http://biznes.interia.pl/szukaj/news/raport-biezacy-nr-42012-z-dnia-8-maja-2012-r-w-sprawie,1793625---------------------------------------- 8 maja (17:30)
Zarząd Spółki informuje, iż z dniem 7 maja 2012 roku spółka Grupa Mennice Krajowe S.A. zawarła ze spółką SMS Kredyt sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu istotną umowę. Przedmiotem umowy jest świadczenie usług promocyjnych w zakresie dystrybucji metali szlachetnych w tym złota inwestycyjnego, srebra oraz diamentów inwestycyjnych. Umowa została zawarta na czas nieokreślony
Do Badbeda , przenoszę Twój post na właściwy wątek i odpowiadam . Autor: ~Badbed [77.254.153.*], 2012-05-12 08:54
Nie myli się ten kto nic nie robi . Też uważam , że po Twoim sprostowaniu tak może to wygląd . W danej chwili czeka Nas " niestety" 15 maj , a tu może być różnie i wynnik może znacznie odbiegać od prognoz , nieuważasz ? ------------------------------------- 14.05.2012 r. - Skonsolidowany i jednostkowy raport kwartalny za I kwartał 2012 roku
---------Jeżeli raport podadzą po sesji to w grę wchodzi 15 maj . A jak będzie zobaczymy . Zgadzam się i dopuszczam pewne różnice ze względu na ogrom dodatkowej pracy organicznej wykonanej przez ZARZĄD w tym roku .Jednakże uważam że budowanie silnych fundamentów w tak krótkim czasie jest gwarancją osiągnięcia sukcesu finansowego w trochę dłuższej perspektywie. Założyłem sobie horyzont czasowy dla tej inwestycji i spokojnie go realizuję .
Nie jest tak źle zważywszy na wykonany ogrom prac fundamentalnych w tym czasie . Coś za coś . Bardzo ważne że warunki utworzenia Funduszu Sekutyryzacyjnego ze strony spółki zostały spełnione , TERAZ OCZEKIWANIE NA DECYZJĘ KNFu . Gdy otrzymamy pozytywną kurs wystrzeli skokowo do góry , bo będzie to moment przełomowy . Mechanizm zostanie zbudowany i zacznie się właściwe funkcjonowanie jak w zegarku .
Wyniki bardzo ok. opróz zysku netto ten mnie roszczrował :(. Po głębszej analizie stwierdzam, że zarząd idzie w dobrym kierunku, ale chyba przeszadził z kosztami w I kw. jak spadnie to będzie dobra okazja by dokupi, bo w zesłym roku w I kw. było tylko 3 tys zysku!! więc warto czekać na IV kw. tego roku,Ciekawe jak arteria wpłynie na przychody w tym roku.
zgłoszę się jak da mi się coś kupić.
p.s. Swoją drogą kupiłem sobie niewiele akcji ims i widać, ze tam też będzie niedługo się działo zachęcam do przyjrzenia się (gdy sms był po 0,7 gr też mowiłem kupować)
trochę dokupiłem, ale ostatnio przyglądam się innej spółce (dywersyfikacja portfela) sms kredyt ma umnie w portfelu największą pozycję 30%, i nieche zabardzo tego zwiększać.
To ja mam większy % portfela i cały czas zwiększam zaangażowanie kosztem innych spółek mniej rokujących na przyszłość . Jeżeli prognoza będzie dla mnie satysfakcjonująca myślę zamknąć większość innych pozycji i dobrać SMSa zostawiając tylko pakiet bezpieczeństwa na na dwóch innych spółkach .