Kasprzaka rozliczą w IIQ, ale wyniki to i tak żenada. Niby aktywa trwałe wzrosły o jakieś 78 mln. zł, obrotowe znowy spadły jakieś 22 mln. zł. Pozadłużali się rok do roku o jakieś 80 mln. zł. Tak szczerze między nami - źle to wygląda. Sprzedaż działki wiele nie pomoże.
Dodam, że IQ był na giełdzie zdecydowanie udany, więc przychody BL z inwestycji są strasznie niskie. Pozdrawiam.
Wycenę Kasprzaka urealnili już w I kw br. /str. 44 raportu/. Ponadto jest zagrożenie, że w razie nieuchwalenia MPZP o odpowiednich parametrach, mogą stracić jeszcze do 30 mln.
To o tych 30 bańkach wiedzieliśmy już wcześniej, ale koszty utrzymania tej działki są niemałe a kotek potrzebuje kaskę na inwestycje więc myślę że decyzja o sprzedaży była słuszna a plan napewno uchwalą w okresie o jakim mowa w umowie.A jeżeli chodzi o raport to myślę, że euforii po jego publikacji raczej nie będzie. Generalnie dno!!!
zlecen sprzedaży tez nie ma
jak widac zlecenia sprzedaży czyli od 1,38 do 1,42 zostały wystawione dzisiaj mniej wiecej w tym samym czasie po 2000 szt... smie twierdzic, że to jeden zleceniodawca :-)
Nie wiem, co urealnili, ale po stronie przychodów operacyjnych brakuje mi jakoś tak z 40 mln. zł (gotówka od JWC). Aktywa w postaci obligacji na ponad 100 mln. zł też jakoś uciekły z raportu. Będę się upierał, że rozliczą tą kwestię w IIQ. Jak już wspomniałem, niewiele to pomoże.
Pytanie dla tych wiedzących: Skąd takie koszty i straty? Rebel aż tak ciągnie?
Pozdrawiam.
w raporcie widac pekna kreatywna ksiegowosc - na plus, jak ktos zna sie na rachunkowosci niech poszuka sobie co znaczy dla firmy duza strata i wysokie przeplywy pieniezne we wszystkich trzech dzialkach (operacyjna, inwestycyjna i finansowa), dodam tylko:
- opis na blogu p.B o przejciach
- przygotowanie i koszty sprzedazy dzialki IQ
- przeplywy sa o niebo wyzsze niz wykazana kreatywna strata
bylem negatywnie nastawiany do spolki i pana B ale po raporcie przestawiam sie o 180st i zobacze na ile dawcy kapitalu jeszcze zdoluja spolke , mam nadzieje na jakies 1,25
Z chęcią będę się wypowiadał w samych superlatywach o kotku jeśli tylko zacznie przynosić jakieś korzyści WSZYSTKIM swoim akcjonariuszom /jestem jednym z nich/. Jak na razie jest z tym marnie a polityka informacyjna nawet jak na naszą giełdę odbiega od średniej. Nieprawdaż ? pzdr. moja@