• Czemu to spada? Autor: up_man [178.37.77.*]
    Wie ktoś może? Patrzę na wyniki, bardzo ładny zysk. Kapitalizacja mała, FF mały, co jest? Ktoś udupia by zebrać tanio?

Z chęcią kupiłbym większy pakiet tylko nie wiem czy poczekać jeszcze - spadnie do nominału 50gr? Czytałem, że jakiś skup chcą zrobić - może dlatego zaniżają, hmmm?

Ma ktoś akcje? Interesuje się tą spółką? Mógłby mi w kilku zdaniach odpowiedzieć dlaczego

1) warto
    2) nie warto

kupować?

Dziękuję i pozdrawiam!
  • Re: Czemu to spada? Autor: ~Gtik [46.134.143.*]
    moze fakt chca wystraszyc ?z reguly wolumenow tu nie ma ale chyba cos sie zaczyna dziac i to nie na kierunek poludniowy a skup ma byc po cenie nie nizszej niz 50gr co nie znaczy ze nie po wyzszej beda brac zalezy ile chca skupic
  • Re: Czemu to spada? Autor: up_man [178.37.77.*]
    Patrze na prezentacji wyników IQ

http://www.polnoc.pl/cms_files/file/pdf/raporty_okresowe/prezentacja_wynikow_polnoc_nieruchomosci_sa_za_1q2012.pdf

No generalnie wygląda to imponująco. Nie są to żadne księgowe sztuczki tylko czysty zysk, a w zasadzie jego wzrost o blisko 1000% !!!

Chyba wejdę, bo to może być perła. Czuć na tym papierze jakiegoś grubego co zaniża, a wiadomo czego po takich zagrywkach możemy się spodziewać - wzrosty !!!
    I technicznie ładnie to wygląda. Taką mała analizę sobie i zrobiłem i ... żem zgłupiał.

1) MACD przecięty pięknie od dołu
    2) RSI przebił 30 w górę
    3) Stochastyki mówią BRAĆ

a to wszystko przy -20% HEHEHE. Ciekawe czy to przez ten split czy jak?!

Jak się utrzyma płynność przez najbliższe sesje (mogą być nawet spadki, dla mnie to w sumie lepiej), to wchodzę w tę spółkę...
    No i wygląda na to, że lipa - bezruch!

Szkoda, bo spółka faktycznie niedowartościowana, a bardzo dobrze prosperująca.

Lepiej tu wejść jak coś się ruszy niż zamrozić sobie kapitał.

Pozdrawiam!
  • Re: Czemu to spada? Autor: ~rob [188.147.116.*]
    spółka bardzo dobra , teraz warto kupować bo ktoś się dobrze bawi i poświęca dość sporo jak na tę spółkę akcji i tak wie że ci co teraz kupią oddadzą mu trochę wyżej , sam tak kupuję i sprzedaję a trochę trzymam bo wierzę w tę spółkę , ktoś buduje w ten sposób wykres , przy wyższych poziomach wcale nie będzie tak łatwo kupić , przy 1zł może być większy obrót a potem zobaczymy , oczywiście sam co jakiś czas kupuję , ale nie namawiam cię do zakupu bo tu jest mała płynność nawet jjak dużo kupisz to i tak będziesz miał kłopot później wyrzucić
    Właśnie tak wygląda, że ktoś uwala wywalając akcje taniej niż kupował. W jaki celu? Może chce dojść do jakiegoś poziomu - nie wiem nominał, może niżej z nadzieją, że zniecierpliwieni gracze oddadzą mu i tak większość akcji. No bo co by tłumaczyło takie zagrywki i tak pusty arkusz?
  • Re: Czemu to spada? Autor: ~rob [188.146.57.*]
    moim zdaniem należy po trochu skupować polowanie na dno jest bez sensu , bo dno może być dotknięte kilkoma akcjami , po drugie jakie to ma znaczenie czy kupisz po 0,50 czy 0,70 skoro kurs dosięgnie okolic 2 zł. i nie jest to gdybanie tylko rozsądna wartość spółki z tym potencjałem , prawda jest taka że więcej akcji tej spółki możesz kupić i sprzedać tylko przy ważniejszych oporach między nimi są niskie obroty a opory są co kilkadziesiąt procent , przy aktualnych poziomach wzmagam aktywność po stronie kupna oczywiście bez szaleństw , na tej spółce jestem od lat kupowałem przy cenie 0,90 i sprzedawalem po 4 , aczkolwiek zdarzało mi się często kupić i sprzedać za wcześnie , ale całościowo jestem zadowolony , ważne że spółka jestem z potencjałem a takie spółki rynek zawsze dostrzega
[x]
ARAMUS 11,86% 1,98 2019-12-27 11:17:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.