Chodzik wieścił jakieś 222 na WIG20 coś tam jeszcze eliotował i jak zwykle ZONK.
Wkleję tutaj mój wpis o SP500 i formacji tam występującej a w następnym poście przedstawię aktualna sytuacje na WIG20.
Autor | ~awe123 do Power [83.21.251.*] 2012-05-17 22:23 Zobacz wątki dotyczące Dolnośląskie Surowce Skalne
Zobacz profil Dolnośląskie Surowce Skalne
Pytałeś kiedyś o ogólną sytuację ale nie było okreslonego kierunku wiec nie pisałem.
Natomiast dzisiaj mamy piękny armagedon wiec kilka słów napiszę.
Odniosę sie do indeksu SP500 który przebił wsparcie na 1340 pkt ,pytanie do ilu spadnie, ja zakładam wersje optymistyczna i określam poziom spadków do granicy 1288
www.bankfotek.pl/view/1254005
Ta formacja to Formacja motyla w formie wzrostowej rysunek 10 w podanym linku
Więc według tej formacji jeżeli przebije 1288 to spadki będą kontynuowane a jak nie to powrót do wzrostów.
Taką sama formacje można wyrysować na WIG 20 ale tam można wyrysować dużo więcej różnych ciekawych rzeczy lecz nie chcę nikogo straszyć .
Pozdro i liczę na komentarz każdej osoby która tylko zechce.
Analiza WIG20 zgodnie z formacją minimalny zasięg spadków to 1900 a maksymalny to 1754. Jeżeli kurs przebije poziom 1754 to znaczenie pro wzrostowe tej formacji przestaje istnieć i spadki sie pogłębią.Mile widziane komentarze a szczególnie Chodzika.K.