• Na plusie niezle Autor: ~Babu [66.185.195.*]
    Gratulujemy
    Gorzej niz rok temu
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    I jak zawsze zero komentarza ze strony Zarządu.

Jakie plany na przyszłość? Jakies nowe produkty? Mam nadz ze nie telefony bo to bylo w miare 3 lata temu.

Jakie ma plany zarzad czy zamierza dalej wyplacac sobie premie czy poprostu sprzeda biznes albo zamknie. Koszt astale rosna zysk maleje - po co ta firma istnieje?

Czekam na info ze strony Zarządu, który tylko bierze kase. Ciekawe jaką mają pensje miesieczą skoro ogólne koszty zarządu są ogromne jak na taką firemke.

Akcjonariusz od kilku lat :)
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~gliptodon [83.31.44.*]
    Nie czytałeś? z chińską delegacją się spotykali i będą teraz puszczać więcej towaru swoimi kanałami. :-)

Tak na serio to głęboko odetchnąłem. Wyniki są słabe ale po zachowaniu kursu, po tym, że puścili raport w piątek po południu, żeby do poniedziałku uleciała frustracja spodziewałem się przynajmniej miliona straty. Dzisiaj w ciągu dnia arkusz był już w pewnym momencie czysty na kupnie chyba wielu spodziewało się tragedii.

Może mnie pamięć myli ale w poprzednich kwartałach pisali, że czują się najmocniejsi w serii simple line i dual sim, a teraz piszą, że zgodnie ze strategią ograniczają linię dual sim. O mysafe ani słowa.
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~Zenio [217.76.122.*]
    Zyski sa odprowadzane do jednej kieszeni wlasciciela i w obecnej sytuacji co by sie nie dzialo to drobnica nie zobaczy realnego potencjalu bo Wlasciciel ma gdzies kurs akcji i wartosc rynkowa. Na jego miejscu tez byscie wszystko zgarniali pod siebie:)
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~ciekawe co dalej [89.191.128.*]
    Nikt juz chyba w tą firme nie wierzy. Kurs spadnie do 1 grosza i tyle. Bo co moze zachecic kogokolwiek do kupna tych akcji? Co musi sie wydarzyć? Aby ktoś się tym zainteresował. Kurs byl po 25, 12,8,4,2,3 a teraz 1,5 prawie mamy przy ogromnych obrotach.

Macie moze jakies info ktore moglo by wniesc troche pozytywnych mysli?

• Re: Na plusie niezle Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Ręce opadają. Przy takim wzroście przychodów ze sprzedaży (prawie 29 mln za IQ!) wynik słabiutki (0,88 mln zysku z działalności operacyjnej?), coś jest nie tak. Rzeczywiście i ja mam wątpliwości czy Zarządowi zależy na kursie akcji? Za 13 mln z hakiem można kupić całą Spółkę?!

W związku z tym, zwracam się z apelem do Zarządu TFO, Panowie zwróćcie proszę uwagę na akcjonariuszy, podejmijcie działania, które zwiększą atrakcyjność Spółki w oczach inwestorów. Rozumiem, że działania prorozwojowe (czyt. wydatki inwestycyjne) mają kluczowe znaczenie dla tak młodego podmiotu, ale ważne jest również zachowanie równowagi. Z drugiej strony, uważam, że zbyt mało jest informacji, tj. reklamy produktów Spółki w mediach.

Rok mogę jeszcze potrzymać te akcje, ale co dalej? Jakie są wasze odczucia, zwracam się do innych akcjonariuszy, odnośnie dzialalności Spółki i prezentowanych wyników?

Pozdrawiam

• Re: Na plusie niezle Autor: ~ciekawe co dalej [89.191.128.*]
    Mam podobne odczucia. I rowniez moge poczekac rok. Mam czas, ale zastanawiam sie co zarzad robi z tymi pieniedzmi? Skoro sprzedaż rosnie to tragedii niema. Jak na moje - myle sie?
    Owszem niech inwestuja tylko niech powiwedza w co i na co liczą po tych inwestycjach. Wiadomo aby zarobic jeszcze wiecej to jeszcze wiecej trzeba zainwestowac. A w takie spolki nie inwestuje sie poto aby zarobic 10% tylko wiecej - tyle ze trzeba byc cierpliwym albo miec duzo szczescia kiedy kupic.

A jak inni uwazaja?
    Prosimy Zarząd o info jesli cokolwiek dla nich znaczymy. Ale to wkoncu od nas maja pieniadze? bynajmniej mieli :)
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~mk [62.87.249.*]
    Jestem posiadaczem niewielkiej ilości akcji. Pomimo, że pogodziłem się już ze stratą, obecny poziom cen jest dla mnie tak niski, że nie chce realizować straty. Z drugiej strony raczej nie zdecydowałbym się zainwestować w spółkę nawet po cenie 1,6 pln za akcje. Moim zdaniem inwestycja w TFO obarczona jest sporym ryzykiem ale przy tych poziomach potencjalna stopa zwrotu jest całkiem spory. Jedno jest pewne, jeśli nie zaczną zarabiać na sprzedawanym sprzęcie nie pojawią się wzrosty. Generalnie spółka bardzo słabo sobie radzi, przez okres w którym roztrwoniła sporo pieniędzy nie stworzyła przewagi konkurencyjnej. Dalej jest tylko hurtownią chińskiej elektroniki.
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~Maras [95.49.17.*]
    Zwróciłem się do zarządu z prośbą o komentarz do wyników, zobaczymy co odpowiedzą

http://notowania.pb.pl/instrument/PLTFONE00011
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~joł [79.190.191.*]
    trzeba sie było do mnie zwrócić ja znam odpowiedz. jesteśmy zadowoleni z wyników i pręznego rozwoju. chyba se dodrukujemy motywów za ten wspaniały poprzedni rok i jeszcze lepszy pierwszy kwartał.

a tak na powaznie: ze spolka jest wszystko ok, tylko niestety zarząd nieudolny. i niestety mysla tylko jak najwiecej chapnąć pensyjki. gdyby tylko sawicki chciał ta spolke komus oddac kto potrafiłby zrestrukturyzowac koszty, zadłuzenie etc to by był skarb. ale niestety. jak sie nie potrafi zarzadzac to sukcesu nie bedzie. czasy ciezkie wiec kierunek tylko jeden. szkoda.
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~Maras [95.49.66.*]
    Pytania:
    Zwracam się z prośbą o komentarz Zarządu Spółki w zakresie osiągniętego wyniku z podstawowej działalności operacyjnej. Przy wzroście przychodów ze sprzedaży o ok. 16% w stosunku do IQ2011, Spółka odnotowała spadek zysku z działalności operacyjnej o ok. 43%. Jakie czynniki wpłynęły na obniżenie ww. wartości i jakie działania "naprawcze" Zarząd zamierza podjąć w kolejnych okresach? Czy Zarząd Spółki rozważa wzmocnienie wysiłków marketingowych na oferowane przez Spółkę produkty? Uważam, że produkty Spółki nie są wystarczająco reklamowane m.in. w mediach (prasa,tv itp.).

Odpowiedź Spółki:
    Spółka po 1 kwartale 2012 r. prezentuje wzrost skonsolidowanych przychodów o 15,9% (do 28,9 mln zł)oraz zmniejszyła zadłużenie o 3,8%. Wyniki wskazują stabilną kondycję Spółki. Głównym powodem stosunkowo słabszych niż przed rokiem wyników Grupy Kapitałowej TelForceOne na poziomie zysków,jest spadek średniej ceny myPhona - głównego produktu jednej z naszych spółek zależnych. Mimoutrzymania wolumenu sprzedaży na dotychczasowym poziomie, spadek jednostkowej marży wpłynął na wyniki finansoweGrupy – na zysk brutto ze sprzedaży, a co za tym idzie także na pozostałe kategorie zysku. Jednocześnie cieszy nas fakt, że spółka dominująca TelForceOne S.A. odnotowuje dobre wyniki finansowe. Jest to efekt m.in. realizacji strategii spółki w zakresie współpracy z wielkopowierzchniowymi sieciami sprzedaży. Ustanowione relacje z sieciami wielkopowierzchniowymi pozwolą w przyszłości na wprowadzanie do tego kanału sprzedaży także innych produktów z asortymentu spółki.

Dobra kondycja finansowa spółek grupy pozwala na kontynuowanie działań marketingowych, natomiast strategia Spółki nie zakładaintensywnej reklamy w mediach o szerokim zasięgu (ATL). Spółka koncentruje się na komunikacji w gazetach i innych formach reklamowych sieci sprzedażowych, działaniach public relations, a także działaniach reklamowych winternecie i mediach branżowych. Nadal największą aktywność przejawia spółka myPhone prowadząca szereg działań mających na celu zwiększenie świadomości istnienia marki myPhone wśród potencjalnych użytkowników oraz wzmocnienie jej kojarzenia z serią urządzeń myPhone Simple Life.

Pozdrawiam serdecznie,
    W imieniu TelForceOne
    Joanna Siedlaczek
    relations@telforceone.com
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~joł [31.174.150.*]
    czyli mowie ze zadowoleni. ja bym zrobił dodruk i sie nagrodził, panie sawicki
  • Re: Na plusie niezle Autor: ~KUPUJACY [212.76.56.*]
    Spodziewałem się minusów w 1 kwartale, wiec plus mnie dziwi, ale spadki są więc będzie okazja, zaniżają celowo , to też dobry znak, radzę trzymac aż do skutku rok moze dwa , kryzys się skończy i będą mega wzrosty... a zarząd ma gów... do powiedzenia to ''prawdziwy akcjonariusz'' decyduje. Ja zacznę skup od 1.50-1.40 aż do 1 zł, mozliwe że i tyle będzie.
    pozdrawiam.
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.