• fakty! Autor: ~inwestor [93.154.130.*]
    SFD
    http://newconnect.pl/?page=1045&ncc_index=SFD

spółka ma przychód ze sprzedaży odżywek 2,5mln miesiecznie, rocznie 30mln przychodu i marże na oko jakieś 15-20%. sprzedaż rosnie lawinowo, przeczytajcie raporty pod powyzszym linkiem. 160-170% wzgledem poprzedniego roku.
    dodatkowo spółka działa na rynku internetowym, buduje portale i z powodzeniem sprzedaje na nich reklamy i płatne usługi.
    jej kapitalizacja to 5,3mln zł!!!!!! akcje latają po 0,12zl a przy tej kondycji powinny spokojnie latać po 0,4zł.
    KTOŚ MI TO WYTŁUMACZY?
  • Re: fakty! Autor: ~rk [83.8.176.*]
    prawda nie jest taka słodka jak ją opisujesz ,15-20 % marży zapomni,
    firma musi zbudować zaufanie a na to potrzeba czasu , prezes nie wzbudza mojego zaufania , pożyjemy zobaczymy , obroty mówią same za siebie
  • Re: fakty! Autor: ~inwestor [78.30.99.*]
    takie są marże w tej branży...
  • Re: fakty! Autor: ~QTS [89.206.2.*]
    masz racje kolego...wynik netto za 2012 bedzie rewelacyjny !!! wystarczy policzyc ....
    malo spolek z tak dobrymi fundamentami.... ja poczekam na wynik za caly rok 2012 ...
    radze nie panikowac i nie uciekac....niech decyduja Ci ktorzy nie maja tych akcji...
    za pare miesiecy bedziemy mogli podyskutowac czy sprzedac :)
  • Re: fakty! Autor: ~heh [62.21.11.*]
    i tu się zgadzam, mimo, że jakiś drobny pakiet tu posiadam, to z tym powyżej muszę się zgodzić.
    Marże pewnie i pójdą do góry, tylko pierw muszą znacznie poprawić przychody, na razie im się to udaje i dynamicznie rosną, dwa postawić na jakość supli nie ilość i po trzecie chyba możliwości reklamowych na swoich stronach nie wykorzystują, ja tam reklam prawie wcale nie widzę, co jest troszkę dziwne przy 10 mln odsłon miesięcznie, tutaj mogą przynajmniej w szybkim czasie to prosto załatwić.
  • Re: fakty! Autor: ~zbik07 [78.88.74.*]
    jest dobrze lekka korekta i jazda dalej nie ma chetnych do oddawania przyszly tydzien przebijamy 1 zl
  • Re: fakty! Autor: ~QTS [5.57.170.*]
    ja napewno nie oddam...dzis dobralem mikroskopijne ilosci ;)
    im mniej pisania o tym papierze tym lepiej dla wykresu...
    pzdr dla akcjonariuszy
  • Re: fakty! Autor: ~100k papiera [197.161.24.*]
    Spółka niestety mało widoczna.Zarząd najwyraźniej nie jest póki co zainteresowany strzałem w górę.Możliwe ze chcą odebrać jakieś pakiety na poziomach 30gr. Z drugiej strony drobni też nie biorą.lst wyszło już firmy a ipo było po 12gr albo 11gr.nie mniej bez większego zainteresowania kurs może latać o kilkadziesiat %
  • Re: fakty! Autor: ~QTS [89.206.2.*]
    o to sie nie martw...lepiej zbieraj papier ponizej 33gr
    na naszym rynku spolki z mocnymi fundamentami zwlaszcza na newconnect zostana docenione....kto madry nie odda w ok 0.30gr tylko za 3zl za 2 lata :) wiesz mi mysl juz o 2015r. gdy SFD bedzie na GPW :) a nie newconnect.
  • Re: fakty! Autor: ~vieira [82.177.80.*]
    Dnia 2013-01-30 o godz. 21:57 ~QTS napisał(a):
    > o to sie nie martw...lepiej zbieraj papier ponizej 33gr
    > na naszym rynku spolki z mocnymi fundamentami zwlaszcza na newconnect zostana docenione....kto madry nie odda w ok 0.30gr tylko za 3zl za 2 lata :) wiesz mi mysl juz o 2015r. gdy SFD bedzie na GPW :) a nie newconnect.

Już mamy 2015...
    3 zł toto tutaj raczej nigdy nie będzie, a GPW... ? No comment...:):):)
  • Re: fakty! Autor: ~rk [83.20.203.*]
    brak odpowiednich ludzi na stanowiskach jakie gpw ? z czym do ludu ? pozyskali pieniądze z emisji i na tym się kończy nikt tego nie zbiera bo nie ma za co , zarząd -- to za dużo, bez odpowiedniej kadry zarządzającej nic więcej się nie osiągnie i tyle
[x]
SFD 2,58% 3,18 2025-10-10 09:31:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.