• czy warto wejsc w te spolke Autor: ~tomasz [83.8.248.*]
    prosze o konkrety
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~mietunek [213.172.178.*]
    To zależy od stopnia akceptacji ryzyka oraz tego czy inwestujesz krótko czy długoterminowo. Aktualnie spółka stara się przejąć całkiem spory zakład w Trzemesznie co byłoby bardzo dobrym posunięciem, ale przeciąga się to w czasie, myślę że sporo osób czeka na rozstrzygnięcie tej kwestii.
    Po stronie plusów:
    +spory udział w rynku
    +produkt wysokiej jakości (czystości)
    +jasna struktura akcjonariatu (co do nie dawna nie było takie oczywiste patrz Midstone)
    +możliwość (w co osobiści nie wierzę) przejęcia Trzemeszna

po stronie minusów
    -po bardzo dobrym 2011 roku gorsze ostatnie 2 kwartały
    -jeśli obecna wysoka cena euro spadnie, zysk z exportu również.
    -w kursie w jakimś stopniu jest już oczekiwanie na przejęcie Trzemeszna
    -wysoki koszt sprawowania zarządu
    -obecna nie pewna sytuacja na rynkach (opłacalność wchodzenia w inne spółki, które znacznie spadły się zwiększyła)
    - coraz trudniejsze możliwości konkurowania z zakładami zachodnimi (część polskich zakładów zbankrutowała)
    -mała płynność akcji

Generalnie poczytaj wcześniejsze wątki.
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~ile [80.54.236.*]
    a ile chcesz wydać
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~tomasz [83.8.248.*]
    mialem troche wolnych srodkow .. i chcialem wejsc ale kolega napisal slaba plynosc i to mnie przeraza bo dzis jak widac zero chandlu....
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~antymon [77.252.181.*]
    niska płynność to broń obusieczna.... w przypadku odpału lecimy w kosmos, a przy okazji "handel" nie pisze się przez "ch"
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~mietunek [213.172.178.*]
    broń obosieczna - to prawda, ale w przypadku podobnej ilości po stronie K i S, a teraz jak jest w arkuszu każdy widzi.
    Za kilka tygodni będzie wiadomo, myślę że na pokładzie zostały osoby, które zakładają że uda się przejąć Trzemeszno i grają pod ryzyko rozstrzygnięcia.
    Jeśli w czerwcu będzie komunikat że się udało to faktycznie odpał jest możliwy, ale kolejny komunikat z prośbą "dajcie nam trochę czasu" oznaczać będzie opadanie.
    Nie wygląda mi na to by od ostatniego WZA zmienił się układ sił (na co liczyłem przez np. skup akcji z rynku), więc raczej decyzja o podwyższeniu kapitału nie przejdzie.
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~Piotr [62.87.152.*]
    ja mam trochę tego papieru i jestem na plusie, liczę że uda mi się to sprzedać chociaż po te 1.10 może 1,15
    ogólnie jestem zadowolony ze spółki zresztą widać po wykresie że długim okresie UP
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~a999 [83.25.119.*]
    może kurs będzie wyższy niz 1,10..., zobaczymy ;)
  • Re: czy warto wejsc w te spółke Autor: ~Piotr [62.87.152.*]
    bez bawienia się w naganianie to :
    - to patrząc na wykres spółka jest w trendzie wzrostu w długi jak i w średnim okresie,
    - nie przerwało tego nawet obecna sytuacja na rynku,
    - mała płynność to plus jeżeli akcje są w posiadaniu długoterminowych inwestorów którzy w razie spadku spowodowanego sprzedażą pakietu akcji powiedzmy za (50 000zł ) mogą ją zniwelować spadek dokupując na dołku

wiadomo że może jutro może spaść albo pójść do góry ale:
    - jeżeli jutro nie spadnie poniżej 0,94 na zamknięcie to trend wzrostowy nie zostanie przerwany, (osobiście chętnie kupie za 0,94 zł)
    - a optymalna granica wzrostu w krótkim czasie do końca przyszłego tyg powinno być 1,04

ale nie naganiam inwestując własne pieniądze musicie samodzielnie myśleć, ja jedynie wskazuje, że analiza linii trendu pozwala liczyć na wzrosty
  • Re: czy warto wejsc w te spółke Autor: ~mietunek [213.172.178.*]
    Patrząc technicznie masz rację. Spodziewałem się nieco większego spadku, choć z drugiej strony ostatnie komunikaty można odbierać jako dobre, więc też pewnie jakiś tam wpływ miały. Trudno cokolwiek oceniać jak nie ma obrotów. Jeśli ktoś chciał wejść pod Trzemeszno to raczej już to zrobił. Oceniam że za te kilka tygodni nie będzie komunikatu 'kupiliśmy' dlatego akcje sprzedałem, czas pokaże czy słusznie.
  • Re: czy warto wejsc w te spółke Autor: ~Piotr [62.87.152.*]
    nie, no przydałby się jakiś ruch na akcjach jednak ;)
  • Re: czy warto wejsc w te spółke Autor: ~mietunek [88.135.163.*]
    Ruchu nie ma, ale zobaczcie jak puchnie ilość zleceń S po prawej stronie. Chyba przez początkiem czerwca nie ma na co liczyć (no chyba że jakiś insider będzie coś wiedział).
  • Re: czy warto wejsc w te spółke Autor: ~kossa [89.228.5.*]
    sadząc po dzisiejszych obrotach to jeśli masz 100 zł warto wejść w spółke bo będziesz mógł dyktować kurs....
    To jeszcze tylko 5 dni, brak informacji na temat Trzemeszna będzie oznaczało opuszczenie pokładu przez bardziej niecierpliwych. Aż dziw bierze że spekulacyjnie nikt nie bawi się kursem(i dobrze). Jak ktoś ma nerwy niech czeka co na WZA, ale ponowne odrzucenie podwyższenia kapitału oznaczać może tylko jeden kierunek - ewakuację. Oczywiście możliwy jest też inny scenariusz (kupno Trzemeszna+podwyższenie kapitału). Zobaczymy kto postawił na właściwego konia.
    Chyba pierwsi niecierpliwi postanowili dzisiaj wyjść przed tym jak będzie coś wiadomo (lub jak nadal nie będzie wiadomo).
    Widzę że kolejne osoby nie chcą czekać do 5 czerwca. Właśnie poszło 50.000 na wsparciu 0,90. Przy tak małej ilości zleceń K jak 0,90 pęknie to może być bardzo nie ciekawie.
  • Re: czy warto wejsc w te spółke Autor: ~hans [188.147.153.*]
    Wywalilem pozdrawiam i zycze samych radosci i szczescia tu. Ja niestety woli inne papiery tu za mala plynosc i brak mi cierpliwosci
    No właśnie, stosunkowo nie wielkim zleceniem można uwalić kurs o 5%, a dużo wywaliłeś jeśli można spytać ? Ciekawe że nikt nie testuje stop loosów.
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~tomasz [79.186.248.*]
    witam ktos pisal ze ma sie cos stac 5 czerwca czy mozna jasniej
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~masterofasp [217.153.162.*]
    Termin złożenia oferty nabycia udziałów "Trzemeszno" przedłużono do 5 czerwca 2012 r.
  • Re: czy warto wejsc w te spolke Autor: ~antymon [77.252.181.*]
    patrząc na kurs, to................
[x]
PEPEES 0,00% 0,93 2025-10-31 09:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.