Wyniki bardzo ładne.
Samo BDG potrafi zarabiać mimo odejścia Repsola. A tego obawialiśmy się najbardziej.
I z marżą operacyjną prawie 40%.
A i Fesenko + RO zarabiają. Mimo odjęcia amortyzacji (goodwill), którą tak straszy Niki.
Wydaje mi się, że RO wyszło na zero lub małym plusie, bo jak napisali w raporcie, dopiero ustawiają pracę RO, aby wykorzystać w pełni potencjał spółki RO.
Więc myślę, że na koniec 2012 będziemy mieć 1,6-1,8mln zysku.
Racja, wyniki są przyzwoite, wciąż wgryzam się w to wszystko, jak sami doskonale wiecie cała wiedza w takich raportach jest między wierszami, czy zysk będzie taki jak sugeruje ostatni rozmówca, wcale nie wykluczone ani w jedną stronę ani w drugą, w każdym razie ja wciąż dokupuję BDG, pozdrawiam
Wolę troche zaniżyć zysk za cały rok 2012, a potem być mile zaskoczonym, niż mieć super perspektywy, a potem d.... zbita.
Spółka od samego początku jest perłą NC, a że została zgnojona to nie moja wina. Najbardzie mi sie podoba to, że prezes kontroluje koszt i cały czas stara się je optymalizować.
Widać, że poprawiła się sciągalność należności i tym sposobem lepszy obrót gotówki. Lepiej rotują zapasami magazynowymi. Widać, że spółka się rozwija, zarząd cały czas się uczy i widać tego efekty. Jestem spokojny. Jak skończy się zawirowanie z Grecją to wrócimy na odpowiednie poziomy. Pozdrawiam.
Dnia 2012-05-15 o godz. 23:33 ~Fafik napisał(a):
> Wyniki bardzo ładne.
Samo BDG potrafi zarabiać mimo
> odejścia Repsola. A tego obawialiśmy się najbardziej.
I z
> marżą operacyjną prawie 40%.
A i Fesenko + RO zarabiają.
> Mimo odjęcia amortyzacji (goodwill), którą tak straszy
> Niki.
Wydaje mi się, że RO wyszło na zero lub małym plusie,
> bo jak napisali w raporcie, dopiero ustawiają pracę RO, aby
> wykorzystać w pełni potencjał spółki RO.
Więc myślę, że na
> koniec 2012 będziemy mieć 1,6-1,8mln zysku.
No coś ty przecież prezes zapowiedział ....zacytuję (sierpień 2011)
"Piotr Jeleniewski, prezes Broad Gate, przekonuje, że cena emisyjna odpowiada wartości spółki i tylko częściowo uwzględnia prognozowany wzrost jej zyskowności w kolejnych latach. – W 2012 roku planujemy zysk grupy na poziomie 6,5 mln zł i w związku z tym spodziewamy się wyceny znacznie powyżej 13 zł za akcję – mówi Jeleniewski."
Więc skąd u Ciebie tylko 1.6-1.8mln ?
Tak naprawdę chyba nikt w to nigdy nie uwierzył co widać po kursie...
Dokładnie w raportach prognoza jest na 2mln. A te 6,5 to był wywiad z prezesem.
Taką kwotę może miał na myśli jak wykorzysta się cały potencjał spółek.
Fesenko rozbudowane, RO dofinansowane i kolejni kontrahenci w Polsce. Stąd może taka kwota.