na 1000 nowych akcji po 30 groszy. Tak więc osoby nie będące akcjonariuszami w dniu 13 czerwca, nie będą mogły objąć nowych akcji (chyba, że zakupią prawa poboru, które zostaną przydzielone proporcjonalnie dotychczasowym akcjonariuszom). Czyli jest to wariant zdecydowanie korzystniejszy dla dotychczasowych akcjonariuszy.

Powiem jedno - jeśli Platinum obejmuje akcje po 30 groszy, to nie po to żeby stracić (wręcz przeciwnie) :wink:

W ocenie spółki obecny kurs jest zdecydowanie niedoszacowany. W najbliższych dniach (przed dniem poboru) możemy spodziewać się bardzo ciekawych informacji na ESPI/EBI o współpracy z międzynarodowym koncernem (który, jak już pisałem wcześniej, będzie wykorzystywał rozwiązania KCSP w swoich produktach a dodatkowo może z tej współpracy wyjść coś znacznie ciekawszego ...). Najprawdopodobniej nie będzie to informacja o podpisanym liście intencyjnym - taki już został podpisany, ale coś znacznie więcej :wink:

Tak więc, tak jak pisałem wcześniej, myślę, że złe informacje zostały już zdyskontowane, a przed nami kilka bardzo pozytywnych. Nie zdziwię się też, jeśli będziemy tutaj mieli (przy tym śmiesznym FF) jakąś podbitkę i spekulację związaną z ustaleniem ceny kursu odniesienia i wartością prawa poboru.

W każdym razie ja ostatnio (również dzisiaj) akcje zbierałem i robię to dalej, bo myślę, że z obecnymi poziomami niedługo się pożegnamy (i postarają się o to silne ręce)

Pozdrawiam
  • Re: Po WZA i decyzji WSA Autor: ~LOP [77.255.177.*]
    Dzięki Gecko zainformacje ze źródła - dobra robota !!!
  • Re: Po WZA i decyzji WSA Autor: ~Gecko [217.153.90.*]
    Jest oficjalne info w sprawie dofinansowania wniosku POIG 1.4:

Informacja dotycząca wniosku o dofinansowanie w ramach działania 1.4 POIG
    Zarząd KCSP S.A. ("Emitent") z siedzibą w Gliwicach informuje, że w dniu 22 stycznia 2012 r. został ogłoszony wyrok przez Wojewódzki Sąd Administracyjny w sprawie skargi KCSP S.A. na informację Narodowego Centrum Badań i Rozwoju w przedmiocie oceny wniosku o dofinansowanie realizacji projektu z działania 1.4 POIG (POIG.01.04.00-24-040/11). Wyrok uwzględnia skargę Emitenta.

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=31459&id_tr=1

Także wszystko na dobrej drodze.
    ... oraz treść uchwał z wczorajszego ZWZA:

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=31460&id_tr=1
  • Re: Po WZA i decyzji WSA Autor: ~LOP [77.255.177.*]
    Słabe nastroje na szerokim rynku ,ale My mamy czas .
    W dzisiejszym komunikacie jest omyłka pisarska - pozytywna dla spółki decyzja sądu w sprawie dofinansowania, zapadła oczywiście wczoraj - czyli 22 maja 2012, a nie 22 stycznia.
  • Re: Po WZA i decyzji WSA Autor: ~hmm [83.26.86.*]
    i wróciliśmy tam gdzie byliśmy od strzała.. nie żeby mnie to zdziwiło;)

przyłączam się do głosów na forum i też dzięki Gecko za informacje.
[x]
KCSP 16,67% 0,07 2014-02-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.